Dupa cat timp iar insarcinata?
Acum cateva saptamani am pierdut o sarcina -oprita in evolutie la 9 sapt.
Dupa mai multe serii tratamente-intrerupte prin sept. anul trecut, am ramas insarcinata natural.
Dr. meu spune ca pentru cca 6luni un an nu se mai pune problema nici unui tratament avand in vedere ca am ramas natural,exista o probabilitate destul de mare sa mai raman.
La cat timp dupa chiuretaj ati ramas din nou insarcinate?
Ce indicatii speciale ar fi pentru refacerea si pregatirea endometrului si a organismului pentru o noua sarcina?
Licuta
Raspunsuri
adita spune:
Eu am ramas exact la o luna dupa ce am pierdut sarcina si a fost totul foarte bine. Dar am citit pe aici ca multi doctori recomanda sa incerci dupa 3 sau chiar 6 luni
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
http://www.babiesonline.com/babies/e/ena/
http://www.babiesonline.com/babies/a/antim
azumi spune:
Si eu tot la o luna si un pic dupa ce am pierdut prima sarcina am ramas gravida....iar bebele e bine mersi , vioi si sanatos !Acum avem 6 luni si ceva in burtica. Asa intelesesem si eu ca cica la trei luni de la o sarcina pierduta sau avort poti ramane insarcinata da` la noi s-a intamplat mai repede .....
ana
maggda spune:
Eu am avut un singur ciclu dupa avort si am ramas gravida cu Bianca.Am inteles ca dupa avort ramai mai usor insarcinata.Cred ca depinde de mai multe chestii, nu stiu.Ginecologul ce te-a sfatuit?
LICUTA1 spune:
Sfatul dr. a fost sa astept doua luni pentru refacerea uterului si a endometrului si pe urma sa incerc natural fara nici un tratament 6luni -1an.
Eu am insuficienta ovariana si sindromul ovarelor micropolichistice asa ca nu stiu ce sa mai cred.
Dr. ma incurajat ca o sarcina chiar daca nu este dusa pana la bun sfarsit poare regla oarecum functia ovarelor.
Ma intreb daca nu a fost doar o incurajare in acele momente cand ma vazut disperata si ajunsa la capatul puterilor?
crinuta spune:
Esti sigura ca ai sindromul ovarului polichistic? Vezi ca multi dr ( in Romania) pun diagnosticul asta la repezeala, si de multe ori se dovedeste a fi fals.
Cand suferi de asa ceva, ovarul este marit ca dimensiuni, are un aspect lucios, nu prezinta neregularitatile pe care le prezinta un ovar normal, si, cel mai des simptom intalnit este lipsa menstruatiei.
Eu nu cunosc detalii in legatura cu tine, insa, din moment ce ai ramas o data insarcinata, sunt sigura ca vei putea ramane din nou. Nu cred ca dr doar te-a incurajat. Nimeni nu se joaca cu asa ceva.
Eu te sfatuiesc sa mai ai putina rabdare sa se refaca organismul, si sa astepti. Oricum, daca e menit sa se intample, se va intampla, indiferent ce probleme ai, sau indiferent ce va spune medicul.
pupici
Crinuta
gabid spune:
Licuta ,ca sa vezi cum functioneaza ovarele tale cel mai bine este sa faci niste anaalize pe urmatorul ciclu.Ti-a venit ciclu normal in urmatoarea luna?
ziua 3:estradiol
FSH
LH
ziua 14:estradiol
FSH
LH
ziua 21:estradiol
FSH
progesteron
prolactina
Gabi.
LICUTA1 spune:
Sindromul ovarului polichistic sa dovedit a fi real, ca rezultat si problemele ce le am cu colesterolul, cat si ciclurile de 40-45zile, si a fost confirmat si la laparoscopia pe care am facut-o anul trecut.
Analizele o sa le fac dar dupa doua cicluri, ca si eu am si intrebat dr., si mi-a spus sa astept cel putin doua cicluri, si adevarul este ca mie inca nu mi-au disparut toate simptomele sarcini (sani mariti in volum si durerosi si din care imi curge un lichid albicios, temperatura bazala mare 37,2-37.4).
Mentruatia ar trebui sa-mi vina la 5-6 sapt. de la chiuretaj deci peste vreo 2-3 sapt.
Ar ajuta sau ar dauna oare cu ceva sa iau ceva ceaiuri (coada soricelului, galabenele, naprasnic)?
Licuta
crinuta spune:
Atata vreme cat iti curge lichid din sani inseamna ca ai prolatcina ridicata, si trebuie intai rezolvata problema asta ( cu Dostinex sau Bromcriptin) si apoi poti incerca din nou.
Aha, deci a fost confirmat diagnosticul. Atunci un tratament naturist ar fi cel mai indicat. Nu are ce sa strice daca bei ceai. DE asemenea poti face bai cu ceaiuri.
Da-i putin timp organimsului sa isi revina, si apoi da-i bice.
pupici
Crinuta
gabid spune:
Licuta,intai trebuie sa-ti revii!Ai rabdare!Sanii se vor opri...mie mi-a dat dr niste pastile cand am terminat de alaaptat...nu vreau sa povestesc aici ce prostii am facut...se numeau bromcriptin parca.Cred ca un ginecolog stie ce sa-ti dea.
In legatura cu ceaiurile eu personal m-as abtine!
Gabi.
Helen spune:
Ia vit E forte si tu si sotul si acid folic. Se spune ca macar 3 luni este bine sa astepti ptr. a se reface endomentrul ca altfel apare riscul de a nu se fixa bine sarcina... asa se spun dr-ii dar ...!
Gabid, ce ia facut, ai luat din prima o pastila intreaga de bromocriptin si ti-a fost rau?...eu am inceput cu un sfert si tot sunt cam ametita!
Helen si Dan Cosmin - 21.01.2004
http://community.webshots.com/user/phelens