Dupa cat timp iar insarcinata?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Draga Licuta, si eu am avut sindromul ovarelor polichistice, am avut chiar probleme si complicatii date de chisturi prea mari ce au plesnit in interior si am ajuns chiar la peritonita. Am fost la dr endocrinolog care mi-a dat un tratament cu niste anticonceptionale mai speciale, ce tocmai aparusera in toamna trecuta. Cu greu am reusit sa gasesc aceste "Janine", pe care le-am luat 2 luni.Mi-au disparut chisturile si mi-a dat voie sa incerc sa raman gravida. Dupa ce le-am oprit, la 2 saptamani am ramas gravida. Din pacate la 3 luni am pierdut sarcina, oprita in evolutie din alte motive, si dr ginecolog mi-a recomandat sa am rabdare o luna sa-mi revin. La controlul urmator mi-a recomandat sa mai astept o luna. Noi nu am fost prevazatori si am ramas din nou gravida, deci la 1 luna si cateva zile de la chiuretaj. Insa nu am reusit sa mentin sarcina nici acum, si am primit din nou interdictie la sarcina inca o luna. Asa ca pana la urma se pare ca toate recomandarile pe care le citisem eu pe forum sunt adevarate. Gasisem pe aici informatii cum ca dupa o sarcina pierduta trebuie o pauza de 3-6 luni pentru refacerea organismului. Dr. mea nu mi-a spus din prima ca trebuie asa o pauza ca sa nu sufar si mai tare si m-a dus cu zaharelul, dar pana la urma am constata pe pielea mea ca nu trebuie sa ma grabesc. Uterul nici nu-si revenise la dimensiunile dinainte de sarcina.
In final nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar poate ar fi mai bine sa nu te grabesti, sa lasi un pic organismul sa respire si el, si apoi sa-si ia din nou elan pentru o noua sarcina.
Betilina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

recomandarea medicilor este sa astepti 3-6 luni tocmai ca sa dai timp de refacere uterului etc. Din ce-am citit si am vazut pe forum insa destu lde multe fete nu asteapta termenul asta si pentru multe din ele sarcina urmatoare a fost normala. Betilina e primu lcaz de care am auzit ca a pierdut sarcina imediat dupa o alta pierdere de sarcina la mai putin de 3 luni distanta.
chestia este ca fiecare uter si organism are o anumita capacitate de refacere, fiecare femeie se reface diferit: mai repede sau mai lent, de-aia medicii recomanda timpul asta de asteptare. daca avortul spontan a fost complet (adica nu au ramas resturi in interior care sa necesite chiuretaj), atunci uterul se reface mult mai repede si de regula se da unda verde din prima luna (eventual astepti un ciclu sa vezi daca vine normal ca abundenta, dureri, durata etc.). Daca insa avortul spontan a fost incomplet, atunci el trebuie completat de un chiuretaj. Prin chiuretaj se elimina resturile care in mod natural n-au putut fi eliminate, dar la aceasta curatare (pentru ca se face manual si e aproape imposibil sa fii precis) se razuie pe alocuri si din straturile din profunzime ale uterului. Stratul superficial (cel mai de la suprafata) se reface cel mai repede (de regula are nevoie doar de un singur ciclu), dar straturile mai din profunzime necesita un timp de refacere mai mare. Acum intelegi de ce recomanda medicii 3-6 luni?
Ideea e ca unele femei se refac chiar mai repede de 3 luni si sarcinile instalate sub 3 luni pot avea succes la ele, problema este ca nu stii in care categorie te afli tu.

Legat de ceaiuri, plantute si tratamente naturiste eu una sunt foarte circumspecta, asa cum te sfatuia si cineva mai inainte, m-as abtine.
Am experimentat pe pielea mea: am luat o luna tinctura de propolis si mi-a lungit ciclul teribil, mi l-a dat peste cap complet, mi-a venit si nu mi-a venit etc. si ca urmare mi-a amanat eforturile de a ramane insarcinata cu inca 2 luni. Daca stateam cuminte-n banca mea probabil ca-n noiembrie ramaneam insarcinata, asa... am ramas in februarie (de-abia atunci am scapat de efectele propolisului si am avut ovulatie normala - ziua 15-16, 2 luni dupa propolis imi aparea ca as ovula in ziua 30 si ziua 25, deci mi-a venit ciclul la 44 de zile, respectiv 39). M-am dat cu capul de toti peretii atunci si-am zis ca nu-mi mai trebuie tratamente naturiste.
Nu sunt singura care a avut neplaceri legate de treaba asta. Fii rabdatoare si cauta in urma pe forumul aspirantelor si-ai sa gasesti o gramade de subiecte legate de astfel de tratamentele astea. Parerile sunt impartite ceea ce m-a determinat sa cred ca ele au efecte bune asupra unora si efecte mai putin bune, chiar devastatoare pentru altele. Problema este: poti stii de la inceput in ce categorie te vei afla? Iti permiti (psihic vorbind) sa mai amani sa ramai insarcinata?
Aceste plante ce tot apar ca fiind bune contin cant. mari de hormoni naturali in concentratii diferite. Acesti hormoni pot sa-ti influenteze balanta ta hormonala actuala in bine sau in rau, e chestie de nimereala pentru ca nimeni nu-ti face tie o dozare hormonala sa vada ce cant de hormoni ai tu deja si apoi sa vada daca poti lua planta x sau planta y care are concentratia alfa sau beta de hormoni. E simpla loterie si eu nu mi-as permite-o in locul tau. Am actionat sub implusul momentului cand am luat propolisul si n-am studiat deloc problema. Eeeeh, am platit pentru asta si apoi m-am documentat.
Concluzia mea e ca nu merita sa risti sa-ti dai ciclul si balanta hormonala peste cap.

11 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LICUTA1 spune:

Multumesc pentru raspunsuri si incurajari
Aveti dreptate,am stat si m-am gandit ca decat sa fac o prostie cu graba si cu niste "ajutoare" neverificate, mai bine stau cuminte si ma rog sa treaca timpul mai repede.
Din pacate eu am si o problema cu vindecarea,-laparoscopia de anul trecut mi sa vindecat dupa 2 luni, si acum cu sarbatorile am fost mai mult plecata, am stat mai mult timp in picioare si au si aparut durerile si pete rosiatice si maronii.
Deci este clar ca eu nu ma numar printre femeile ce se vindeca usor.
O sa iau doar ceai de mustele(indicat si in perioada de lehuzie) acid folic, vit. E si cel putin 1L de sucuri naturale(portocale, lamaie, grapefruit)

Licuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Am luat o pastila intreaga de brom criptin.Mi-a daat pt 14 zile.Ma uitam ingrozita la ele mai ales ca eram si in depresie.Moni a mea nu a supt de la san.Ma storceam.Laptele se ducea,adica se imputina.Am oprit-o la suparare.Dupa 2 saptamani cauta tzatza si atunci m-am intors la laptat.Mama mea a inceput sa urle ca nu-i bine sa intorc copilul.Inca mai aveam ceva laptic dar nu destul pt ca era suparata cand o puneam la san si nu avea ce suge.Eram disperata!Pana la urma m-am oprit si m-am dus la dr cu care nascusem.Moni avea 3 luni aproape.Este nascuta la 32 de saptamani si cand s-a nascut nu stia sa suga.Am stat 3 saptamaani cu ea in maternitate pana a invata sa suga.
Deci bromcriptin am luat pana s-a oprit laptele..8 zile.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Licuta,ai rabdare un picut!E bine sa iei Vit E!E bine sa mergi si la dr sa-l intrebi ce poti lua pt refacerea endometrului.Sunt tratamente naturiste dar cel mai bine e sa intrebi si un dr.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

va rog mult, folositi "edit" pentru modificarea mesajelor sau pentru alte adaugiri.

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

LICUTA eu am rams tot dupa o srcina oprita din evolutie la 2 luni, adica dupa al doilea ciclu...deci la 3 luni...hai ca m-am ametit.

anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput