Meniuri pentru Paste!

Meniuri pentru Paste! | Autor: petra

Link direct la acest mesaj


Fetelor,
Se apropie Pastele si as fii interesata sa afu cat mai multe idei de meniuri pentru aceasta sarbatoare.
Eu m-am gandit la: ouale colorate!!!!
aperitive: - nu stiu inca!
felul principal:mancarica rece de iepure cu masline, sarmale, fripura cu ceva garnitura,
dulciuri: PAsca bineinteles, tort de ciocolata sau diplomat(sa vad preferintele !)
si poate un lichior de oua, asa pentru doamne!

Oricum va astept aici sa schimbam pareri si retete care sunt convinsa ca vor fii delicioase!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Friptura de miel, cighir(drob) tot de miel, cozonac...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Nu ne prea place mielul, nici mie, nici sotului meu. Asa daca este servit la vreo masa, gustam, dar atat!
De cozonac am uitat, dar fac si cozonac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Petra, mi-ai luat vorba din gura! Azi dimineata faceam lista de cumparaturi pentru Paste si mi-am dat seama ca nu prea stiu ce o sa gatesc. In afara de miel (pe care il va pregati in toate felurile mama soacra ) ce altceva mai gatim, fetelor?
Va spun mai jos meniul meu provizoriu:
*Ciorba de miel
*Friptura de miel la cuptor
*Oua rosii, salata, verzituri, branza
*Ceva dulce
Ca sa nu credeti ca sunt vreo mancacioasa (ceea ce oricum sunt ) motivul pentru care sunt in cautare de idei este ca eu care nu mananc miel nu stiu ce sa-mi pregatesc.
Astept cu nerabdare ideile voastre!


Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Noi la mesele "grele" de Craciun si de Pasti, pregatim intotdeauna si ceva usor.Sor'mea nu mananca miel, bunica nu are voie etc etc, asa ca exista tot timpul pe masa si friptura de pui sau peste.De obicei peste.
Si salate multe si marunte: andive cu carne de pui sau sunca si maioneza, rosii umplute cu salata de vinete si ton, salata de castraveti cu somon afumat etc.
Eu o sa fac anul asta peste si ceva salate, nu m-am hotarat inca care cum si in ce fel. Oricum in cantitati reduse ca nu suntem decat 2. Ce dor imi e de mesele in familie!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Petra, poti face in loc de ciorba de miel ciorba de salata, ca aperitiv salata de vinete, de conopida, boeuf, ciuperci cu maioneza....si friptura de porc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Monicaa,
Poti sa ne zici si noua retelete tale de salatele fel de fel.? De ex. aia cu castraveti si somon afumat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Ca tot a venit vorba, stie cineva o reteta de Pasca? As vrea s-o incerc anul asta dar nu prea stiu de unde sa iau o reteta buna. Zic de acum saru'mana! :)

Irinusha - cu minunea "surpriza" de 34+ saptamani din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Oricum in cantitati reduse ca nu suntem decat 2.


si noi suntem moni numai doi, si mie nici nu imi vine sa fac ceva!, + ca al meu sot, sas...nu a prea fost crescut in spiritul sarbatorilor, ci doar la ai mei in ro. a invatat asa ceva, spune ca ii e dor, dar numai acolo vrea asa, ca aici nu are farmecul acela.

fiindca nici noi nu mancam miel, eu ma gandeam la:
-o ciorbica de perisoare
- friptura de pui
-ganitura carofi
- + pt. mine: brocoli si vedreturi
-salata

si ceva dulce: eventual un tort de fructe si inca ceva, + ouale rosii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

si eu m-am gindit la foarte putine....ceva salata cu brocoli,snitele,rulou de carne tocata(noua nu ne place carnea de miel)ciorba de perioare, ca felu 2: garnitura de cartofi,peste pane,piept de pui pane....si friptura de pork si pui....iar dulciuri....o sa fac un diplomat,alba ca zapada,saratele.(si salam de biscuiti...ramane de vazut)cam atit.don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

iar pt. cine nu prefera mielul, o alternativa:

Pui (BBQ)

- picioare de pui, (de cate este nevoie, sa te saturi tu si cine mai manaca)

pt. Marinada:
- 4 catei de usturoi
- un ardei iute, sau praf de chili
- 1 portocala
- 6 lg. miere
- 1 lg. paprica
- 8 lg. soyasauce
- rozmarin
- ulei de masline

Preparare marinada:
usturoiul se curata si se marunteste, la fel ca si ardeiul iute si portocala. Totul se amesteca cu: mierea, paprica si soyasouce si rosmarin.

Picioarele de pui se marineazaa , de preferat de pe azi pe maine, se lasa sa se scurga din marinada si se pun intr-o tigaie cu ulei de masline. Si se dau la cuptor cca. 25 min (200°), in acest timp se mai intorc si se ung cu sosul.

Iar pt. cine prefera salele verzi un sos:
- 300gr. maioneza ( sau cam cat sos vrei sa obti)
- un pahar iaurt
- 2 catei usturoi
- sardele
- 100ml vin alb
- 50gr. parmezan
- sare si piper
Totul se pune si se amesteca bine in mixer, se adauga peste salata vedre (de ex.), curatata si spalata si bine bine scursa de apa.

Mergi la inceput