Meniuri pentru Paste!
Raspunsuri - Pagina 2
petra spune:
quote:
Originally posted by Irinusha
Ca tot a venit vorba, stie cineva o reteta de Pasca? As vrea s-o incerc anul asta dar nu prea stiu de unde sa iau o reteta buna. Zic de acum saru'mana! :)
Irinusha - cu minunea "surpriza" de 34+ saptamani din burtica
Reteta de pasca
Aluatul: 250gr. faina,1 lingurita praf de copt, 125 gr. zahar, 125 gr. smantana, 2 oua, coaja de la o lamaie.
se face un aluat care se tine de mana(este molicel), si trebuie intins cu mana pe o tava(ideal este din
cea care se desface) unsa cu unt.Folosesti o tava rotunda si-ti iese ca un tort. Dupa ce tapetezi frumusel
tava cu aluatul pe fundul tavii si pe margini pana sus, pui conpozitia din branza, care se face asa:
Umplutura:
750 gr. branza vaci, 7 oua intregi, 200 gr. zahar, 4 linguri gris, 250gr. unt, coala rasa de la o lamaie, stafide.
Amesteci tot la un loc, pana la omogenizare, torni in tara tapetata cu aluat si dai la cuptor, la foc moderat,
cam pentru 11/2 - 2 ore, pentru ca sa se coaca branza bine la mijoc, si dai focul moderat pentru a nu se
arde aluatul de pe margini. daca se rumeneste prea tare deasupra pune o folie de aluminiu.Incerci branza
daca este coapta cu o scobitoare la mijloc.O lasi sa se raceasca in forma, dupa care o scoti si o pudrezi
sau ornezi dupa preferinte.
Succes si pofta mare!
Laura B spune:
Cui nu-i place mielul: am incercat anul trecut sa fac drob din ficat si limba de porc si a iesit bun. Anul asta voi face din nou!
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
tlaura spune:
quote:
Originally posted by Laura B
Cui nu-i place mielul: am incercat anul trecut sa fac drob din ficat si limba de porc si a iesit bun. Anul asta voi face din nou!
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
Te rog frumos, poti sa scrii reteta aici? ma intereseaza si pe mine.
Multumesc si...puppici!
Laura, mama lui Andrei
http://community.webshots.com/user/tcatlaura
http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite
Laura B spune:
Cu multa placere scriu reteta!
Drob din maruntaie de porc:
- 500g ficat de porc
- 1,5Kg plamani porc
- 500g limba de porc
- 200ml ulei
- 150g faina
- 5 oua
- ceapa, patrunjel, marar, sare piper
Maruntaiele se curata bine si se spala in apa rece. Se fierb cu apa si sare aproximativ 50 minute. Se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat.
Ceapa taiata marunt se caleste putin, se inabusa cu apa. Se adauga maruntaiele trecute prin sita si se continua inabusirea 15-20 minute. Se racesc, se adauga sarea, piperul, verdeata taiata marunt si 3 oua si se amesteca bine.
Compozitia se portioneaza si se fac sfere care se trec prin faina si ou batut si se prajesc in ulei infierbantat.
Asta era reteta originala. Eu nu am folosit decat ficat si limba, nu le-am dat prin masina de tocat ci le-am tocat cu cutitul cat mai marunt, am pus multa verdeata (si ceapa verde si mult marar + patrunjel), iar ouale le-am adaugat pe toate la amestecul inabusit. Compozitia am varsat-o intr-o forma de chec pe care am pus-o la cuptor.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
tunad spune:
Puteti face drob din ficat, pipote, inimi si carne(piept) de pasare.
daca nu aveti prapur, o foaie de placinta.
petra spune:
Da, da, am facut si eu drob din porc si a iesit super bun! Buna ideea, o sa fac anul acesta, pentru ca nici noua nu ne place mielul.
Mai aveam o reteta de rulada de asta, dar cu pate de ficat, si un pic de carne tocata, verdeata si orez. Buna si aia!
Milia spune:
Drobul de porc/vita se poate face si cu alte organe: de exemplu, eu pun ficat, inima si splina. Se pot pune si rinichi (daca-i speli bine, nu se simte mirosul), si limba. Eu pun cantitati egale din aceste organe. Plamani nu am pus niciodata, nu zic ca nu se poate. In orice caz, pentru a obtine un drob gustos, trebuie sa puneti cat mai multa verdeata (marar, patrunjel) si ceapa verde, daca tot e primavara. Si mult piper (macinat). Eu tai ceapa verde si o amestec cu organele (dupa ce le fierb si le dau prin masina de tocat), nu prajesc ceapa. Si puteti pune la drobul de porc/vita si un piept de pui care sa fiarba cu organele deodata. Ii da un gust si mai bun. La drob pun si putin din zeama in care au fiert organele. Amestecul se pune in tava/cratita si se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Se poate si fara prapure/foaie de placinta, se pune in tava unsa cu ulei.
Si eu fac drob de pui din ficat, pipote, inimi si piept de pui, ceapa (verde), marar, patrunjel, piper, sare, un pic din zeama in care au fiert organele si 2-3 oua.
Irinusha, gasesti multe retete de pasca aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7714
monicaa spune:
SALATA DE CASTRAVETI CU SOMON AFUMAT
1 castravete ( din ala lung), taiat feliultze subtiri
300g somon afumat
1 legatura marar
1 lingura ulei de floarea soarelui
zeama de lamaie (eu storc o lamaie mai mare sau 2 mici)
sare, piper alb
Se amesteca intr-un castron castravetele feliat, cu somonul si el taiat fasii.
Se amesteca separat zeama de lamaie, sarea, piperul.Se adauga usor si uleiul. Sosul se toarna peste salata. Se adauga si mararul tocat marunt. Se lasa putin la rece sa se amestece gusturile.
ROSII UMPLUTE CU TON
4 rosii mai maricele
juma de leg patrunjel
1 ceapa verde (eu am pus 2)
1 doza ton in sos propriu
3 linguri maioneza (facuta in casa normal)
sare, piper
La rosii se taie artistic capacelul, se scobesc cu o lingurita si continutul se pune intr-un castron.Ceapa verde se taie frumusel, se toaca patrunjelul si tzop si ele in castron.Tonul se scurge bine de zeama, se faramiteaza bine cu furculita intr-o farfurie, se da si el la castron si apoi se amesteca maioneza.
Se umplu rosiile cu continutul, se aseaza capacelele la fel de artistic la loc.
Pofta Buna.
Tip: umplutura ramane, cam greu sa indesi tot in 4 rosii.Dar nu-i bai.Se poate manca separat ca salata, se poate servi pe paine etc etc. Deci se mananca.
POFTA BUNA
Caroline spune:
Sursa: http://www.artpole.net/Expresso/retete-1.htm
Pastrama
Nea Gogule, acu ca s-au schimbat un pic tapetilii si ne putem si butona, hai sa-ti trag eu o spaga. In Bucurestiul "meu", cānd īncepea pe la altii oktoberfestul, trageau oamenii de treaba cāte un gard de rogojini oltenesti si ceva acoperis de stuf pe la cārciumi, puneau pe mese īn loc de halbe cu bere niste canute de lut cu tulburel, iar pe gratar locul micilor īl lua PASTRAMA. Doamne ce vremuri ! Nici nu stiu de cāti ani nu am mai facut o toamna la Bucuresti, dar presupun ca si acum cu toate ploile din toamna asta pastrama īsi are clientii ei. Dupa ceva ani de pribegie, cānd la casa mea, īncepusem sa-mi grijesc singur vinul pentru iarna, cānd afara īncepea sa ciupeasca frigul mi-era dor de pastrama. Atunci īmpodobeam terasa cu stiuleti de porumb si dovlegi galbeni-portocalii si chemam zurbagii la o pastrama cu mamaliguta. Si simcer sa fiu nu se lasau asteptati.
Uite cum e pastama :
Carne de oaie tānara, cam 200-300 gr pentru fiecare stomac. Sare grunjoasa. Cimbru mult, boia, ienibahar, rozmarin. (Daca vrei sa tina mai mult, un pic de silitra). Carnea se scurge bine de sānge, se spala, se usuca putin, daca are oase se cresteaza pāna la os ca sa ajunga sarea peste tot. Se freaca bine cu ierburile pomenite, se cerne bine cu sare si se lasa īn harababura asta sa-si dea zeama vreme de 2-3 zile, timp īn care se īntoarce de mai multe ori de pe o parte pe alta.
Dupa ceia se atārna la vānt (daca nu ai vānt, comanda la tanti Miti) o zi doua, dar sa nu se usuce prea tare, sa-i mai ramāna ceva fragezeala. Pe gratar, cu mamaliga si zaibar din ala din omieunu-americana.
Ce zici asta nu e spaga ? Sal'tare si noroc!
Paste fericit!
C.
Laura B spune:
As dori ca de Paste sa fac si niste foitaje umplute cu ciuperci, cu carne sau/si cu brinza.
Problema mea este: are cineva idee daca in Canada se gaseste de cumparat, parca "mille-feuille" ii spuneam aluatului? Poate stiti si cum s-ar numi in engleza?
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro