Meniuri pentru Paste!
Raspunsuri - Pagina 3
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Laura B
As dori ca de Paste sa fac si niste foitaje umplute cu ciuperci, cu carne sau/si cu brinza.
Problema mea este: are cineva idee daca in Canada se gaseste de cumparat, parca "mille-feuille" ii spuneam aluatului? Poate stiti si cum s-ar numi in engleza?
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
Si eu sunt curioasa de raspuns, cred ca exista dar nu am gasit sursa pana acum. Mai intreb si eu pe la "veterani" si daca aflu, revin cu un raspuns.
C.
simonaM spune:
fetelor(canadience),daca voi ziceti de foile acele subtiri ...astea se numesc fillo pasty...se gasesc la toate magazinele...zhers,baisic(uita ca si eu stiu magazinele)...peste tot trebuie sa gasesti.....se gasesc la frigider...acolo unde e frisca,prajiturile congelata,inghetata...etc.eu cred ca voi de fillo pastry intrebati?daca da,acolo le gasiti.ele sunt intr-o cutie subrite(nu chiar ca firul de ata) si lunga!!!don't worry....be happy.mona78
Laura B spune:
Simona, nu stiam cum le zice in engleza (ca de-aia am si intrebat) dar despre foile alea subtiri era vorba.
Iti multumesc mult de informatie.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
Daiopri spune:
Laura B, foile se numesc Phyllo Pastry, si le gasesti la Superstore, facute de President's Choice, in frigiderele in care este si inghetata, frisca, etc. E o cutie alba si scrie cu rosu, si sunt desenate foietaje pe ea. E lunga si lata cam de 4 degete.
Dar cum faci umplutura de ciuperci? ca as incerca si eu, mai ales ca nu am grija aluatului.
Numai bine si Paste Fericit!
simonaM spune:
quote:cu placere Laura...cred ca sti cum se folosesc...intre ele se ung cu pensula cu ulei ,sau unt topit....si eu am facut cu spanac(cu crema de spanac si tare buna a mai fost).si eu poate o sa mai fac de paste...nu stiu inca...am prea multe pe cap...nu mai imi sta capul asa de mult la gatit...m-am facut lenese de vreo 2 lunisi sper sa le gasesti.don't worry....be happy.mona78
Originally posted by Laura B
Simona, nu stiam cum le zice in engleza (ca de-aia am si intrebat) dar despre foile alea subtiri era vorba. Iti multumesc mult de informatie. Laurahttp://photos.yahoo.com/laura00ro
Laura B spune:
Multumesc, Daiopri. La Superstore am mers de nenumarate ori, dar la frigiderele alea nu am avut ochi decat pentru inghetata!
Umplutura de ciuperci e foarte simpla:
-1- calesti putin ceapa taiata marunt
-2- adaugi:
- 1/2kg ciuperci (eu am pus de obicei din conserva, dar se pot folosi, normal, si proaspete) taiate marunt
- sare, piper, o foaie de dafin
- putin vin, daca iti place
-3- se fierb la foc mic circa 30 minute, sau pana scade lichidul
-4- dupa ce s-a racit compozitia adaugi doua-trei linguri smantana, un ou, o lingura de faina, marar, patrunjel
Oi fi eu la regim, dar de Paste tot intru in mancare. Simona, te rog frumos, daca poti, sa-mi scrii si mie cum se face umplutura cu spanac.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
simonaM spune:
quote:laura uita aici reteta....si eu am primit-o de la lorelai.e foarte buna..eu am facut-o de craciun......bafta!!initial postat de LorelaiPlacinta cu spanacuite cum fac eu placinta cu spanac. dezghet 2 cutii de spanac congelat taiat. calesc o ceapa mijlocie taiata marunt in putin unt si apoi adaug spanacul. il calesc si pe el cam 5-10 minute, pina se inmoaie. il dau deoparte si il las sa se raceasca. intr-un castron rad cam 250g de brinza telemea si le amestec cu 3 oua si 2-3 linguri de smintina, sare (nu prea multa ca telemeaua e sarata) si piper dupa gust. amestec spanacul in amestecul de brinza si oua. daca e prea moale, adaug 1 lingura de pesmet fin. folosesc foi de palcinta subtiri ca hirtia. ung o tava cu unt topit si apoi pun foile de placinta una cite una cu unt topit (sau ulei de masline) intre ele. cam 4-5 foi pe fundul tavii. adaug jumatate din compozitia de spanac si apoi mai pun 2-3 foi, la fel, cu unt intre ele. apoi adaug restul de spanac si acopar totul cu inca 4-5 foi de placinta.se coace la foc portivit (375F) pina se rumeneste, cam jumatate de ora.eu l-am facut rulouri...si pe deasupra am uns tot cu unt ruloul.don't worry....be happy.mona78
Originally posted by Laura B Simona, te rog frumos, daca poti, sa-mi scrii si mie cum se face umplutura cu spanac.Laurahttp://photos.yahoo.com/laura00ro
anne-marry spune:
eu am sa pregatesc cam asa:
APERITIV: salata de boeuf in rulada de caiser, salata de vinete in rosii, icre pe felie de lamaie, salamior si masline din acelea verzi umplute ardei gras rosu, chiftele, oua umplute, ouale rosii ... ii imbuib cu atatea oua ...toate orante cu ceapa verde si pe frunze de salata.
APOI VIN SARMALUTELE nelipsite
FRIPTURA CARE VA FI: fie de mile daca sotul o face la gratar sa eu la cuptor sub forma de rulada, sau de vitel ori pui, cu salata de rosii si castraveti cu ceapa, si cu garnitura de cartofi nature cu cascaval bagati umpik la cuptor pana prind crusta aurie.
DULCIURILE:
-fac chec d'octor oetker....
-ecleruri
-foi lyca cu crema de zahar ars cu nuci
-inghetata care va fi servita individual, in cupe , ca bulgarii, cu pat de frisca si peste, sos de ciocolata.
-A! si cozonacii care ii cumparam.
cam atat
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
noni930 spune:
Laura, uite si varianta greceasca a umpluturii de spanac:
http://www.krinos.com/ind_recipe.php?RId=11
Iti da si detalii despre foile de placinta.
http://www.krinos.com/ind_recipe.php?RId=88
Iese delicioasa! Pofta buna!
Caroline spune:
Simona_M foile de placinta le stiam, eu intrebam de aluatul de foietaj daca se gaseste pe undeva? Cand am plecat eu din Ro. era unul foarte bun acolo, adus din basarabia. Puteai sa faci orice pateuri din ele.
Aveti cumva cunostinta de asa ceva?
thx, C