Retete cu continut caloric zero(salate)
Rosii cu busuioc
3 rosii medii taiate
2 linguri ulei de masline
1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat)
1 lingura zeama de lamaie
1 catel de usturoi taiat marunt
sare si piper (dupa gust)
Amesteca mirodeniile si apoi adauga peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste.
Salata de varza cu smantana
3 cani de varza taiata
1/2 cana cartofi fierti taiati
1/2 cana de ceapa taiata fin
1/2 cana de ridichi taiate
1/2 cana de telina fiarta taiata
Sos:
1/2 cana de maioneza vegetala
1/2 cana de iaurt degresat
1 lingura de mustar
Amesteca varza impreuna cu celelalte legume. Amesteca ingredientele pentru sos si apoi adauga-le peste legume
Salata de conopida
1 conopida medie, fiarta
1/4 cana ceapa taiata marunt
5 felii de sunca slaba
Sos:
2 linguri maioneza vegetala
1 cana iaurt
1-2 linguri zeama de lamaie
Taie conopida, apoi sunca si amesteca-le cu ceapa. Adauga sosul si salata este gata.
Salata de conopida
2 linguri ulei
2 linguri otet (zeama de lamaie)
sare si piper
Se spala conopida, se desface bucatele si se fierbe in apa sarata. Se strecoara si se asaza in salatiera.
Se toarna peste ea uleiul amestecat cu otetul si sarea
Salata de conopida cu marar si mustar
1 conopida mare sau 2 mai mici
2-3 linguri ulei
2-3 linguri otet (zeama de lamaie)
1-2 lingurite mustar
sare, piper
marar
Conopida se curata, se desface in buchetele, se spala bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa nu fiarba prea mult deoarece se sfarma. Cind este gata, se scurge si se pune in salatiera.
Separat se face un sos din mustar subtiat cu otet si ulei, sare, piper si marar tocat marunt.
Se toarna sosul peste conopida si se serveste.
Salata de conopida si morcov
1 conopida
4-5 morcovi
4 linguri ulei de masline
zeama de la o lamaie
sare si piper
patrunjel
Conopida fiarta se rupe in bucatele si se amesteca cu morcovii cruzi rasi, apoi cu uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si verdeata tocata.
Se poate adauga ceapa tocata.
Salata combinata
1 salata verde (sau, mai bine, aceeasi cantitate de spanac)
2-3 rosii taiate
1-2 castraveti taiati
6-8 ridichi taiate
1/3 telina taiata
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi verde
sare si piper(dupa gust)
Sos:
4 linguri zeama de lamaie
3 linguri ulei de masline
Se amesteca ingredientele de salata, se prepara si se toarna sosul.
Amesteca bine si apoi se serveste
Salata combinata
1 telina
1 ridiche neagra
1 salata verde
1/4 varza dulce
1 morcov
3-4 mere
1-3 cartofi fierti
sare si piper
2 linguri de maioneza
mustar
putina zeama de lamaie
Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii calzi se taie in cuburi mici, se pune sare si se amesteca cu putin ulei. Dupa 10-15 minute se pun cartofii peste zarzavat, se adauga maioneza amestecata cu mustar si zeama de lamaie.
Se amesteca totul bine si se asaza pe o farfurie garnisita cu salata verde.
Salata combinata
1 telina
1 ridiche neagra
1 salata verde
1/4 varza dulce
1 morcov
3-4 mere
1-3 cartofi fierti
sare si piper
2 linguri de maioneza
mustar
putina zeama de lamaie
Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii calzi se taie in cuburi mici, se pune sare si se amesteca cu putin ulei. Dupa 10-15 minute se pun cartofii peste zarzavat, se adauga maioneza amestecata cu mustar si zeama de lamaie.
Se amesteca totul bine si se asaza pe o farfurie garnisita cu salata verde.
Salata cu porumb
Salata:
1 cutie de porumb
3 rosii medii
3 castraveti taiati
3-4 ridichi taiate
Sos:
1 lingura maioneza vegetala
1 lingura de mustar
zeama de la o lamaie
piper si sare (dupa gust)
Se incorporeaza ingredientele pentru salata, se toarna apoi sosul preparat si se mai amesteca o data.
Se lasa la frigider timp de 3 ore, apoi se serveste.
Salata de castraveti
1/4 ceasca zeama de lamaie (sau otet de mere)
2-3 linguri ulei de masline
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
2 gulii taiate felii subtire
4 castraveti
2 catei de usturoi Sare si piper (dupa gust) Se amesteca ingredientele si se serveste.
Salata verde-aurie
: 2 mere galbene
1 salata verde (sau spanac in aceeasi cantitate)
2 cartofi fierti taiati
1 ou fiert taiat
1/3 cana masline dietetice (fara sare) taiate
3 linguri ulei de masline
3 linguri zeama de lamaie
3 linguri mustar dulce
sare si piper (dupa gust)
Amesteca ingredientele si apoi serveste.
Salata de spanac
spanac proaspat, taiat
4 catei de usturoi pisat
2 linguri de busuioc
2-3 linguri de seminte de dovleac (neprajite)
2 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
sare si piper
Se incorporeaza ingredientele pentru salata, se toarne sosul si se amesteca.
Se serveste imediat.
Aceasta salata este minunata si foarte bogata in viatamine si minerale. Incearca sa iti faci o obisnuinta din a manca spanacul sub aceasta forma si nu vei regreta!
Salata aromata de vara
2 castraveti curatati si taiati subtiri
1 ardei gras taiat rondele
3 rosii medii taiate felii
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi verde
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
1/4 ceasca zeama de lamaie
sare si piper (dupa gust)
Combina condimentele si lasa-le timp de o ora la rece. Amesteca legumele si apoi adauga sosul.
Se mai lasa la rece o ora si apoi se serveste.
Praz cu sos de maioneza
: 1 kg praz
250-300 iaurt degresat
2-3 linguri maioneza vegetala
patrunjel
marar
Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc. Se preseaza putin cu mina, ca sa se scurga bine apa, se taie in felii de 1 cm.
Sosul de maioneza se pregateste cu iaurt, potrivind gustul ca sa fie cat de picant vrei, se adauga marar si patrunjel si se amesteca cu prazul.
Se aranjeaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari
Salata asortata de primavara
2 salate verzi
2-3 gulii
3 castraveti
o legatura ridichi
1 ceapa
ulei
otet (sau zeama de lamiie)
sare si piper
Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Guliile se curata si se dau pe razatoare mare.
Totul se amesteca si se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.
Salata cu andive si ridichi
2 andive
2 legaturi ridichi
o conserva porumb
3 linguri otet (zeama de lamaie)
3 linguri sos de chili
sare si piper
2 linguri ulei
2 linguri patrunjel tocat
Se taie andiva, ridichile si se adauga porumbul scurs. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei.
Se adauga ingredientele de salata si se amesteca
Salata cu morcovi
300 g morcovi
200 g varza murata
un fir de praz
2 lingurite ulei
cimbru uscat
10-15 masline
Morcovii se rad si se amesteca cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele si cimbrul pisat.
Se pune totul pe o salatiera si se decoreaza cu marar sau patrunjel
Salata de cartofi cu sos verde
1/2 kg cartofi fierti
1 ceapa
2 oua rascoapte
5-6 ridichi de luna
1/4 kg spanac
1 lingurita mustar
1/2 pahar sos de maioneza (1 lingura maioneza vegetala si restul iaurt dietetic)
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu ceapa taiata solzisori, ouale rascoapte si ridichile taiate felii, mustarul.
Separat, se da prin masina de tocat spanacul crud, se fierbe pana scade, se da prin sita si se amesteca cu sosul de maioneza.
Acest sos verde se toarna peste salata din salatiera si se serveste.
Salata de castraveti cu mere
2 castraveti verzi
2 mere mari
2 morcovi mijlocii
2 rosii
o salata verde
zeama de la 1 lamaie
2 linguri ulei
sare si piper
Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea de zarzavat. Salata verde se spala si se taie bucati mici.
Toate acestea se amesteca cu sare, zeama de lamaie si ulei si se aseaza in salatiera. Se garniseste cu felii de rosii.
Salata cu orez si vegetale
1 ceasca orez integral nefiert
3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare
1/2 ceapa rosie, taiata marunt
1 ceasca telina, data prin razatoare
1/2 ceasca dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor
1 ardei gras rosu mediu, taiat marunt
1/2 legatura patrunjel, taiat marunt
Dressing:
1/2 ceasca maioneza vegetariana, fara grasime
5 linguri zeama de lamaie
1-1/2 linguri marar uscat sau 3 linguri marar proaspat, tocat
1/4 lingurita de piper negru
1-2 lingurite mustar de Dijon
Fiebe orezul pana se inmoaie si apoi scurge restul de apa. Intr-un bol mare, amesteca orezul cu vegetalele. Separat, amesteca componentele pentru dressing si toarna-le peste compozitia cu orez si legume. Amesteca inca o data totul si lasa la frigider cel putin o ora, sau peste noapte, pentru a permite aromelor sa se patrunda.
Salata de cereale cu fructe
4-1/2 cesti apa
1/2 ceasca grau nefiert
1/2 ceasca orz nefiert
1/2 ceasca orez integral nefiert
2 linguri otet
1 lingura suc de lamaie
1/2 lingurita sare
1-1/2 ceasca smochine, taiate marunt
1/2 ceasca praz, taiat marunt
1 mar verde, taiat cubulete
1 piersica, cubulete
2 linguri seminte marar
Amesteca cele 3 cereale si spala. Fierbe-le in oala sub presiune, timp de 25 de minute, sau in mod normal, pana s-au inmuiat (aprox. 45 minute). Dupa ce au fiert, scurge-le, pune-le intr-un bol si amesteca toate celelalte ingrediente.
Salata aceasta se serveste rece. O alta sugestie ar fi ca marul si piersica sa fie pastrate, si adaugate chiar inainte de a servi salata, pentru a nu se degrada.
Salata de citrice
3 portocale mari, fara seminte
1 grapefruit mare
4 mandarine
2 salate verzi
sucul de la o portocala
2 linguri de otet sau zeama de lamaie
2 linguri de ulei de masline
sare si piper dupa gust
1Curata si taie fructele.
2. Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul.
3. Spala si rupe salata. Aseaza salata in boluri speciale.
4. Amesteca citricele cu sosul.
5. Distribuie citricele in boluri si serveste.
Salata de couscous cu legume
1 ½ ceasca couscous
1 ceasca supa de legume
1 lingura cimbru proaspat, tocat, sau ½ lingura uscat
2 linguri otet de vin
1 ceasca naut fiert
1 ceasca porumb boabe sau stiuleti mici, fiert
2 rosii mari, preferabil fara pielita, taiate cuburi
2 fire de praz, taiate marunt
1 lingura de busuioc tocat, proaspat sau ½ lingura uscat
6 frunze mari de salata verde, spalate si uscate
Pune couscous-ul intr-un bol mare. Toarna peste el 1 ceasca de apa fiarta si lasa sa se inmoaie.
Intr-o cratita pune supa de legume la fiert, impreuna cu cimbru si otetul, pana se reduce la ¾ ceasca. Adauga nautul si porumbul si apoi inchide focul.
Amesteca rosiile, prazul si busuiocul cu couscous-ul. Adauga supa si amesteca bine. Acopera si pune la frigider 2 ore, inainte de a servi.
Atunci cand servesti, acopera fiecare frunza sa salata cu compozitia de couscous.
Salata de germeni
2 cesti de oleaginoase incoltite, in orice combinatie: linte, naut, fasole
2 rosii medii, taiate cubulete
½ ceasca tofu, ras sau taia cubulete mici
2-3 linguri seminte de floarea-soarelui, preferabil nesarate si neprajite
¼ ceasca boabe de soia prajite, nesarate (se pun in tava de la cuptor si se mai amesteca, din cand in cand, pana capata o culoare maronie)
4 linguri otet pentru salata, sau suc de lamaie
4 linguri de ulei presat la rece
Amesteca toate ingredientele incet si serveste imediat. Se poate servi pe un pat de frunze de salata verde, sau spanac. Aceasta salata este o bomba de vitamine! Incearca sa folosesti cat mai mult germenii, sunt foarte valorosi pentru sanatatea ta
Salata de grau cu rosii
2 cesti grau integral, fiert
2 cesti rosii proaspete, taiate cubulete
½ ceasca ceapa rosie, taiata marunt
Amesteca ingredientele de mai sus, pune sare dupa gust si eventual un dressing, fara grasime. Simplu si deosebit de gustos!!!
Salata de mere cu telina
Portii:2
Calorii pe portie:150
2 mere taiate marunt
2 capatani medii de telina, taiate similar
1 lingura de miere
1 lingura de ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie (sau otet)
sare
piper
1. Combina merele cu telina si pune deoparte.
2. Pentru a prepara dressing-ul, amesteca ingredientele ramase.
3. Adauga dressing-ul la compozitie si amesteca bine de tot.
Salata de morcovi cu citrice
4 morcovi mari
2 portocale sau 4 mandarine
1/4 ceasca maioneza vegetariana
Spala bine morcovii, curata-i si rade-i intr-un bol de sticla. Curata citricele, desparte-le in felii si taie fiecare feliuta in 3-4 segmente, in functie de marime. E bine sa le tai intr-un castronel, pentru a pastra si sucul care se scurge.
Combina 1-2 linguri de suc cu maioneza si amesteca totul usor, cu morcovii si citricele.
Este gata de a fi servita!
Se pot adauga si alte fructe sau legume, ca de exemplu: varza, ardei grasi, mere, ananas, papaya, mango, banane, pere, alune si nuci, stafide sau afine uscate. Pentru sarbatori, aceasta salata creeaza o imagine foarte festiva.
Ton cu orez
o ceasca orez, o conserva de ton in suc propriu, un castravete mic murat sau in otet, o jumatate de gogosar in otet, un pic de ceapa, sare, piper, o lingurita ulei de masline, marar.
Orezul se fierbe in apa cu sare cat sa ramana bobul destul de tare pentru a fi comestibil. Se lasa sa se racoreasca.
Muraturile se toaca marunt, ceapa se taie feliute fine.
Se amesteca toate cu ton, ulei de masline, condimente si verdeata.
Dupa gust se poate aduga un strop de zeama de lamaie.
Tonul in suc propriu se poate inlocui cu cel in ulei, in acest caz renuntati la uleiul de masline.
Sos remulat
6 linguri ulei de masline
6 linguri otet de mere
8 linguri mustar
1/4 ceasca de ardei iute rosu, taiat
1-2 lingurite de piper
sare
2 linguri de maioneza vegetala
6 linguri de telina taiata
6 linguri de patrunjel taiat
3 linguri de ceapa taiata
Combina toate ingredientele si amesteca-le cu creveti. Lasa la rece timp de 1 ora. Se potriveste foarte bine cu creveti, dar poate fi servit si in alte combinatii, dupa gust
Sos pentru spanac
1/2 cana de iaurt dietetic
1/2 cana de crema de branza degresata
2 linguri de lapte
2 linguri suc de lamaie
1/4 lingura menta uscata pisata
1/8 lingura sare Amesteca ingredientele. Se serveste peste spanacul crud, taiat. Minunat de gustoasa! In plus, salata de spanac ar trebui sa iti devina o obisnuita, caci este extraordinar de bogata in vitamine si minerale!!!
Sos cu ulei de masline si vin
1 cana de apa
2-4 linguri de vin alb sec
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi, zdrobit
1/4 lingura de mustar
cate 1/2 lingura de tarhon, busuioc, maghiran, marar sau patrunjel (in functie de preferinte)
Amesteca toate ingredientele in afara plantelor. Pune pe foc amestecul pana amestecul se ingroase, lasa-l sa se raceasca si apoi adauga plantele.
Se serveste ca sos pentru salate. Se serveste ca sos pentru salate.
Sos cu ceapa si usturoi
2-3 cepe taiate
1 lingurita de piper
1 legatura de patrunjel taiat
2 capatani de usturoi tocat
2 liguri de ulei de masline
sare dupa gust Ingredientele se amesteca si se gatesc alaturi de pestele dorit. Desi foarte potrivit pentru peste, acest sos se mai poate adauga la salate, legume, paste, precum si la carnea de pui.
Sos condimentat pentru salata
2 capatani de usturoi tocate marunt
2 linguri de maioneza vegetala
1/2 ceasca iaurt
1/2 ceasca sos de chili
1/4 ceasca rosii taiate
1 lingurita de mustar
2 linguri ulei de masline
piper, sare sau boia (dupa gust)
sucul de la o ceapa mica Amesteca ingredientele de mai sus si pune la frigider.
Salata mixta de orez
1 ceasca orez integral, fiert in prealabil
1 ceasca orez auriu, fiert in prealabil
1/2 ceasca orez salbatic
1 ardei gras rosu, taiat marunt
1 cutie de porumb, scurs
4 cepe verzi, taiate marunt
Dressing:
3 linguri iaurt degresat
3 linguri zeama de lamaie
Dupa ce ai fiert orezul, lasa-l la racit, adauga apoi legumele taiate si dressingul.
Compozitia ar trebui lasata la racit cateva ore, sau chiar o noapte, pentru a permite aromelor sa se patrunda.
Acasta salata exte foarte flexibila. Exemplul dat este cu porumb si ardei grasi rosii, dar poate fi folosita o varietate de legume
.
SALATA MEXICANA CU PESTE
Portii:3
Calorii/portie:100
• 200gr. boabe de porumb
• 200 gr. mazare verde
• 100 gr. morcov taiat cuburi
• 100 gr. CREVETI
• 300 gr. cozi de creveti
• 1 morcov mare, 1 telina
• 1 ardei verde gras, 1 ardei rosu gras
• 2 rosii
• 1 castravete verde
• 1 lamaie
• 150 gr. maioneza, 1 lingura ketchup dulce, 1 lingurita cu sos englezesc
• 1 leg. marar
• sare, piper
: Crevetii se oparesc 4 minute in apa clocotita, se scurg de zeama si se lasa la racit. Morcovul, telina, ardeii grasi si castravetele se taie fideluta si se amesteca cu maioneza, crevetii, ketchup, mararul taiat fin si restul condimentelor. Se decoreaza cu felii de lamaie si rosii.
Salata de varza cu smantana
: Salata:
3 cani de varza taiata
1/2 cana cartofi fierti taiati
1/2 cana de ceapa taiata fin
1/2 cana de ridichi taiate
1/2 cana de telina fiarta taiata
Sos:
1/2 cana de maioneza vegetala
1/2 cana de iaurt degresat
1 lingura de mustar Amesteca varza impreuna cu celelalte legume. Amesteca ingredientele pentru sos si apoi adauga-le peste legume.
Salata de vara cu rosii si tofu
Portie:1
Calorii/portie:100
1/2 salata verde rupta cu mana in fasii mici sau tocata;
- 1 rosie mare sau 2 medii (taiata cubuletze)
- 100 g tofu (branza de soia) cu marar sau simpla - taiata cubuletze;
- marar proaspat tocat (merge si uscat)
- cimbru
- suc de la 1/2 lamaie
- 1 lingura ulei (de masline, preferabil)
- sare dupa gust
Se amesteca bine totul intr-un bol. :)
Este foarte satzioasa - tofu tzine de foame
Salata de spanac cu usturoi
Portii:6
Calorii/portie:100
500 grame spanac proaspat, curatat
usturoi tocat, de gust
2-3 rosii, taiate feliute
sare
zeama de lamaie (otet)
ulei de masline, presat la rece
1. Pune spanacul tocat, rosiile si usturoiul intr-un bol, si presara cu sare.
2. Adauga 2-3 linguri de zeama de lamaie (otet) si cam aceeasi cantitate de ulei de masline.
3. amesteca pana cand spanacul se inmoaie putin. Gusta si vezi daca mai doresti sa adaugi sare sau zeama de lamaie.
: Foate simpla, aceasta salata savuroasa lasa fiecare aroma sa se prezinte singura! Serveste aceasta salata inainte de carne sau legume la gratar, ca fel principal.
Nota: Adauga cat usturoi doresti, pentru a imbunatati aroma!
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay
Raspunsuri
simonaM spune:
wow ce bucurie acuma pe mine!!!!am de unde sa imi aleg tot felu de salate.Korinna.....meriti.te pupmona78
simonaM spune:
quote:stiu ca maioneza vegetala se facea din pufuleti inmuiati si cu ulei,s-au cartof fiert razuit si cu putin ulei.asa cred eu.mona78
Originally posted by Caroline
Corinna ce inseamna maioneza vegetala? Nu are ulei? Din ce este facuta?
Anamaria-Livia spune:
Miam, miam, ce de bunataturi!!!!
Tot ce nu inteleg eu este cum s-au gindit ei ca au continut caloric zero ca par a avea toate cele?!?!?!?!!?
korinna spune:
da..maioneza vegetala e cum a zis Simona...fara ou.,.care ridica nivelul colesterolului..eu o fac din cartof fiert si putin mustar dulec..frecat cu ulei...poti pune de masline..daca ai..desi e cam scump....
Daca mai vreti retete cu continut caloric scazut..va mai dau cate ceva....
Ma bucur ca pot sa va fiu de folos..
Eu am slabit acum intr-o sapt 5 kg!!
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay
Anamaria-Livia spune:
quote:
Originally posted by korinna
da..maioneza vegetala e cum a zis Simona...fara ou.,.care ridica nivelul colesterolului..eu o fac din cartof fiert si putin mustar dulec..frecat cu ulei...poti pune de masline..daca ai..desi e cam scump....
Daca mai vreti retete cu continut caloric scazut..va mai dau cate ceva....
Ma bucur ca pot sa va fiu de folos..
Eu am slabit acum intr-o sapt 5 kg!!
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay
Da, da , mai vrem - orice mincare cu zero calorii este cea mai buna pentru noi!!!!!
otau spune:
Oauuuu! Ce multe retete! Acum am de unde alege!
Multumim! Si mai asteptam si altele!
Aurora
cryss_rb spune:
quote:
Originally posted by korinna
da..maioneza vegetala e cum a zis Simona...fara ou.,.care ridica nivelul colesterolului..eu o fac din cartof fiert si putin mustar dulec..frecat cu ulei...poti pune de masline..daca ai..desi e cam scump....
Daca mai vreti retete cu continut caloric scazut..va mai dau cate ceva....
Ma bucur ca pot sa va fiu de folos..
Eu am slabit acum intr-o sapt 5 kg!!
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay
Imi pare ff rau ca te-am deranjat cu e-mail-ul...Am vazut data gresit (credeam ca este de acum un an)... Deci: ai slabit mancand numai saltele astea? Mese fixe?
Merci mult