teste de ovulatie
Doctorul mi-a spus sa fac teste de ovulatie in zilele a 12-a si a 14-a. Am facut si ...nimic! Cine-mi poate explica care este principiul de functionare a acestor teste!!!
Raspunsuri
Lorelai spune:
quote:
Initial creeata de leonte_anca
Doctorul mi-a spus sa fac teste de ovulatie in zilele a 12-a si a 14-a. Am facut si ...nimic! Cine-mi poate explica care este principiul de functionare a acestor teste!!!
anca
Anca, depinde de teste. unele masoara LH altele masoara LH si estradiol. LH-ul atinge valoarea maxima cu 24-48 de ore inaintea ovulatiei iar estradiolul e maxim cam cu 2-3 zile inainte. ca sa fie efective trebuie sa testezi citeva zile la rind (de obicei 5 sau chiar 7 zile) si sa vezi cind zice ca LH e maxim. ziua urmatoare trebuie sa din greu ca e probabil ca ovulatia e iminenta.
problema cu testele e ca daca tu ovulezi tirziu, adica de ex in ziua 18, testele in zilele 12 si 14 nu arata nimic. sint bune de folosit impreuna cu temperatura. ia-ti temperatura bazala citeva luni la rind ca sa iti faci o idee in ce zi ovulezi, apoi foloseste testele incepind cu 2-3 zile inainte de data probabila a ovulatiei. asa maresti sansele sa concepi.
mai multe info despre testele de ovulatie clearblue gasesti la http://www.clearplan.com/TheClearPlanEasyOvulationTestPack.cfm. sper ca moderatorii sa nu considere asta reclama. daca da, pot copy/paste numai informatiile.
Lorelai
mel_g spune:
Daca ai ciclul cat de cat regulat, stabileste ziua cand ar trebui sa vina uratii, scade 14 zile si asa stabilesti ziua cand teoretic va avea loc ovulatia; cu cinci zile inainte de ziua ovulatiei trebuie sa incepi sa folosesti acele teste cate unul pe zi pana cand unul se pozitiveaza. Bafta!
Pupici
Mel
mel_g spune:
Acum depinde si de cati bani ai de aruncat pe fereastra. Daca ciclul nu e regulat poti face calculul scris de mine mai sus pt cel mai scurt ciclu dar nu te opresti la 5 teste ci faci in continuu pana unul se pozitiveaza.