teste de ovulatie

teste de ovulatie | Autor: leonte_anca

Link direct la acest mesaj

Doctorul mi-a spus sa fac teste de ovulatie in zilele a 12-a si a 14-a. Am facut si ...nimic! Cine-mi poate explica care este principiul de functionare a acestor teste!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Initial creeata de leonte_anca

Doctorul mi-a spus sa fac teste de ovulatie in zilele a 12-a si a 14-a. Am facut si ...nimic! Cine-mi poate explica care este principiul de functionare a acestor teste!!!
anca

Anca, depinde de teste. unele masoara LH altele masoara LH si estradiol. LH-ul atinge valoarea maxima cu 24-48 de ore inaintea ovulatiei iar estradiolul e maxim cam cu 2-3 zile inainte. ca sa fie efective trebuie sa testezi citeva zile la rind (de obicei 5 sau chiar 7 zile) si sa vezi cind zice ca LH e maxim. ziua urmatoare trebuie sa din greu ca e probabil ca ovulatia e iminenta.
problema cu testele e ca daca tu ovulezi tirziu, adica de ex in ziua 18, testele in zilele 12 si 14 nu arata nimic. sint bune de folosit impreuna cu temperatura. ia-ti temperatura bazala citeva luni la rind ca sa iti faci o idee in ce zi ovulezi, apoi foloseste testele incepind cu 2-3 zile inainte de data probabila a ovulatiei. asa maresti sansele sa concepi.

mai multe info despre testele de ovulatie clearblue gasesti la http://www.clearplan.com/TheClearPlanEasyOvulationTestPack.cfm. sper ca moderatorii sa nu considere asta reclama. daca da, pot copy/paste numai informatiile.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Daca ai ciclul cat de cat regulat, stabileste ziua cand ar trebui sa vina uratii, scade 14 zile si asa stabilesti ziua cand teoretic va avea loc ovulatia; cu cinci zile inainte de ziua ovulatiei trebuie sa incepi sa folosesti acele teste cate unul pe zi pana cand unul se pozitiveaza. Bafta!

Pupici

Mel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Daca nu ai ciclul regulat poti sa arunci testele!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Acum depinde si de cati bani ai de aruncat pe fereastra. Daca ciclul nu e regulat poti face calculul scris de mine mai sus pt cel mai scurt ciclu dar nu te opresti la 5 teste ci faci in continuu pana unul se pozitiveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leonte_anca spune:

Multumesc pentru raspuns. Astept luna viitoare si vom mai vedea ce va mai fi.

Mergi la inceput