ah anii...si VJii
... Am ascultat in seara asta topul dragostei 2004 - desemnat de un canal de muzica olandez - dupa telefoanele vizionarilor.
Probabil ca am speriat vecinii cind am dat muzica la maxim...
Este exact muzica foarte-tinerei mele tinereti.
Am fost surprinsa sa vad ca pe primul loc era Geogle Michael cu Careless Wispers..(muzica dramelor sentimentale din perioada stundeitiei mele). (Pe locul doi era (evident) si un Robbie Williams.)
Tot in top erau si Bangles cu Eternal Flame, Foreigner cu I wanna know what love is , REM (Loosing my religion), Lionel Richie (Hello), Bon Jovi (Always) ....
...de unde am tras concluzia ca exista doar doua explicatii. Ori ca timpul nu trece (si de fapt suntem tineri inca) sau ca DJ-ii sunt si ei de varsta mea (suny side of the 30ths)... si au dat rezultate subiective...
hai sa discutam de muzica care ne place.
Voi avea inca un motiv sa il bat la cap pe Admin-tehnicus sa faca un Top de muzica la Desprecopii.com
for ever young,
Mirela
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
Raspunsuri
alinamoro spune:
Draga Mirela,parerea mea e ca muzica buna e intotdeauna pe primul loc indiferent din ce an este.Timpul trece sigur,dar muzica buna ramane.
Poate stii ca in Romania dupa revolutie au aparut formatiile muzicale "ca ciupercile dupa ploaie" cu zicea cineva,dar nu se compara muzica romaneasca de-acum cu cea din anii '80 de exemplu.
La noi in aceasta seara pe programul TVR 2 si pe ROMANIA INTERNATIONAL s-a transmis in direct Festivalul National al Cantecului de dragoste,dar am vazut doar ultima parte.A castigat trofeul formatia AVANGARDE cu piesa "Alina viseaza".
Te pup si noapte buna!
alina
Mirunda spune:
Draga Mirela,
eu cand ma gandesc la "muzica tineretii mele", ma gandesc in primul rand la Beatles... de fapt asta a fost muzica anilor 60, cand eu m-am nascut, dar eu intotdeauna am simtit-o ca pe "muzica mea", caci eu cred ca asa este muzica intr-adevar buna...nu are varsta, este,pur si simplu, o muzica ce o iubesc multe generatii...cand o aud pe Mara mea, care la cei 8 ani ai ei fredona ieri "Yesterday", imi aduc aminte de anii de liceu, de "Poezia muzicii tinere" a lui Pitis...o mai stie cineva?
Dar si "Queen", ca si "Led Zeppelin", si multi, multi altii...
Cu drag,
Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
oana cretu spune:
Intr-adevar, muzica buna nu moare niciodata...Eu sunt mai tinerica, dar intotdeauna am preferat muzica mai veche, pentru ca, consider ca este o muzica adevarata...Nu ceea ce este azi...Din acest motiv si cantaretii si formatiile care apar azi se lanseaza cu melodiile anilor trecuti, dar in varianta lor...Aproape toti cantaretii de dupa anii '90 au in repertoriul lor remixuri ale cantecelor din anii de dinainte...Formatiile si cantaretii care i-ati trecut voi aici sunt adevarati...Si sa nu uitam si romanii nostri, pe langa occidentali : Compact, Pasarea Colibri, Iris, Holograf, Semnal M, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis...si multi altii...Scrpions, Pink Floyd, Metallica, Smokie, Abba...si lista e fara sfarsit...Va pup si va admir gusturile muzicale!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
lena spune:
Mirela, m-ai uns la suflet cu subiectul: eu ascult muzica in ca sa zic asa...eu sunt de genul foarte deschis tuturor felurilor de muzica, mai putin hip-hop, care nu mi se pare muzica...gusturile, dehhh!
Deci: mai "vechiuta" Duran Duran, Depeche Mode, Bon Jovi, si mai "veche" The Doors, Hendrix-ul, The Animals, etc etc...mai "inteligenta" Leonard Cohen, de meditatie: Enya, Dead can dance...alternative: Evanescence, Incubus, Kosheen, Morcheeba...Faithless, Dido, Triesto.
Cele mai tari dupa a mea parere, pe care nu le-as rata nici picata cu ceara, daca evident sunt in tari mai apropiate: A-HA si U2
mai scriem, no problem, acum nu-mi vin in capatzana desi ascult o gramada de muzica, de toate felurile...mai rau cant cu al meu, el cu chitara si io cu gura
Numai bine, Lena
carmenutza spune:
si eu sint fan Leonard Cohen, Cezaria Evora, Robbie Williams, Vama Veche, Bob Dylan, ..Doors, Alanis Morisete, Cors, Pulp, Masive Atack, Portishead..si inca pe atat.....
Carmen si bb Maya Alexia
papadie spune:
Slabiciunea mea Bob Dylan si John Lee Hooker :-)
Place la maxim: Jimmy Hendrix, Rolling Stones, Bob Geldof, Electric Light Orchestra, Beatles, Moody Blues, Fleetwood Mac (in special albumul "Albatross"), Jerry Lee Lewis, Eric Clapton, John Mayall, Taj Mahal, Janis Joplin, Led Zeppelin, ZZ Top, Chuck Berry, Creedence Clearwater Revival, MUNGO JERRY (ja ja ja),10 CC, Pink Floyd, Black Sabbath, Uriah Heep,REM
Bon Jovi, Ozzy Osbourne,Def Leppard, Sex Pistols, Santana, Van Morrison
va recomand din toata inima mea sa ascultati John Lee Hooker- un negru urit ca noaptea cu o voce fenomenala!
"John Lee Hooker doesn't just sing the blues, and he doesn't just play the blues...he is the blues".http://www.virginrecords.com/hooker/
MANO NEGRA (best :-) ), Harry Belafonte, muzica peruana, Buena Vista Social Club
Si Maria Tanase, Faramitza Lambru si GRIGORAS DINICU!
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
alina constantin spune:
Si la mine, cam cum zicea Papa, adica: Creedence Clearwater Revival, Queen, Pink Floyd, Janis Joplin.
Ascult multa muzica, chestie mostenita de la ai mei, care tot timpul ascultau, in tineretea lor, numai muzica buna.
viorela hoff spune:
raspuns la Papadie, idem paragraful II, "place le max....".
Iar de cateva zile o ascult la Radio Arabella pe Edith Piaf si imi vine sa mooooooooor!
Vio
Bogdana spune:
Cui ii place Frank Zappa, Andreas Wolenweider
sau Tom Waits ??? Nu i-am ascultat demult.
zizee spune:
quote:
Originally posted by Bogdana
Cui ii place Frank Zappa, Andreas Wolenweider
sau Tom Waits ??? Nu i-am ascultat demult.
eu subscriu la tom waits (pe care il iubesc tare-tare)!
si adaug: arno (varianta lui belgo-franceza - genial de asemenea!), tindersticks (adorrrrr), boris kovac & ladaaba orchest (supeeeerrr!!!), nick cave, saint-germain, django reinhardt, louise attaque, buena vista social club, john lee hooker, ella fitzgerald, leonard cohen, georges brassens, pink floyd si altiiiiiii... (nu e nici o logica in insiruire...)
si printre romani, trei pasiuni 'devastatoare' (alaturi de altele, mai mici): nightlosers (I love you, hano! ), ada milea si ZDOB si ZDUB!