trebuie antirabic sau nu?

trebuie antirabic sau nu? | Autor: marioara78

Link direct la acest mesaj

Salut!
Ieri m-a muscat un caine vagabond. A venit pe la spate
si hat, de gamba si a plecat. Nu m-a muscat tare; am venit acasa si am vazut ca blugii nu au fost rupti deloc si pe interior era doar o pata minuscula, ca vf unui ac, de sange-ma alesesem cu o zgarietura de-a latul gambei si o taietura de jumatate de cm doar, dar care nu era deloc adanca, era superficiala, dar, ma rog, cursese sange.
Si astazi, am fost totusi sa vad ce zice doctorita de la infectioase: ea m-a luat cu procedura standard, dar nici nu intentiona sa imi vada rana etc.
Ar trebui sa imi fac antirabicul? Nu imi inchipui cum ar fi ajuns saliva cainelui la rana pt ca blugul nici nu a fost rupt, nici taiat, nici umed ci mica rana care s-a produs a fost prin material doar. Dr. mi-a zis ca e riscant,ca e de datoria mea sa fac vaccinul si ca ma sfatuieste sa si intrerup alaptatul pe perioada a 28 zile!!!! Am intrebat-o pe pediatra care sunt efectele vaccinului asupra alaptarii si a zis ca a gasit intr-o carte de-a ei ca ii este permis gravidei sa-l faca, asadar cu atat mai mult unei mamici care alapteaza.
Si eu nu stiu ce sa mai zic si pana maine dimineata tb sa ma hotarasc!
Help me!
Va rog!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Daca ai o rana inseamna ca dintele a ajuns in contact cu sangele tau, si cum dintele este in gura si in gura este saliva...nu este nevoie sa ai jumatate de litru de saliva pe haine. Chiar daca sansa de a contacta boala este foarte mica eu zic sa faci vaccinul pentru ca este o boala intotdeauna mortala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Rabia se transmite prin lapte la copil, asa am citit acum pe internet. Iar vaccinul se admite femeilor gravide pentru ca riscul e prea mare nu pentru ca s-ar stie cu sigurantza ca nu afecteaza. Eu zic sa faci vaccinul si sa nu mai alaptezi
sanatate multa
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Fa vaccinul, nici sa nu te gandesti sa nu-l faci! Nu e de joaca! Nu te joci cu o boala mortala! Rabia ucide INTOTDEAUNA, odata ce s-a declansat boala...Sau ar mai fi o chestie...Daca cunosti cainele si-l poti supraveghea o saptamana...Asta in cazul cand e de prin zona ta...Daca e turbat, moare intr-o saptamana...Apoi iti poti face si tu vaccinul, caci incubatia la om, in cazul turbarii, dureaza mai mult ca la animal...Din cate stiu, chiar si o luna. Dar nu cred ca e cazul tau...Cu atat mai mult, daca nu poti urmari cainele timp de o saptamana, trebuie NEAPARAT sa faci vaccinul!
Multa sanatate! In ceea ce priveste alaptatul, mai bine mai intrebi un doctor...

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Fa vaccinul antirabic (asa cum a zis si pisi-ella) si un antitetanos, daca nu ti l-au facut in timpul sarcinii.
Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Mie mi-e greu sa cred ca dintele cainelui te-a zgariat direct daca pantalonii n-au nici o urma sau fisura. Blugii sunt facuti oricum dintr-un material mai gros. Pe de alta parte eu stiu ca atunci cand exista macar un caz de rabie descoperit la animale se mediatizeaza si intreaga zona e in carantina. Poate n-ar fi rau sa te interesezi la Directia Sanitar-Veterinara de pe langa tine.

Pe de alta parte, asa cum au zis si ceilalti rabia e o boala mortala. Asa ca... tu esti cel mai in masura sa cantaresti si sa iei decizia.

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by pisi_ella

Sau ar mai fi o chestie...Daca cunosti cainele si-l poti supraveghea o saptamana...Asta in cazul cand e de prin zona ta...Daca e turbat, moare intr-o saptamana...Apoi iti poti face si tu vaccinul, caci incubatia la om, in cazul turbarii, dureaza mai mult ca la animal...

mai fetelor! de ce nu va documentati inainte sa dati sfaturi din astea? Turbarea este o boala foarte serioasa, nu poti da sfaturi asa dupa cele auzite-n vecini. Daca ai posibilitatea sa prinzi cainele exista intradevar posibilitatea sa il pui sub supraveghere pe o perioada de 10 zile. Asta se face fie la domiciliul stapanului (in cazul in care cainele are stapan) fie la un veterinar. Asta se face pentru ca daca virusul este deja prezent in saliva, semnele clinice nu vor intarzia sa apara. Marea problema cu supravegheatul cainelui in zona este urmatoarea: in momentul aparitiei semnelor clinice ale formei furioase cainele are dromomanie, adica o ia la picior si calatoreste distante foarte mari inainte sa moara, ceea ce inseamna ca nu il mai vezi prin zona si nici nu stii care este motivul disparitiei. Mai este si problema formei paralitice a bolii care nu se manifesta cu semnele binecunoscute si nimeni nu va stii de ce a murit cainele respectiv si nici nu-si va bate capul pentru ca nu era turbat din moment ce nu a facut spume la gura.

Mergi la inceput

Oz draga, nu am auzit chestia asta prin vecini, cu urmaritul cainelui, ci am citit intr-o carte de specialitate! Odata declansata boala, cainele moare intr-o saptamana. Nu sunt genul de om care sa asculte sfaturi din vecini. Si am specificat, de altfel, ca nu va putea face chestia asta daca cainele nu este in zona. Am citit despre boala asta mai multe decat crezi, chiar ma obseda mai demult...Normal ca boala se manifesta prin paralizie, caci virusul afecteaza sistemul nervos central...Inainte de a muri, cainele paralizeaza, partial. Bineinteles ca trebuie sa cunosti semnele bolii pentru a putea urmari un caine.
Crede-ma, nu am dat acest sfat in necunostinta de cauza. Si, oricum, am specificat chestia asta ca pe o alternativa, in caz ca se poate face lucrul asta si, bineinteles, de catre un om care cunoaste semnele bolii...Sfatul cu urmarirea cainelui l-am gasit tot intr-o carte. Eu v-am spus ce scria acolo...Nu ma mai judeca si nu ma mai acuza de afirmatii nefondate. Oricum, am inceput si am incheiat sfatuind-o sa faca vaccinul. Apoi, mi-am amintit si ce am citit si am prezentat si cealalta varianta. Am specificat ca nu e de preferat in cazul ei.

_Ella & Emma

Mergi la inceput

Tot pentru Oz...Acum am vazut ca esti de profesie veterinar si, bineinteles, stii mai multe decat noi...Insa ai fost cam "muscatoare"(ca tot vorbim de caini) si prea m-ai luat la rost. Eu am spus ce am citit.

_Ella & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Consider ca trebuie sa-l faci!Nu-i de joaca cu turbarea.Si de ce sa nu previi?!?!?

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

si eu una sunt de parere ca vaccinul antirabic este obligatoriu,sau fa-ti un antitetanos

Mergi la inceput