trebuie antirabic sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, fa vaccinul daca nu l-ai facut deja! Chiar daca ar insemna sa intrerupi alaptatul(nu stiu nimic despre asta, dar un medic bun te poate lamuri), tot trebuie sa te vaccinezi.

Toate cele bune si tine-ne la curent!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Fa vaccinul. Cu chestia asta nu e de glumit.Daca nu vrei sa renunti la alaptat du catelul la analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

La alaptat trebuie sa renuntzi nu atit din cauza vaccinului cit a eventualei rabii.

Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marioara78 spune:

Multumesc pt sfaturi!
Daca acum cateva ore eram disperata acum sunt linistita
si foarte optimista.
Am fost si mi-am facut antitetanosul si antirabicul(mai am de facut vreo 4 doze in decurs de o luna). Dr. de la infectioase mi-a zis clar sa nu alaptez si am intrebat-o de ce: sa imi explice logic. Si ea a zis ca de fapt nu stie de ce, mi-a citit doar prospectul vaccinului (in care nu iti interzicea sa nu-l faci, dar nici sa-l faci, era ceva ambiguu) si atunci am intrebat-o ce la zice mamicilor aflate in situatia mea si ea a zis ca le trimite acasa si le zice sa intrerupa alaptatul pt ca pur si simplu isi inchipuie ca vaccinul trece prin lapte la copil etc, dar nu stia nimic sigur de consecinte...Asa ca de fapt dr habar nu avea daca exista contraindicatii la alaptat sau nu.
Pediatra mea (care este foarte buna)a zis sa il alaptez si mi-a zis sa o luam logic: ca vaccinul e un vaccin ca toate vaccinurile, ca si gravidele daca sunt muscate tb sa il faca. In plus copilul meu daca era muscat de un caine nu tb tot sa i se faca antirabic?
Am mai intrebat o pediatra care are tot multa experienta si ea mi-a zis sa il alaptez linistita, iar pe internet am gasit o situatie similara cu a mea, iar mamicii respective i-a raspuns un dr pediatru din Nashville, Tennesse care este dr universitar, are o functie de conducere in spital si este si implicat in activitatea de cercetare. El a zis ca toate vaccinurile antirabice constau din virusi inactivi asa ca ei nu au risc de transmitere si ca nu este dovedit ca virusii inactivi si anticorpii intra in laptele matern etc...Deci tipul a dat unda verde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marioara78 spune:

Cand am vazut ca dr de la infectioase e atat de convinsa ca nu am voie sa alaptez i-am zis ca eu deja am alaptat copiulul o zi(inainte sa ma prezint la spital) si ea a zis ca mai intai tb sa turbez eu si dupa aia copilul! Asa ca sper ca ti-am raspuns la pb ridicata de tine.

quote:
Originally posted by Andrada

La alaptat trebuie sa renuntzi nu atit din cauza vaccinului cit a eventualei rabii.

Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by pisi_ella

Tot pentru Oz...Acum am vazut ca esti de profesie veterinar si, bineinteles, stii mai multe decat noi...Insa ai fost cam "muscatoare"(ca tot vorbim de caini) si prea m-ai luat la rost. Eu am spus ce am citit.


ok, poate am fost cam dura cu tine...nici nu ai idee ce plictisita sunt sa tot aud sfaturi si bombe de la persoane care nu s-au obosit sa deschida o carte si propaga cele auzite de prin vecini.
Hai sa ne lamurim! daca sfatuiesti pe cineva sa supravegheze un animal care a muscat atunci trebuie sa specifici clar ca nu poate fi supravegheat in jurul blocului, ci asa cum am mai spus, ori la domiciliul stapanului care trebuie sa se prezinte la veterinar pentru a examina animalul inainte si dupa perioada de 10 zile, ori la un cabinet veterinar unde cainele va sta inchis si va fi supravegheat pentru a observa modificarea comportamentului. Supravegherea este de 10 si nu de 7 zile. Forma paralitica de care am amintit nu este sfarsitul bolii (si acolo apare) ci este o modalitate de manifestare a ei. Unele animale nu manifesta forma furioasa clasica ci dupa ceva modificari comportamentale usoare (si neagresive) trec direct in forma paralitica si cateva zile mai tarziu mor fara sa manifeste nici un moment agresivitate. Asta este un alt motiv pentru care animalul trebuie supravegheat de un veterinar care stie sa recunoasca si aceasta forma a bolii.

Mergi la inceput