Cu incredere spre Canada (4)

Cu incredere spre Canada (4) | Autor: Andrada

Link direct la acest mesaj

Poftiti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Am poftit!

cu drag,
I.

ps.Ange, daca ai nevoie de medicamente si in iunie,
te servesc cu placere!

As vrea si eu f. mult sa ajut pe cineva,
ca prea am fost numai ajutata cu info pe acest forum,
si eu-nimic in schimb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

quote:
Originally posted by casandra

Cum sunt selectionati copiii?



Fiecare scoala are metodele ei, unii au numai un interviu cu copilul si parintii, altii dau teste. Cele mai ciudate sint testele pt maternelle caci nu ti se spune in ce consta testul, copilul nestiind mare lucru la virsta aia, de scris nici nu poate fi vorba, se verifica (cica de oameni de specialitate) potentialul copilului si daca se va putea adapta la stilul scolii... Cam neclar pt gustul meu, eu prefer sa fie un examen clar si daca nu-l iei, asta e, macar stii unde ai gresit. Dificultatea consta in alcatuirea unui examen pt niste copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie, lasind la o parte puterea de concentrare a unui copil la virsta aia ...
Este foarte greu sa stii dinainte daca alegerea scolii pe care o faci tu pt copil este cea mai buna.

O zi buna,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mi se pare asa ciudat sa fii examinat la 4-5 ani, chiar sa incepi scoala asa devreme ... Eu nu cred ca o sa il dam la scoala la 4 ani, poate la 5, daca asa trebuie ... El merge la daycare, unde programul e mai lejer, parca mai potrivit pentru varsta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Initial creeata de nicolleta

buna fetelor
As vrea sa ma ajutati cu o informatie.Eu am terminat colegiu de textile din Iasi si aici as vrea sa lucrez in textile dar nu stiu unde sa ma duc sa-mi pot echivala diploma.Ce am auzit eu si vreau sa va intreb daca este asa ceva,dupa anii de studiu si carte de munca iti echivaleaza nr. de ore lucrate si poti obtine un carnet de apprenti si cu acesta te poti angaja pe un post mai bunisor.Voi cum ati procedat.
multumesc




nicolette

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Ce mi-au mai zis colegi cu copii de primara, gimnaziu si liceu (in Ontario, zona Toronto): ca scoala e lejera comparata cu cea din Romania (ma rog, cu ce era pe vremea cind au fost ei in situatia respectiva), dar facultatile sint cam la acelasi nivel, motiv pentru care, datorita saltului brusc din nivelul de munca, e foarte grea trecerea la facultate si multi nu fac fata. Acuma cit o fi de adevarat, urmeaza sa constat pe pielea mea, cind o mai creste Paul. Asta-i bucatica mea de informatie.
Concret, ce nu-mi convine: ca la "science" invata de-a valma biologie, fizica si chimie, amestecate. Si ca primesti. ca parinte, notele doar odata pe trimestru - iar eu as vrea sa stiu mai indeaproape cum se descurca copilul meu, ca sa fac corecturi mici si dese decit atac de cord cind o sa vad report card-ul.
Oricum, daca aveti de aratat si subliniat partile bune ale invatamintului aici, eu stau cu urechile pilnie si ochii ca melcii! :) Nu tin mortis ca baiatul meu sa faca acelasi stil de scoala pe care l-am facut eu, dar vreau sa fie (cit mai bine) pregatit pentru viata si societate. In plus, vreau sa stie sa gindeasca pe cont propriu :)

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

In legatura cu plantele medicinale: noi am comandat pe situl natura-on-line de mai multe ori deja si am fost f.multumiti de servici. Am cumparat pe linga ceaiuri, produse ca Propolis, Metacalcin si laptisor de matca (pentru Antonia), niste pilule pentru dureri de git cu Propolis (sotul meu le-a folosit si i-a trecut o faringita care dura de nu stiu cite luni...), niste tonice tot pe baza de miere de albine. Ceaiuri mai gasesti si la magazinul Bucharest, chiar simbata trecuta am trecut pe acolo si am vazut 2 rafturi pline cu ceaiuri din Romania. Poate gasesti ceea ce cauti.
In legatura cu scoala canadiana, fiecare are parerea lui. La noi motivul principal pentru care am ales Marie de France a fost ca acolo Antonia va invata limba franceza fara accent local. Poate sintem noi exagerati, dar imi doresc ca fetita mea sa vorbeasca frumos franceza. Pe urma vom vedea (adica la secundar...).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

E dificil sa facem comparatie intre doua sisteme de invatamint diferite, existent in doua tari diferite avind necesitati prioritati diferite. Atita vreme cit un sistem poate folosi cu succes oamenii altui sistem inseamna ca inca mai e valabil. Nu exista sistem de invamint care sa nu fie in evolutie, in schimbare pt ca societatea este in schimbare.
Atita vreme cit un roman se poate adapta si poate face fata cu SUCCES unor cerinte de specializare deosebita asta inseamna ca nu vine dintr-o tara inapoiata, asta inseamna ca invatamintul inca e valabil(dar nu inseamna ca trebuie lasat asa daca prezinta fisuri). Deci un roman aici face fata cu succes pe cind un canadian cu specializare UNICA daca-l duci in Ro nu-si prea gaseste rostul.
In final v-as intreba ce este invatamintul?
O institutie ce formeaza specialisti si cetateni care stiu sa stea linistiti la coada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pentru Ange si Oana: am mai multe intrebari despre aceasta scoala Marie de France: de la citi ani e, se da examen si daca da in ce consta, primeste un copil si daca nu stie franceza, doar engleza (si romana!), cit costa pe an (cu tot cu taxe pentru activitati extra si altfel de asemenea surplusuri), unde este situata, trebuie sa locuiesti in cartier sau primeste de oriunde... cred ca atit deocamdata.
Daca ar fi dupa mine, eu as prefera ca Agata sa vorbeasca frumos toate cele trei limbi: engleza, franceza si romana, adica dupa gradinita in franceza, as da-o la un pré- si maternelle in franceza, dar intr-o franceza buna si apoi la o secundara... trilingva. Iar universitatea daca s-ar putea sa fie cit mai multilingva! Asa as fi foaarteeee multumita! Asa ca dupa o gradinita engleza, as da-o la o scoala primara buna franceza si apoi as cauta ceva mai bilingv, adica o scoala secundara franceza intr-un cartier englezesc, de exemplu! Si vacantele in Romania! Mai fac si eu haz de necaz, dar nici eu nu stiu cum e mai bine, stiu doar ca tare mult mi-ar placea sa fie perfect trilingva! Si sa se si formeze putin in aceste scoli, sa stie ce vrea de la viata, cine e si cit poate, sa aiba si un bagaj de cunostinte din toate domeniile, atit cit sa-i poata permite sa se descurce in viata si sa poata incepe orice studii dupa colegiu, dar fara sa-si rupa creierii invatind atunci incercind sa recupereze ce nu a invatat cind a trebuit si asta din cauza sistemului de invatamint. Dar mai vreau sa aiba timp si sa traiasca, acum, de mica, sa faca sport, sa danseze, sa cinte, sa se joace, sa-i mai ramina inca destula energie pentru a iubi si a fi iubita si sa se bucure de viata... nu sa pice de oboseala in fiecare seara numai din cauza carutei de teme pe care le-a avut de facut si din care nu a inteles mare lucru si nici nu-i va ramine mare lucru in cap pentru viata care o asteapta, a doua zi sa o ia de la capat si tot asa pina cind ajunge adolescentul frustrat si mai tirziu adultul pesimist, ingindurat si artagos, asa cum sintem mai toti in ziua de astazi (mai mult sau mai putin). Un astfel de sistem as dori eu pentru copilul meu si ce bine ar fi daca cei „de sus“ ar mai crea sisteme si pentru cei de sub ei si nu numai pentru burduseala lor, prestigiul partidului sau pur si simplu de fragul carierei. Din pacate, cred ca nici in Romania, nici aici nu prea exista asa ceva. Si poate nicaieri in lume. Asa ca nu prea aveti de sa va certati! Intuitiv spun lucrurile astea pentru ca altfel eu nu stiu cum sint scolile aici si nici cum mai sint in Romania, stiu doar cum au fost pe vremea mea si nu pot sa spun ca sint chiar foarte incintata de asa vestita scoala romaneasca. Dar stiu de la prietenii care au copii in primare sau secundare ca ritmul este putin mai scazut decit cel din Romania si ca se pune accent mai mult pe ceea ce reprezinta copilul in calitatea de copil prezent si om viitor, ca se incurajeaza aptitudinile fiecaruia indiferent care sint alea... dar ca nu prea se pune accent pe cultura generala. Si mai stiu ca la facultate in schimb se invata pe rupte.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

cornelia,am pus in partea a 3-a doua adrese cu scolile publice si private din Mtl.Te invit sa le studiezi
Uite aici info pe care le-ai cerut www.mariedefrance.qc.ca

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Bogdana, statul la coada linistit sau nelinistit nu cred ca se invata la scoala. Nu faceam comparatii, daca mie mi te adresai. (doar exprimam comparatiile altora, ca eu n-am facut scoala aici ca sa stiu despre ce vorbesc si Paul mai are pina merge la scoala). Tu ai facut scoala aici? Sau ai copii de scoala? Stai in Ontario? Apropos de canadieni in Romania, zau ca n-am vazut nici unul, ca sa vad cum se descurca, si chiar as fi curioasa!

nelia, da' cin'se cearta, neica? :) Pupaturi la trilingva mica :)

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput