O nastere in Germania- povestita de un tatic

O nastere in Germania- povestita de un tatic | Autor: Camelia

Link direct la acest mesaj

Am copiat aici emailul trimis rudelor si prietenilor in care sotul meu povesteste nasterea Teodorei, asa cum a vazut-o el.Este redactat chiar in ziua in care s-a petrecut evenimentul.Mamica o sa va scrie separat.

Acum sunt la birou. Am baut si o tuica d'a noastra romaneasca impreuna cu colegii.
Inca imi tiuie in urechi bataile inimii lui bebe, de cand era in burta lui maica-sa, amplificate de o instalatie inregistratoare EKG si a intensitatii contractiilor.

S-o luam asadar de la capat. Am plecat la spital ieri (adica luni 11.02.2002, ziua de nastere a lui Cami) pe la ora 4 dupa amiaza. Cum am ajuns acolo, am fost luati in primire de o asistenta de la sala de nasteri si i s-a facut lui Cami primul consult. EKG, intensitate contractii si verificare dilatare col uterin. A venit apoi si primul raspuns. "1cm numai, mergeti sa va mai plimbati o ora". Ne-am plimbat prin spital, apoi ne-am intors. Iarasi EKG pentru bebe, si inregistrat simultan intenisitatea contractiilor. Si iarasi un raspuns: "mai dureaza inca, dar va ducem intr-o camera sa va odihniti putin si sa asteptam". Zis si facut. Cand am ajuns in camera, ne intrebam daca suntem presedinti. Camera cu TV si telefon, baie separata, etc, etc. Ne gandeam la Romania si conditiile de acolo, la experientele altora in spitalele noastre. Aici este cu totul o alta lume. Este suficient ca esti om ca sa fii bine tratat, nu trebuie sa imparti bani in stanga si in dreapta, nu trebuie sa te numesti nu-stiu-cum. In fine. Pe la ora 9:30 i s-a rupt apa. Ne-am dus inapoi in sala de nasteri, care este compusa din doua sali mai mici, individuale, si o alta sala pentru interventii. A mai suportat Cami travaliul pina la 12, s-a mai dilatat pina la circa 3 cm, dupa care a hotarat sa ceara anestezie epidurala. S-a facut si aia, la 0:05 de catre doctorul anestezist si parca i-au luat durerea cu mana. A dormit circa 1 ora si ceva, am mai motait impreuna, am asteptat, permanent sub supravegherea inregistratoarelor electronice. Pe la 5 au constatat asistentele si medicul de garda ca pulsul lui bebe a crescut putin, semn ca se lupta probabil sa iasa si nu poate. A fost chemat de aceea medicul sef de garda. Un nou control, de data asta cu o proba de sange luata de pe capul copilului sa se determine "starea lui de epuizare" din cate am inteles noi. O noua verificare locala, colul este perfect dilatat. Apoi a venit si decizia. Tebuie sa scoatem copilul prin cezariana pentru ca nu a coborit destul. Zis si facut. A sarit o mica armata de cel putin 7 oameni, medici si asistente, pe Cami, unii o anesteziau, in timp ce altii o legau, si altii o dezinfectau local. Apoi i s-a taiat filmul, mai precis Cami a adormit, copilul l-au scos aproape instantaneu, ca eu m-am trezit in cateva minute cu el in brate, si asta a fost. Totul bine si cu happy end. Cu micuta, ca din acel moment s-a vazut "clar si fara dubii" ca este o ea, in brate mele, cugetam si eu la noua mea conditie de tatic.

Asa ca, ce sa mai spun... Daca pina acum va salutam doar doi, Cami&Iuli, de acum o sa va salutam 3.

Cu drag,
Cami&Teodora&Iuli


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Marfa, Camy...as fi vrut ca si al meu sot sa faca asta, dar....nici gand..
bravo ptr. al tau


Roxana L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Frumos. Felicitarile mele.
oana

Nu conteazš ce-ai pierdut...Conteazš ce-ai c‚stigat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:Foarte frumos!
Felicitari!!!
(Nici al meu nu a povestit la nimeni in scris, el a sunat si a anuntat toata lumea prin viu grai )

Pupici celor 3 eroi!
@+...
O&A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Da, felicitari pt Iulian! Si noi am vrut sa asiste tati la nastere, chiar daca a fost cezariana, dar din pacate la noi nu se practica. In schimb a stat la usa cu camera de filmat in mana, gata de "start". Si o asistenta draguta ne tot informa ce face celalalt. Poate la urmatorul vom fi impreuna. Inca o data felicitari!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Felicitari pt Iulian.
Desi si sotul meu a asistat la nastere, el a dat telefoanele de rigoare, nu a scris decit peste citeva zile ( vorba vine a scris -ceva foarte scurt si a trimis poze).
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Felicitari pt. bb si pt. Iulian.

S Liviu a asistat la nastere - apoi a sunat pe toata lumea (am platit mobilul o groaza!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Sincere felicitari pentru Iulian!

E adevarat ca Ralf n-a trimis un asemenea mail detaliat, dar a stat cu mine tot timpul in sala de nasteri(36 ore) si cele trei zile de spital cu noi, de dimineata pina seara.

si toate cele bune tie si Teodorei

narcisa + Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

felicitari la toti ! foarte frumos ...

simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

Foarte dragut!!!!

Pupici la toti trei,
Floare de colt

Deschide poarta sufletului si vezi in tot ce te inconjoara splendoarea lui Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pemina spune:

M-a impresionat puterea sotului tau de a scrie gindurile in aceeasi zi.Mie imi treceau mii de ginduri si nu am reusit sa scriu ceva decit dupa citeva zile...Am nascut prin cezariana cu epidurala si Lucian sotul meu a fost linga mine in momentul in care au scos micutul...asa ca l-am intimpinat amindoi fericiti si linistiti(pentru ca eu nu simteam nici o durere si totul era sub control) A fost cel mai fumos moment din viata mea...

Mergi la inceput