Retete Montignac
Buna tuturor
O sa trantesc aici niste delicioase retete Montignac si am sa specific la fiecare daca este pentru faza 1 sau faza 2.
Retetele sunt pe specificul bucatariei nemtesti.
So...first:
FAZA 1
SPARGEL cu SUNCA si MOZZARELLA
(4 persoane)
Ingrediente:
32 bete de spargel (merg foarte bine si cele din conserva)
8 felii de sunca fiarta
375 g Mozzarella (se lasa un pic la scurs si se taie felii)
sare, piper alb
mustar tare (fara adaos de zahar)
ulei de masline pentru tava ce va merge la cuptor
Daca spargelul e proaspat: se curata coaja, se spala si se lasa la fiert ca 20 min in apa cu sare care clocoteste.
Daca e la borcan ...se sare etapa asta.
Fiecare felie de sunca se unge pe o parte cu mustar.In fiecare felie se infasoara 4 bete de spargel.
Tava se unge cu ulei de masline, se aseaza rulourile formate anterior,se da sare si piper, se pun deasupra feliile de mozzarella si se da la cuptor 20 minute la 200 grade (cuptorul sa fie deja incalzit).
Se poate servi cu salata verde.Se poate folosi spargel verde sau alb.
Merge perfect pentru o masa de seara.
Pofta buna
Raspunsuri
monicaa spune:
FAZA 1
Piept de pui delicios
(ptr 4 persoane)
8 piepti de pui nu foarte mari
1 ceapa taiata marunt
1 catel de usturoi presat
5 rosii
1/2 lingurita chimen
1 lingura mustar tare (fara adaos de zahar)
2 lingurite Curry
1/4-3/8 litrii apa fiarta
1 legatura patrunjel
sare
ulei de masline
Carnea se spala si se usuca.Intr-un castron se amesteca: ceapa maruntita, usturoiul presat, chimenul,mustarul, sarea si curry.
Fiecare bucata de pui se inmoaie in aceasta compozitie.
Intr-o tigaie se da ulei de masline si fiecare bucata pui se prajeste 10 minute..pana devine 'aurie'.Se adauga apa.
Tomatele se fierb, decojesc , se taie in bucati si se dau in tigaia cu carne.
se mai lasa la foc mic 2o minute.Apoi se scoate carnea se pune pe farfurie si se presara patrunjel.Ce a mai ramas in tigaie (adica rosiile) se paseaza cu mixerul si asa e gata sosul.
Se serveste cu salata verde sau salata de andive.
Pofta Buna.
monicaa spune:
FAZA 1
Salata Fasole-Rosii-Branza
(ptr 4 persoane)
Ingrediente:
400g fasole verde (merge si congelata)
400 g rosii
100g de branza de oaie
2 legaturi patrunjel
2 linguri mustar tare
2 linguri otet
2 linguri ulei de masline
sare
Sosul: se amesteca mustarul, otetul si uleiul
Fasolea se rupe in bucati si se fierbe 8-10 minute in apa cu sare.
Daca e congelata...mai intai se decongeleaza.
Dupa aia se lasa la scurs si apoi se amesteca cu rosiile.Se toarna sosul si se amesteca.
Branza se taie cubulete, se presara peste salata.La fel si patrunjelul.
Gata!
Pofta Buna.
monicaa spune:
Faza 1
Peste cu ceapa in folie
800g de file peste congelat
2 legaturi ceapa verde
sare, piper alb
ulei de masline
sucul de la o lamaie
Se lasa pestele la decongelat.Cand e gata se spala, se usuca si se pune pe o farfurie.Se uda cu sucul de lamaie.
Ceapa se taie (pornind cu partea verde zic nemtii; eu n-am inteles diferenta) si se prajeste 2-3 minute in ulei de masline.
Se ia o bucata buna folie aluminiu pentru fiecare file.
Se aseasa fileul pe folie, se da sare si piper.Pe fiecare file se pune ceapa prajita.Se inchide bine folia, se pun in tava de la aragaz si se lasa la 200 grade 40 de minute.
Se poate servi cu salata de rosii sau salata verde.
Pofta Buna
monicaa spune:
Acum iau o pauza ca am obosit.Dar mai am..o carte intreaga
Ce am postat pana acum sunt personal testate si sunt delicioase.
iuliana spune:
Monica, cindva stiu ca s-a discutat despre regimul Montignac, dar uite ca atunci nu ma interesa sa slabesc. Stiu ca nu trebuia sa combini anumite alimente. Spune-mi si mie care, ce si cum, si ce sta la baza acestui regim. Mercic.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
monicaa spune:
Buna Iuliana
Aici gasesti o prezentare a dietei:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5924&whichpage=6
Iar ca subiecte mai noi,la
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16759&whichpage=2
Ruxandra a facut un rezumat foarte bun.
Otilia spune:
Mai aveti si aici doua pagini cu retete Montignac:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=3182
Otilia&LaAdelita
Otilia spune:
Cum primul subiect Montignac este inchis, o sa trec aici retetele, sa nu se piarda:
MOUSSE DE JAMBON A L'AVOCAT
(spuma de jambon cu avocado)
Preparare: 5 min.
- 150g de jambon alb fara grasime
- 50g de jambon de tara (jambon de pays) fara grasime
- 2 avocado bine copti
- o lingura de ulei de masline
- 3 linguri de smintina
- o lingura de cognac
- sucul de la o jumatate de lamiie
- sare, piper, tabasco (un sos iute)
Taiati avocado in doua si scoateti pulpa.
In bolul unui mixer puneti totul (pulpa verde de la avocado, jambonul taiat in bucatele, uleiul de masline, sucul de lamiie, cognacul, smintina, citeva picaturi de tabasco, sarea si piperul)
Mixati pina cind obtineti o pasta onctuoasa
Pastrati la frigider pina in momentul servirii...
Nota: tabasco pun doar cei carora le place condimentat bine...
Otilia&LaAdelita
Otilia spune:
CONSOMME DE TOMATES
(pentru 4 persoane)
Preparare: 15 min
Fierbere: 25 min.
1 kg de rosii
3 catei de usturoi zdrobiti
3 hasme (in franceza = échalotes, un fel de cepe mai mititele...) maruntite
2 fire de busuioc
2 virfulete de origan (sau pe româneste... maghiran?)
sare, piper...
-Intr-o oala reduceti usturoiul si esalotele la foc foarte mic intr-o lingura de ulei de masline
-Opariti rosiile un minut, apoi decojiti-le. Taiati-le in bucatele si puneti-le in oala. Sarati.
-Rupeti frunzele de busuioc si pastrati-le. Tulpinile maruntiti-le si puneti-le in oala, impreuna cu origanul
-Lasati sa fiarba 10 minute, acoperind 3/4, pentru a evita proiectiile
-Mixati
-Verificati gustul (pentru sare) Puneti piperul si frunzele de busuioc taiate marunt
-Eventual reincalziti si serviti...
Din experienta va spun ca e foarte bun si rece, mai ales vara, cind e cald...
Otilia&LaAdelita
Otilia spune:
POULET A LA PROVENCALE
(pui ca la tara...)
Pentru 4/5 persoane
Preparare: 15 min
Coacere: 40 min
Garnitura recomandata: ghiveci de legume
1 pui fermier mare si frumos
1 ceapa mare maruntita
4 catei de usturoi maruntiti
25 cl de supa de pui (din aceea instant, pentru sos...adica se dilueaza un cubulet de supa de pui in 25 cl de apa fierbinte)
3 linguri de concentrat de rosii
ulei de masline
sare, piper, ardei iute (in reteta este scris: piment de Cayenne), herbes de provençe (un amestec de cimbru, cimbrisor, rozmarin, origan, busuioc... taiate marunt)
- Taiati puiul in 8 bucati
- Puneti bucatile de pui pe un platou cu pielea deasupra. Umeziti putin cu ulei de masline. Sarati, piperati si pimentati.
- Puneti sub gril timp de ~ 30 de minute. Pielea trebuie sa se topeasca progresiv si sa devina uscata si crocanta fara sa se arda. Trebuie deci sa potriviti bine distanta dintre platou si gril.
- Intr-o oala prajiti ceapa si usturoiul maruntite in ulei de masline. Apoi puneti supa de pui (cele 250 ml...) si concentratul de rosii. Amestecati bine, sarati si piperati.
- Ungeti bucatile de pui cu sosul obtinut. Pudrati cu citeva herbes de Provençe si repuneti la cuptor (termostat 4 - 130°C) timp de 5 sau 10 minute
Serviti chiar in platoul respectiv sau intr-un platou cald...
Pofta buna!
PS: bineinteles ca daca vreti sa slabiti acest fel se maninca fara piine...