Bauturi, mixaje la blender, etc....
Bailey`s
Ingrediente:
-200g zahar
-4 oua
-2 pachetele zahar vanilat
-2-6 lingurute nes
-2 ingurite cacao
-500g frisca
-100-200ml rom(sau whisky sau cognac)
Mod De Preparare:
-Toate ingredientele in afara rom-ului se amesteca cu mixerul pana se va obtine o compozitie cat mai tare;
-La urma se adauga romul si se amesteca putin;
-Se da la frigider pentru cateva ore.
DELICIOS!!!!!
angie
Raspunsuri
angelina spune:
Desert colorat
Ingrediente:
-2 kiwi
-1 banana mai mica
-1 sticla de suc de struguri albi(fara acid)
-1 sticla de nectar de banane
-1 sticla de suc de portocala(fara acid)
-500ml inghetata de vanilie sau mandarine
-felli de ananas
Mod De Preparare:
-Kiwi se curata, se taie fasii de-a lungul si apoi cubulete
-Bananele se curata si se taie in fasii subtiri
-Fructele se pun in cupe si pe deasupra se toarna sucurile reci gheata
-Se adauga inghetata in fiecare cupa(1,2 clesti-bilute)
-Marginile cupelor se decoreaza cu felii de ananas
-Se serveste cu lingurita
(pentru 8 portii)
angie
angelina spune:
Shake De Capsuni Cu Iaurt
Ingrediente:
-150g capsuni
-150ml lapte
-100g iaurt
-un pic de aroma de vanilie
-inghetata de vanilie
Mod De Preparare:
-Capsunile se amesteca la mixer cu un pic de lapte pana devin ca un pure
-Se adauga restul si se amesteca pana rezulta un lichid un pic gros
-Se toarna intr-un pahar si se orneaza marginea cu o capsuna
-Se adauga un cleste de inghetata
angie
angelina spune:
Caramel Ice Coffee
Ingrediente:
-400 ml cafea
-frisca
-4 linguri sirop de caramel(5 linguri de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maron deschis,apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierbe un pic la foc mic)
-8 linguri de inghetata de vanilie
Mod De Preparare:
-Cafeaua calduta se toarna in 4 pahare inalte
-Cate 2 clesti de inghetata in fiecare pahar
-Se adauga siropul de caramel
-Se adauga frisca in functie de preferinte si pe deasupra se presoara un pic de cacao(decorativ)
-Se serveste cu paiul
angie
angelina spune:
Lichior de oua:(pt 1l)
Ingrediente:
-1 baston de vanilie
-5 galbenusuri
-150g zahar pudra
-200g smantana lichida dulce
-1 doza de lapte condensat(10% grasime)
-1/8l alcool de baut(90%) de la farmacie
Mod De Preparare:
-se scoate miezul de vanilie
-galbenusurile si zaharul se bat bine timp de 5min pana devin cremoase
-se adauga miezul din vanilie putin cate putin amestecand de dedesubt deasupra
-apoi se procedeaza la fel cu smantana si laptele condensat pe rand
-se aduga alcoolul
-se clateste o sticla cu apa fierbinte si se toarna lichiorul, se pune un dop
-nu necesita timp de fermentare, deci se poate savura oricand
angie
angelina spune:
Lichior de oua
Ingrediente:
-6 oua
-125g zahar pudra
-1 pachetel zahar vanilat
-3/4 cana de lapte
-1/4 cana de smantana lichida dulce
-1/8l de alcool
Mod De Preparare:
-se bat bine galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase
-se aduga laptele putin cate putin si se amesteca
-apoi se aduga smantana, apoi alcoolul
-pt cine prefera lichiorul mai putin tare se folosesc 8 oua, 160g zahar pudra, o cana plina de lapte si 3/4 cana smantanica
-se consuma dupa cateva ore cand s-a asezat spuma
-se pastreaza in frigider si se consuma in interval de 3 saptamani
-eu am incercat prima reteta!!!!
angie
angelina spune:
Cu multa placere si daca stii si tu retete de coktailuri sau alte bauturi, sunt binevenite!!!
angie
scarmanus spune:
Tulai, Angelina, nu ne omori! Caramel Ice Coffe? Bailey's? E prea de tot pentru o biata muritoare la regim ca mine :((
Psst, mai trec pe aici , da sa nu ma spuneti la nutritionista mea!
scarmanus
Marianar spune:
COCTEIL "PARFUM DE MEXICANA"
50ml Campari
100ml suc natural de portocale
30ml whisky-cream Bailey's
40ml lapte
Se pun toate ingredientele in shaker, se bat un minut. Se serveste cu cuburi de gheata.