Bauturi, mixaje la blender, etc....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de lilach

Cind am fost gravida imi placea sa-mi fac la blender: capsuni cu banane si cu mult lapte,putin zahar...si gheata bineinteles pentru ca era cald.

Le fac si la copii si le place foarte mult.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de liviu's

O combinatie de lapte, banane si miere.


initial postat de ad_risnov

Am "furat" de la mamicile de nov.-dec. urmatoarea reteta de facut la blender:
o banana, o para, juma' de pachet de brinzica de vaci si un pic de lapte batut!!! (reteta este de la Livia )

Adriana in 22 de saptamani



initial postat de alina constantin
mie imi place tare mult amestecul de iaurt (danone cremoso- pt. ca e mai "cremos") cu miere, fructe taiate in bucatele mici(mere, banane)si un strop de zeama de la o lamaie! e bestial! nu l-am facut la blender, dar cred ca merge, daca nu,incercati in stare "naturala"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de angelina

Banane Frappe



Ingrediente:
-1 portie de inghetata de vanilie-frisca
-1 banana mica bine coapta
-sucul si coaja de la o lamaie
-1-2 lingurite de zahar
-250ml lapte
Se mixeaza bine
Pofta Buna

angie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Taty

Retetele noastre, inventie proprie sunt:


1. cea mai recent descoperita si f. savuroasa: se face suc de portocale proaspat si se pune in blender cu nectarine coapte bine (dar nu trecute) Nu are rost sa mai vorbesc de rezultat....

2. suc de portocale in amestec cu suc de lamiie, proaspat stoarse amindoua iese o combinatie super, incercati....superenergizanta si mai gustoasa decit sucul de portocale solo

3. una de care o sa ziceti ca am innebunit(am descoperit-o cind am incercat o masca pt. fata din "Avantaje" si am mincat cu sotul toata masca, am ramas nemascuita sapt. aia): un avocado bine copt se curata de simbure si de coaja si se pune in blender cu suc de lamiie, suc de portocale proaspat stoarse si iaurt cremos.....iese ceva extra, zici ca maninci inghetata ....neinghetata ...cu gust de....nuci (surprise! are chiar gust de nuci).Noi am adaugat si un kiwi si a avut o savoare si mai si...

4. in loc de mic dejun noi folosim (atunci cind ne sinchisim sa-l luam) orice fruct/mai multe in combinatie cu cereale (in special fulgi de germeni de griu), iaurt sau lapte de soia ( mai sanatos)...este destul de consistent si f. sanatos....e super!
Sper ca v-am facut cit de cit pofta!
Taty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Adela P

Eu mai adaug in diferte combinatii de fructe si cativa stropi de esenta de vanilie, migdale sau rom. Da o aroma deosebita.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de DanaR

CIDRU DE MERE


Cine stie cum se prepara cidrude mere? Tatal meu vrea sa prepare in casa si nu stie cum. Dati-ne un sfat.
Va pup dulce DanaR


initial postat de Corina

Dana draga ,nu sint o specialista,dar din cite am vazut pe aici,unde cidrul este o bautura cunoscuta si bauta de toata lumea,se storc merele de suc,iar pe urma se lasa sa fermenteze.Cred ca este acelasi procedeu ca si pentru vinul din struguri.
Daca cineva a facut,poate iti va spune mai multe decit mine.
Pupici

Corina si Anna nazdravana

Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)


initial postat de Aurelia

Socrul meu face cidru la ferma,in mare procedeul este cel descris de Corina ,in detaliu trebuie tinut cont insa de anumite mici "chichite" de care depinde ca produsul final sa fie Cidru ,vinul acela un pic galbui si acidulat ca sampania ,si nu otet de mere ,de exemplu,asta seara cind vine sotul o sa-l pun sa-mi mai spuna inca odata in detaliu cum face socrul Cidrul si miine cind vin de la scoala i-ti scriu ,pupici cu lipici!

Aura&Luca,19 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

COCTEIL 'PINA COLADA'

60ml crema de lichior de cocos
120ml suc de ananas
30ml rom alb
cuburi de gheata

Se introduc ingredientele in shaker si se agita 10-20 de secunde. Se lasa bautura in shaker pana se raceste bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

gata ...le-am scos la imprimanta...feel free sa mai scrieti ca promit ca experimentez totul....pupici si multumiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de andiaroro

Am gasit o reteta in FORMULA AS:

CIDRU DE MERE


Cel mai bun cidru se obtine din mere acrisoare, dar coapte. Merele necoapte dau un cidru acru, lipsit de aroma. Merele padurete nu se folosesc singure la prepararea cidrului, ci in amestec cu alte fructe, deoarece contin mult acid si tanin. De asemenea, nu se folosesc la prepararea cidrului perele, din cauza continutului mic in acizi. Pentru a obtine un cidru superior trebuie sa alegem bine merele. Ele trebuie sa fie sanatoase, bine coapte, proaspete, sa nu fie lovite sau atacate de diverse boli (patate, mucegaite, inceput de putrezire), sa nu fie viermanoase. Merele pot fi dintr-un singur soi sau amestec de soiuri. Se prefera soiurile mai zemoase, cum sunt Renet de Champagne. Merele alese se spala bine, se zdrobesc si se scoate sucul la presa. Sucul obtinut se strecoara printr-o panza, tifon sau sita deasa de par si se pune in vasul de fermentat. Se adauga zahar dupa dorinta si in functie de gradul de coacere al merelor. La merele mai acrisoare se va adauga mai mult zahar decat la cele dulci. La un cidru de mere coapte cu un continut normal de zahar nu se mai adauga zahar. Vasul in care se pune sucul la fermentat se astupa cu un dop de fermentatie (un dop prin care se trece capatul unui furtun, iar celalalt capat se introduce intr-un borcan de apa). Fermentatia este mai puternica in primele zile, apoi scade in intensitate. Dupa ce fermentatia a incetat, cidrul se sifoneaza cu ajutorul unui furtun in alt vas, cu grija, pentru a nu tulbura drojdia de pe fundul vasului. Se astupa vasul si se lasa sa mai stea intr-un loc rece. Dupa ce fermentatia a incetat, ea totusi continua lent inca 4-6 saptamani, dupa care cidrul se trage in sticle, se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de liviu's

Limonada fierbinte de macese
(2 portii)

Ingrediente:

- 2 linguri miere

- 1 lingura macese uscate si sfarimate

- 5 linguri suc de portocale

- 3 linguri sirop de macese
- 1/2 litru apa

Mod de preparare:

Oparim macesele cu apa clocotita, acoperim si lasam 10 minute sa se infuzeze. Amestecam, intr-un vas de portelan, mierea cu sucul de portocale si siropul de macese. Ceaiul de macese, racit pina la 50 grade C, se strecoara, se amesteca cu mierea si se serveste imediat.

Mergi la inceput