Nelamurire - mucus cervical

Nelamurire - mucus cervical | Autor: mel_g

Link direct la acest mesaj

Am si eu unele nelamuriri (banui raspunsurile dar vreau confirmare):

1.cand se intinde mucusul intre degete ca un firisor de ata mai multi centimetri;
2.cand este de culoare alba, apos si nu se intinde deloc;
3.in apropierea ovulatiei voi simtiti durere abdominala asemanatorea cu cea dinaintea ciclului?

Pupici

Mel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

1. cand este albus de ou si aia cel mai fertil cu maxima probabilitate de fecundare.
2. e o mica confuzie aici: cand este apos e la inceputul perioadei fertile. Nu se intinde deloc cand este lipicios si asta e inaintea perioadei fertile.
3. da si nu, depinde de organismul tau, eu una nu simt nici o durere.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mel, nu este o regula. La fiecare femeie este altfel. Unele femei au acel mucus fertil pt cateva ore, sau o zi, pe cand altele il pt o saptamana, sau chiar mai mult, deci nu ai cum sa faci o comparatie. La tine cum e?

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Despre detalii despre mucusul cervical gasesti in cartea

REGlarea conceptiei pe cale naturala
scrisa de dr. Werner.

Ziua dinaintea ovulatiei are mucusul cel mai abundent, albus de of filamentos, care se intinde.

In aceasta carte gasesti explicatii si poze.

Eu o am de cativa ani, cumparata de la o librarie greco-catolica.

Nu sunt greco-catolica dar doctorita de la planing familial mi-a recomandat-o si este foarte utila si in legatura cu temperatura. Grafice expliccatii in legatura cu temperatura si mucusul.

Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Eu spre rusinea mea nu pre mi-am urmarit mucusul; dar am citit cele scrise de Marcelle la un alt subiect si observ ca si la mine este cam acelasi lucru; inainte aveam si chiar ma nemultumea prezenta lui, iar acum de cand ne dorim un bb parca a intrat in pamant - ia mucusul sa-l urmaresti de unde nu-i!!!!!!!!!
SAptamana asta pt ca am fost in concediu si am stat acasa am incercat sa-i tin o evidenta dar nu pra mi-am dat seama cand e albus, cand e apos ; mi-a parut cam tot timpul la fel

Pupici

Mel

Mergi la inceput

La mine mucusul este primul semn ca se apropie ovulatia. De obicei apare cu minimum 6,7 zile inainte( ma refer la mucusul de tip albus), iar dupa presupusa ovulatie devine vascos pana la menstruatie.
Fetelor, am citit undeva ca nu este obligatoru sa fie de tip albus, poate fi si apos. Helen era asa, ea se plangea ca nu are albus, in schimb era apos, si a ramas foarte usor insarcinata.
Din cate stiu eu, mucusul este controlat de estrogeni, asa ca orice tulburare in acest sens are putea avea o legatura cu estrogenii.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doly spune:

Dupa multe luni de observatie, m-am intalnit azi cu albusul de ou in toata splendoarea lui.Sa inteleg ca azi si maine ar fi indicat sa???La voi cum e?Cu cate zile inainte de ovulatie apare albusul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Da, Doly, treci la treaba si nu te lasa, pana nu trece acel mucus.
Eu asa as proceda daca as avea mucusul.
Bucura-te de el si nu-ti lasa sotul sa scape!!

Te pup si spor la treaba,
Marcela

Mergi la inceput

Doly, la mine inainte de a ma deregla aparea cam cu 5 zile inainte, dar acum ajunge si pana la 10 zile inainte.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Eu nu prea inteleg la ce ziceti voi albus de ou! Cred ca eu nu am pt ca altfel as intelege nu?

Pupici

Mel

Mergi la inceput

Mel, tu nu iti observi niciodata mucusul? Nu observi nici o shcimbare de-alungul ciclului menstrual? Cand noi vorbim de albus, ne referim la mucus care capata exact aspectul albusului de ou, devenind transparent, elastic, de multe ori prelungindu-se pe chilot. Nu l-ai observat pana acum? Nu e nimic, probabil ca tu ai apos, si atunci nu este nici o problema.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput