inseminare artificiala

inseminare artificiala | Autor: daniella

Link direct la acest mesaj

Salutare!
Cine imi poate da amanunte despre aceasta procedura: in ce consta, ce riscuri sunt si cam cat costa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Draga Daniela
Bine ai venit la noi , si sedere scurta in acest teren al aspirantelor!

Eu am facut o inseminare artificiala luna acea, prima.
Este o procedura simpla, nedureroasa.
Implica introducerea spermei tratate in laborator( pt a da calitati cat mai bune ) cu un cater, intrauterin.

Este o procedura cat se poate de simpla.Inseminarea trebuie facuta in ziua obvulatiei.
Oulatia este monitorizata ecografic endovaginal incepand cu ziua 10 a ciclului.

Incepand cu ziua 5 si pana in ziua 10- 12 (cand decide medicul) se iau injectii cu hormoni, pt dezvoltarea foliculilor si cresterea lor.
Eu am luat Puregon.

Se mai fac analize hormonale in primele 5 zile ale ciclului si apoi cand decide medicul, analize din sange: LH, estradiol, FSH, progesteron. ( hormoni ce contribuie la ovulatie)

Inainte cu 36 de ore de ovulatie ti se mai da o injectie pt declansarea ovulatie ( eu am facut gonadotrophine corionic)

Apoi in ziua inseminarii se recolteaza sperma de la sot, si dupa 2 ore se face inseminarea.

Eu inseminarea am facut-o in Franta deoarece aici sunt acum.
In Ro se face la Bucuresti la
Giulesti sau medic Niculescu costa 100 Euro (atat costa si in Franta)
la Medsana, prof Ancar costa 400 Euro, - toate preturile le stiu de la fete.

Se mai face la Timisopara , Cluj si Hunedoara la medicul Romeo Stanescu ( care raspunde la intrebari la Cinica Virtuala tot pe DC).

El mi-a raspuns ca sarcina ce urmeaza in urma inseminarii este ca o sarcina normala, obtinuta pe cale naturala.

Medicamentele , depin de ce doctor si tratamentul care il prefera, sunt relativ scumpe.
Pe subiectul FIV de toamna 8 sau 9 s-a dat o adresa din Ungaria, de langa granita cu Ro de unde se pot lua medicamente pt inseminare si FIV la jumate de pret ca in Ro.

Daca mai ai intrebari iti raspund cu mare placere,

Te pup si mult Succes!

Ce probleme ai, aveti ca si cuplu?

Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Buna Daniella si bun venit pe DC.
Inseminarea consta in efecturarea unei spermograme,recoltarea spermatozoizilor cei mai buni,preapararea lor cu o solutie speciala care-i mai invioreaza nitel si apoi cu o ansa foarte fina se introduc in uterul femeii, langa ovulul eliberat.Totul se petrece dupa o monitorizare a ovulatiei asa incat inseminarea se face in momentul maxim al perioadei ovulatorii.
Cred ca riscul cel mai mare este sa nu-ti reuseasca...mai multe despre asta iti pot spune fetele care au facut deja inseminarea.
Costurile difera de la spital la spital...de stat sau privat,medicul care face procedura,analizele care se cer pentru aceasta procedura,etc.
Sanatate maxima.

Rabdarea este cheia fericirii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Maria,tu ce faci cu inseminarea?

Gabi si Simonica.

Gabitza,eu am schimbat locul de munca de o luna si nu aveam cum sa fac inseminare tocmai acum.Pentru ca avem si ceva evenimente in familie,o sa incep monitorizarile in noiembrie,cand se linistesc treburile pe la noi.
Sa-mi scrii un mail cum stai tu cu vitro.Va pupic.

Mergi la inceput

Marcela,tu pana la urma ai facut inseminarea?cred ca am inteles eu gresit ca s-a declansat ovulatia inainte de a face pregnylul?Cate zile ai?

Te pup,

Gabi si Simonica.

Mergi la inceput

Da, Gabi am facut in data de 20 inseminarea. S-a declansat singura in ziua 11 sau 12 cel tarziu. Eu in ziua 12 fusesem la eco seara la 6 si mai era doar urma unde fusese folicului.
Pana la urma am facut inseminarea sambata dimineata!
mI-a spus ca exista o mica sansa, dar exista. Data viitoare trebuie blocat LH-ul care adeclansat ovulatia inainte de ech lui preguyl (gonadotrophine), nu stiu din ce cauza dar mi-a spus sa il fac, vad ca pe el scrie HGG, poate e un produs de sustinere si de aceea mi-a zissa il fac totusi.

Deci sunt in a 5-a zi. Mi-s sensibili sanii inca din prima zi dupa inseminare, dar poate din cauza hormonilor care i-am luat.

Te pup,
Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Marcelle, tinem pumnii stransi.

bafta
marina

Mergi la inceput

Merci Marina,
sper ca te urmez! curand!

Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Cred ca luna viitoare....am sa fac si eu inseminarea.....

Sunt tare curioasa, cate fete au reusit prin inseminarea sa ramana insarcinate....daca sunt pe forum....sa strige tare!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

anis..am ragusit de atata strigat...eu sunt una . Crisotex e a doua , mai incolo nu stiu....

bafta multa si tie
marina

Mergi la inceput

Mai era o fata pe forum carea areusit din prima prin inseminare.Numai stiu exact numele ei.Decand s-a prins sarcina ei nu a mai intrat pe forum.

Gabi si Simonica.

Mergi la inceput