cine s-a confruntat cu arsuri la copii?

cine s-a confruntat cu arsuri la copii? | Autor: Taty

Link direct la acest mesaj

Din nefericire acum 10zile baietelul nostru de 1 an si 3 luni a tras o cana cu supica fierbinte si s-a fript pe fata si putin pe git, piept...am stat internati cu arsuri de grad 1-2 pe fata si tratati cu solutie de mercurocrom...dupa caderea cojilor formate acum a ramas cu o piele de tenta rosiatica in respectiva zona..dar am primit asigurari ca in timp isi va reveni la culoarea normala si ca avem sansa ca el fiind micut se regenereaza mai bine pielea lui.
Imi puteti impartasi din experienta voastra? L-ati ajutat cu vreo crema ceva? noua nu ni s-au dat prea multe sfaturi in aceasta privinta si am vrea sa facem tot posibilul sa nu ramina sechele.
Multumim frumos!

Mariuca (02.08.2006) si Andrei (05.05.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Radu s-a ars la mana cand avea un an...nu f grav ...dar avea ditai pata ...l-am dat cu creme de galbenele si gel de patlagina...
Semnul nu se mai vede acum!

Sanatate multa!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

incearca gel de aloe sau suc proaspat de aloe

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Taty

Din nefericire acum 10zile baietelul nostru de 1 an si 3 luni a tras o cana cu supica fierbinte si s-a fript pe fata si putin pe git, piept...am stat internati cu arsuri de grad 1-2 pe fata si tratati cu solutie de mercurocrom...dupa caderea cojilor formate acum a ramas cu o piele de tenta rosiatica in respectiva zona..dar am primit asigurari ca in timp isi va reveni la culoarea normala si ca avem sansa ca el fiind micut se regenereaza mai bine pielea lui.
Imi puteti impartasi din experienta voastra? L-ati ajutat cu vreo crema ceva? noua nu ni s-au dat prea multe sfaturi in aceasta privinta si am vrea sa facem tot posibilul sa nu ramina sechele.
Multumim frumos!

incercati cu aloe vera (seva din frunze) sau produse de ingrijire a pielii pe baza de aloe vera

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Buna,
Matei s-a ars cu fierul de calcat, iar dr lui, m-a sfatuit sa-l ung cu albus de ou, care hraneste si regenereaza pielea.
Acum, la cateva luni, nu se mai vede nici urma.
E drept ca nu a fost o arsura asa de grava ca a ta.
Ce mai stiu, si iti spot spune, ca, exista cateva unguente fff bune pentru regenerarea pielii si cicatrizare. Eu am folosit dupa cezariana una, se chema ceva cu Zone..OZone sau asa ceva.
Nu se prea gasesc in Romania, dar poate te sfatuiesc si fetele de afara cu cateva denuiri de creme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Taty,

Sora mea mai mica a avut un accident asemanator cu cel al baietelului tau,din nefericire, are si acum semne destul de vizibile,ea are nevoie de operatie estetica ,cel mai tare se vede sub gat.
Si ei i s-a spus acelasi lucru ca pielea se va regenera in timp avand in vedere ca este micuta(avea 2 ani).

Nu vreau sa te sperii,iti spun doar din experienta traita de sora mea, ea si acum are complexe mari desi nu se observa tare fiindca este sub barba.
Ea se va opera estetic ,doctorul i-a sugerat sa mai astepte pana mai imbatraneste un pic pielea.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Un unguent foarte bun este Contractubex. Se foloseste pentru cicatrici,semne etc.Noua ni l-a recomandat medicul dermatolog pentru un semn la frunte ramas dupa o lovitura.I-am dat cu el si intr-adevar nici nu se mai cunoaste.
Dar nu stiu cat de recomandat e la copii asa mici.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Multumesc mult pt mesaje!
Pe baza de produse apicole nu s-a vindecat nimeni? am primit o reteta si as vrea sa stiu daca cineva a mai incercat (miere naturala de salcim in amestec cu tinctura de propolis)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

eu sunt posesoare de o arsura cu ceai fierbinte pe laba piciorului, facuta la 6 ani, dar nu mai stiu ce tratamente au folosit parintii mei, sunt 20 + de ani de atunci
stiu ca m-au tratat cu produse apicole, un terci negricios ca vaselina care nu-mi placea cum mirosea facut de o tanti de la tara, am avut piciorul galben de la propolis timp indelungat si un spray adus de la nemti, uzual, si baie cu nu mai stiu ce radacini saptamanal, si alte creme
a fost iarna si ma duceau la scoala cu sania, dar imi ingheta vesnic piciorul, cauza din care mi-a ramas cicatrice, dar nu urata, pot purta sandale
intreaba pe la magazinele naturiste, eventual cereti o a doua opinie, sigur exista ceva, si crema trebuie aplicat, ca sa nu se usuce pielea si sa crape, nu stiu cat e de intins si adanc este, la mine a fost profund ca nu mi-am scos hainele imediat ca aveam tone de sosete si ciorapi in picioare, si-mi aduc aminte cand se facea pojgita ma manca teribil, si-mi crapa pielea, si o luam de la capat cu crema, o primavara intreaga.....ufff

sanatate

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

fetita mea la un an si 4 luni, ca si baietelul tau a patit asa ceva, cateva clipe de neatentie si s-a ars cu apa fiarta pe **** piciorusului.
Eram in Ungaria la sora mea, am fugit repede la spital, i-au curatat rana, de pielea arsa si marginile ranii bine bine, si ii dadeau cu o crema, gen vaselina, ceva gras oricum, probabil si cu un pic de antibiotic.
am mers cateva zile la pansat, apoi cand era gata bubita vindecata, avea numai o usoara crusta, ne-a spus sa dam cu ulei de gatit, pur si simplu sa masasam bine seara si dimineata cu ulei.
Am intrebat atunci conteaa ce fel de ulei, masline, floarea soarelui, porumb, ne-au zis ca nu conteaza, doar ulei sa fie si ca o sa vedem ca va fi bine.
Intr-adevar ff rar cand ii este frig se vede o urma usoara unde a fost arsa pielea.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

incearca una din cremele dermatix sau cicaderm, gasesti prospectele pe google

Mergi la inceput