e timpul sa ne despartim de tzitzi

e timpul sa ne despartim de tzitzi | Autor: ali24

Link direct la acest mesaj

cu durere in suflet si cu lacrimi in ochi spun ca a cam venit timpul sa ne despartim de tzitzi.avem 2 ani si ced ca ne am alintat destul.sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa imi rasfat copilul la san atat de mult timp.este dependend de tzitzi.ziua cand este obosit sau agitat la san se linistete.de adormit nu adormim fara ea.noaptea se mai trezeste si acum de 5,6 ori ca sa o pape.chiar si la somnul de dupamasa trebuie sa fiu langa el sa mai pape de vreo 2 ori din ea.in aceste conditii va intreb pe voi cum as putea sa il intarc?ptr ca nu am cum sa o fac treptat cum se recomanda sa reduc treptat din mese,ptr ca la el nu sunt mese de foame,pur si simplu ptr el este o placere,si acolo isi gaseste el linistea si alinarea.daca ar fi dupa mine cred ca as alapta pana s ar duce la scoala.dar deja de pe la un an ne priveste lumea foarta uluita cum de i mai au sa suga.nu le vine sa creada.multe persoane privesc asta ca pe un lucru rau dar nu stiu probabil ca ptr noi este un lucru minunat(chiar daca in 2 an de zile nu am avut o noapte in care sa dorm 6 ore legate).chiar si pediatra cand m a intrebat o data pe la 1an jumate ce lapte ii dau sa bea eu cica ii raspund mandra lapte de la mine...iar ea se uita la mine si zice vai dar intarcati l ca deja e mare...farmacista la fel cand i am zis ca ii mai dau sa suga s a uitat la mine ca la felul zece;vai dar inca ii mai dai sa suga?dar de ce???sa nu mai zic de vecini,neamuri,apropiati...multi ii ziceau la rafi vai dar o mai papi pe tzitzi?ce rusineeeeeeeeeeeeee.....deja copilul cand eram la vreun prieten in vizita ne mai retrageam intr o camera sa ne incarcam bateriile iar el a inceput sa zica mami aici nu ne vede lumea,nu rade de noi.eu chiar nu ii inteleg de ce gandesc asa.acuma nu ma astept ca ei sa imi dea vreun premiu ptr asta dar sincer nici nu ma asteptam sa ma ia asa in ras.ptr mine este cel mai minunat lucru ce l am facut pana acum ptr copilul meu.si probabil ca doar voi care vi ati alaptat copiii stiti acest lucru. hai ca deja m am cam lungit si intentia mea nu e sa va plictisesc ci sa imi dati un sfat cele care ati intarcat deja cum sa o fac si eu intr un mod in care sa nu sufere copilul prea tare.nu as putea sa il las sa planga si sa traga de mine sa i o dau iar eu sa fiu categorica si sa spun nu.cred ca nici daca ajung sa i o dau pana la 10 ani nu o sa pot sa fac asta. am incercat in seara asta sa ii zic ca nu poate mami sa i o dea pe tzitzi ca are buba si o doare.dar a inceput intr un plans si a tras de mine de numa...i am zis nu ti e mila de mine ca ma doare si a zis ca nu.dupa ce i am dat o cu asa bucurie a supt de mi se rupea inima.a supt cat a supt apoi a scos o afara s a uitat la ea si i a facut draga draga sa nu o mai doara.mi a venit sa plang.ma gandeam sa incep sa imi pun ceva pe ea care sa il faca sa o respinga sa nu ii mai placa si atunci sa nu o mai ceara el dar acum are stomatita si nu pot.mi am pus pe ea crema cu nistatin cu care il fac si acum in gurita si care nu ii place deloc dar tot a mancato.nu a avut nici o reactie.probabil s a obisnuit deja cu gustul. si ma gandeam mai la o solutie.cica sunt ceva medicamente(2buc)pe care le iei una dimineata si una seara parca si deja intr o zi nu mai ai lapte.este adevarat stie cineva despre ele?sunt bune?ma gandeam ca eventual daca nu o sa reusesc altfel sa le iau si daca copilul o sa vada ca nu mai este lapte nu o sa o mai vrea pe tzitzi.dar se poate daca le iau sa i o mai dau pana se hotareste el sa renunte sau din momentul in care le am luat nu mai am voie sa ii dau sa suga.va rog mult daca ati folosit care metoda asta sa imi spuneti si mie ce si cum... va rog sa ma scuzati daca nu am fost prea coerenta la scris sau am mai avut greseli dar la ora asta......... pupici si astept cu nerabdare raspunsurile voastre.stiu ca s a discutat mult despre intarcat si am citit foarte mult despre asta dar degeaba niste sfaturi in plus nu strica niciodata mai ales de la cineva care a trecut prin asta si stie cat e de greu(nu de la prietene sau vecine binevoitoare care zic nu i o mai da si gata-de parca ar fi asa de simplu).iar despre medicamentele astea chiar nu am vazut discutii.(probabil exista dar nu le am gasit eu)

poze rafi hi5sipoze rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai daca tie inca iti face placere sa alaptezi nu vad de ce sa-l intarci....

ce ai putea sa faci ca sa raresti supturile e sa mai dispari tu de-acasa cateva ore.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu cred ca tb sa o iei sistematic: incepe cu rarit supturile; invata-l sa se relaxeze si fara tzitzi (ia-l in brate, mangaie-l cand e suparat dar nu-i da tzitzi); chiar fa program de tzitzi.

din proprie experienta iti spun, ca in procesul de intarcare lupta cea mai mare o dai cu tine. stabileste-ti o strategie de intarcat si nu astepta minuni peste noapte.
eu zic sa-ti propui ca obiectiv "intarcat in 3 luni" si cu pasi mici si perseverenta vei reusi.
tot din experienta iti spun ca asa cum alaptatul are timpul si rostul lui, si intarcatul are timpul si rostul lui.

pastilele de oprit lactatia se numesc dostinex. se dau numai cu reteta, ca sunt cu regim special. vb cu medicul ginecolog sa ti le prescrie. se opreste lactatia imediat, fara efecte secundare.

edit: intarcatul inseamna intrarea intr-o noua etapa. faptul ca l-ai intarcat NU inseamna ca-l iubesti mai putin, ca nu esti o mama buna, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Nu il intarca brusc sau cu pastile. Ar suferi baietelul. Fa-o trepat cu rarit alaptarile in prima faza.
Poti sa astepti sa se intarce singur, nu mai este mult si o va face.. Baietelul vecinei mele pe la 2,7 luni s-a intarcat singur. E foarte independent (la modul cel mai sanatos). O sa vezi ca devine tot mai activ incepe sa se joace tot mai mult singur, si incepe sa nu il mai intereseze asa mult tziti.
Lasa gura lumii. Of ca nu se pot abtine cu comentariile astea. Ce treaba au ei?!
Am cunoscut un tip de 40 de ani si imi zicea ca a fost alaptat pana la 3 ani. Cu asa drag vorbeste de mama lui, au o relatie frumoasa. Si el e super confident, interesant, nu arata mai mult de 30, e foarte in forma. Nu cred ca i-a daunat absolut deloc alaptarea prelungita. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

In primul rand iti spun felicitari pentru placerea cu care povesteti despre aceasta minunata experienta. Eu am doi copii: primul a papat tzitzi pana la 2 ani (l-am intarcat la dorinta mea. Cand veneam de la serviciu se tinea dupa mine cu o perna si pana a doua zi tzitzi era pe primul loc, nimic numai conta, iar eu slabisem enorm); al doilea bb a papat pana la 2,6 ani si tot in aceleasi conditii renuntat la tzitzi. Oprirea a fost brusca, incercand si varianta cu rarirea acestor mese dar nu a mers deloc. Brusc am trecut la biberon cu o "scartaiala" mare in primele zile, dar am reusit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

pai daca tie inca iti face placere sa alaptezi nu vad de ce sa-l intarci....

Nici eu nu vad de ce...
In plus sunt altii mai exagerati decat tine! (a noastra are 3 ani si primeste inca....) Poate te mai gandesti, iar daca nu vrei, cred ca pasii treptati sunt mai potriviti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca ideal alaptatul pana la 2 ani si dupa...
nu opri alaptatul doar de gura lumii, atata timp cat inca iti mai face placere acest lucru!

mami de Denis Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

va multumesc mult de tot ptr raspunsurile voastre.
mamacangur.oauuuuuuuuu.felicitari.3ani??? cam cat mai vrei sa ii dai?si cum te ai gandit ca o sa o intarci?
Mindyasta speram si eu sa se intarce singur dar pe cum trece timpu ma gandesc ca nu am sanse.cred ca e prea dependent.daca as sti ca se intarca singur sigur l as mai lasa pana ar vrea el.(totusi nu pana merge la scoala)dar pana la vreo 2,5-3ani.
mgabifelicitari si tie ca ai reusit sa iti alaptezi asa de mult copiii.as vrea si eu sa ma ajute alaptatul la slabit.
ma bucur sa vad ca mai e cineva si de partea mea.sincer nu ma opreste nimic sa ii mai dau dar ma gandeam ca e deja destul de mare si stiam ca alaptatul e recomandat pana la 2 ani.o sa va ascult sfaturile si o sa incerc sa ii raresc treptat din mese.sa nu i o dau de fiecare data cand o cere.poate reusesc macar peste zi acum ca vine caldura si se joaca afara probail va fi mai usor.

poze rafi hi5sipoze rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

eu trezirile de peste noapte le-am scos cu 2 felii de paine cu cascaval inainte de culcare dupa care mai papa un pic la san si de atunci doarme toata noaptea. sau daca se trezeste ii dau apa si se culca la loc. eu acum am inceput procesul de intarcare (are 1 an si 8 luni) si am zis ca primul pas sa fie scosul meselor de peste noapte.. mai departe mai vad.. inca mai testez si alte feluri de lapte (praf, de vaca) sa vad ce-i place..
fara suparare, dar cred ca cu cat ne lungim mai mult cu atat o sa fie mai greu, mai ales daca mama va merge la servici sau copilul la cresa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

La noi nu a fost asa, cu cat am lungit-o cu atat a fost mai greu ,cum spune alexpa..Ba chiar cu cat a crescut micuta a cerut din ce in ce mai rar ,desi multa vreme a fost obsedata de tzitzi asa cum spui tu ali24. Dupa ce a implinit 2 ani si-a redus considerabil mesele de tzitzi.
Mi-ar placea sa nu te iei dupa gura lumii si sa ai incredere ca baietelul tau va renunta incet incet la san mai ales ca spui ca daca ar fi dupa tine l-ai alapta pana s-ar duce la scoala.
Cel mai mult conteaza ce vreti voi doi.

ramona,mami de Stefi(20.11.2006)&13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Ali24, n-am stabilit nimic! Toata viata trebuie sa faci planuri, de ce sa planific si acest lucru?! :) Trebuie sa adaug ca nu suge decat o data sau de doua ori pe zi si mai negociem, daca nu ma simt confortabil. Daca te uiti pe google dupa "extended breastfeeding" vei avea o mare surpriza...

Mergi la inceput