e timpul sa ne despartim de tzitzi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

ali24, in primul rand felicitari! Apoi, ce motiv e asta sa intrerupi numai de gura lumii? Daca voi va simtiti confortabil, mergeti inainte.
Eu, personal, vreau sa o intarc pe fiica-mea la 2 ani (adica peste doua luni), dar daca se lasa cu tragisme din partea ei, voi continua. Pur si simplu nu-s in stare sa o refuz. Iar chestia cu intarcatul treptat... fii pregatita sa dureze, eu treptat tot incerc sa o intarc de vreo 10 luni .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentina_v spune:

In primul rand felicitari tuturor mamicilor care alapteaza atat de mult, fetita mea este inca mica, are 8 luni dar mi-ar placea sa pot sa alatez atat de mult, indiferent de ce spune lumea...oricum am intalnit deja multe persoane care se mira ca inca o mai alaptez
Si eu sunt de parere ca ar trebui sa reduci treptat numarul de mese, de preferat ar fi sa alaptezi doar seara, ziua incearca sa mai lasi copilasul si cu alte persoane.Poate reuseste si altcineva sa-l culce la pranz si atunci probabil va mai uita de tzitzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Si eu urmaresc subiectul cu interes, poate aflam totusi ceva din experienta mamicilor care au alaptat peste 1 an la cerere si care au intarcat treptat.

Fetita mea are 1 an si 7 luni si nu stiu cum as putea sa incep intarcarea treptata, sunt zile cande suge doar la nani , sunt zile cand parca ar sta numai la san (mai ales cand e urat afara si nu iesim).

Bine, inca nu ma gandesc concret la intarcare, dar cum au spus fetele mai sus, as vrea sa stiu ca va veni o vreme cand va renunta singura.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Deseori imi este tare dor de acea perioada cand se cuibarea la pieptul meu.
Ali, daca nu esti hotarata sa il intarci, da-i in continuare.
E posibil sa se intarce singur desi parerea mea e ca sansele sunt minime.
Cel mai usor ar fi daca ai putea sa il lasi undeva 2-3 zile.

Am alaptat pana la 1 an si 7 luni. Intarcatul s-a facut cu mult tam-tam.
La diverse recomandari m-am dat cu:
-albastru de metil si mi-am stricat vreo 3 tricouri
-cacao - se scutura
-carioca - venea sa verifice daca nu s-a schimbat ceva. Pana la urma a acceptat si asa.

Am reusit sa o intarc cu ness, nu i-a placut gustul dar a plans mult si tare pana a adormit. Nu dorea sa fie deloc mangaiata, ma respingea.
Noaptea s-a trezit cum obisnuia si la prima trezire cand a dat iar de ness, iar a inceput circul. La urmatoarea trezire a suspinat mai linistit.
Cam 2 sapt. a suspinat in somn. In timpul acesta m-am ferit de ea sa ma vada fara tricou.
Laptele l-a respins multa vreme asa ca ii dadeam cereale de la Milupa cu lapte. Intr-o zi tati bea lapte la cutie si a cerut. Asa ca treptat l-a acceptat.
Acum ne jucam de-a bebe, dar se face doar ca suge si zice: gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

Eu am alaptat-o pe fetita mea aproape 1 an si 8 luni.
Noi stam in Italia,aici asistentele la curs ne ziceau sa alaptam cat mai mult posibil.Dar conceptia celor din Rom. e f. diferita.Vreau sa zic ca acum in mai,cand am fost in tara (Ambra avea 1 an si 7 luni),se uitau toti ciudat la mine -ca si la tine,ali- cand le ziceam ca inca o mai alaptez.Asta e conceptia lor,si n-ai ce face...pe mine nu m-a interesat niciodata gura lumii.

Am intarcat-o pe Ambra in felul urmator:prima data,cu vreo cateva luni inainte de a o intarca,am eliminat mesele de noaptea.Eram prea obosita,nu mai rezistam,si nici Ambra nu se odihnea.Asa ca,noaptea cand se trezea ma ascundeam sub plapuma,plangea de cateva ori,si adormea iar.Am incercat sa o linistesc cand plangea,dar daca ma vedea,trebuia sa-i dau neaparat tzatza,altfel plangea f. tare.Si s-a obijnuit sa se trezeasca doar cand se facea ziua,noaptea nu.

Apoi,cand am decis s-o intarc,mi-am pus suc de lamaie pe san (cand a simtit gustul a lasat-o din gura),si i-am explicat ca acum ea e mare,nu mai e buna tzatza pt. ea.I-am zis ca acum papa mancarica,bea laptic singura din cana,ca tzatza e pt. copii mici.Prima zi a fost mai greu,ca zicea intr-una ,,tzatza".Apoi,a doua zi mi-o cerea,dar cand ma apropiam de ea,radea,si fugea.Bineinteles,ca ii explicam intr-una ca acum ea e mare,etc...
Sincer,nu ma asteptam sa fie asa de usor,dar era momentul potrivit.Acum se odihneste mult mai bine.Bea un pahar de lapte seara,inainte sa doarma,si nu se mai trezeste 9 ore.

Am avut mai mari probleme cu sanii,dar au trecut si alea...
Depinde de la copil la copil,cum reactioneaza.Eu zic sa faci ce-ti zice instinctul,e alegerea cea mai buna pt. voi.

andreea, Ambra
cand implineste sufletelul nostru 2 ani
cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Eu cred ca fata mea s-a intarcat cam singurica, pe la 2 ani si putin, cateva zile. Nu am facut nimic special, pur si simplu nu a mai cerut ea, la un moment dat...

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Eu cred ca fata mea s-a intarcat cam singurica, pe la 2 ani si putin, cateva zile. Nu am facut nimic special, pur si simplu nu a mai cerut ea, la un moment dat...

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Asta e si dorinta mea cea mai mare. Sa se intarce singura, fara scandal si fara traume.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

va multumsc mult ptr raspunsuri.

poze rafi hi5sipoze rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput