retete cu carne de pui
Raspunsuri - Pagina 5
Marianar spune:
PUI CU ARDEI
Ingrediente:
1 pui
100g salam picant
200ml vin rosu
2 linguri smantana
4 cepe
2 catei de usturoi
2 linguri de faina
2 linguri de boia dulce
2 rosii
3 ardei grasi
ulei, sare, piper
Se spala puiul, se transeaza, se condimenteaza, se da prin faina si se prajeste in ulei incins.
Salamul se taie cubulete si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa si usturoiul taiat marunt, ardeii taiati feliute si rosiile taiate cubulete. Se stinge apoi cu vin, se adauga bucatile de pui si se lasa 45min. sa fiarba la foc mic dupa care se adauga smantana.
Pofta buna!
country girl spune:
sau cea mai simpla modalitate de a prepara pulpele de pui la cuptor :-)))
se pune apa pana la jumatatea unei cratiti, deasupra se aseaza capacul cratitei cu fundul in sus si pe capac pulpele de pui condimentate dupa plac. se da la cuptor cam 35-40 de minute. Carnea va fi frageda si cu pielita crocanta. Mmmm...
angelina spune:
PUI MADRAS
Ingrediente:
-250ml lapte de cocos
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-2 morcovi
-1 banana
-300g filet de pui
-sare, piper, curry
-250ml supa de pui(se prepara cu apa si cuburi pt supa)
-1 ardei iute(chilli pepper)
-100g creme fraiche
-100g bucatele de ananas
Mod De Preparare:
-legumele si usturoiul se taie marunt
-carnea se taie in bucatele si se caleste bine pe toate partile
-se scoate apoi din tigaie si se presoara cu sare si mult curry
-se calesc legumele si se amesteca cu banana, apoi se sting cu supa si se lasa 5 minute la fiert, dupa care se presoara curry
-ardeiul iute se taie feliute mici, laptele de cocos se strecoara si amandoua se amesteca cu bucatelele de pui, creme fraiche, bucatelele de ananas, si legumele.
-rezultatul se prajeste inabusit cca. 10-20 min
-se condimenteaza(putin) cu sare, paprica, piper, curry, zeama de lamaie si de ananas.
-se serveste garnitura de orez si salata verde.
Pofta Buna!
-
angie
angelina spune:
Schnitzel indian de curcan
Ingrediente:
-2 schnitzele de curcan
-1 ou
-faina, piper, curry
-nuca de cocos, susan
-1 doza de ananas(mica)
-200g smantana
-200ml supa de pui(instant)
Mod De Preparare:
-schnitzelul se da mai intai prin amestecul faina-piper-curry, apoi prin oul batut, apoi prin amestecul cocos-sesam.
-se topeste un pic de margarina in tigaie, si se prajeste carnea pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
-intre timp se amesteca smantana cu supa, apoi se adauga schnitzelele, bucatelele de ananas, se condimenteaza cu curry, sare si piper si se mai lasa un pic la fiert.
-se leaga cu pliculet pt legat sosul
-se serveste cu orez Basmati.
Pofta Buna!
angie
Marianar spune:
initial postat de madelaine
FAHITA DE PUI
Se taie vreo trei piepti de pui marunt , si se calesc bine in putin ulei, se pun separat iar in ulei sa adauga vreo doi ardei taiati feliute subtiri , peste care se pun ciupercute scurse de zeama, se pun vreo doua trei linguri de soya sos, si piperuri fahita( se gasesc la supermarket) se mai amesteca putin si se pune si pieptul de pui, iar la sfirsit se pun brinza mozarela , cam 250 gr. si se lasa pina se topeste. Se ia de pe foc , se desfac 3-4 piini ( baghete ) si se pune un strat fin de maioneza peste care se pune puiul cu ingredientele sale, se adauga citeva feliute castraveciori acrii, salata taiata fideluta si porumb fiert din conserva. Se maninca ca atare. Se poate pune si pe ferfurie si se serveste separat cu felii de piine. Este un deliciu si sper sa va placa. Pofat Buna
Ceapa taiata fideluta se caleste cu ardeiul si ciupercile.
Ingrediente pt. mirodenii: un pic de ardei rosu iute, boia de ardei dulce, praf de usturoi, praf de ceapa si chimen praf. Amesteci din ochi si ai fahita!
Madelaine
Marianar spune:
initial postat de lilach
Pui dulce-acrisor
saphir,
poti sa faci un sos din urmatoarele ingrediente:
bulion,miere(sau zahar maro),sare,piper,ulei de masline,
sos soia,usturoi tocat.(daca doresti poti sa adaugi si putin mustar)
Amesteca toate ingredientele,pune carnea de pui (pulpe,piept,aripi)in acest sos si lasa peste noapte in frigider.
A doua zi poti sa pui la cuptor.
Eu am facut aceasta reteta de rosh hasana...
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
Marianar spune:
initial postat de biankita
Snitele rotunjoare, mici si acrisoare
nu gasitzi Uncle Ben's Sweet @Sour Sos????
, shi faci din pui filet ca nishte chiftelutze rotunde de carne pudrate in faina shi ou shi prajite ( carnea nu trebuie tocata, taiata in cubuletze cat mingea de ping-pong shi cu faina facute rotunde in palma) Un fel de snitzele mititele rotunjoare.
cand se racesc un pic, torni peste ele sosul care este FANTASTIC.
eu asha fac seet&sour chicken
biankita
madelaine spune:
pui Szechuan
6 linguri ulei, 3 ardei rosii maruntiti, 1 cana morcovi taiati, 8 copane de pui fara piele si dezosati, taiati cubulete, 2 legaturi ceapa verde, 3 linguri usturoi pisat, 1/2 pahar apa, 4 linguri sos soia, 4 linguri otet, 4 linguri amidon de porumb, 4 linguri zahar.
Se incinge uleiul se adauga ardeii maruntiti , morcovii . Cind morcovii se inmoaie se adauga puiul. Cind puiul e aproape gata, se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa 3 minute sau pina puiul e gata. Se amesteca apa cu sosul soia, otetul, amidonul, si se toarna in cratita .Se amesteca pina sosul se ingroasa un pic. Se serveste cu orez la aburi.
orez, sare, apa
Se acopera cu cel mult un centimetru, si se adauga sare. Se lasa la foc iute si dupa 2-3 clocote se acopera cratita si se lasa la foc mic, pina se evapora de tot.
Sos chinezesc
6 linguri ulei, 2 linguri faina, 2 linguri mustar, pasta de rosii, 3 linguri zahar, supa, sare , piper, cimbru .
Se face un rintas din ulei si faina care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind mereu, si zaharul care s-a topit intr-o tigaie separata . Se pune supa pina ce sosul, capata consistenta unei smintini . Se serveste cu garnitura.
Madelaine si cei trei muschetari
boubba spune:
Eu sunt moarta dupa pui nu si al meu sot i-am facut pui in multe feluri dar nu a facut mmmmmmmm cum face cand ii place ceva.Dar intr-o zi mi-am adus aminte cum il face mami meu.Puiul il ung cu ulei saresi boia iute sau piper si il bag intr-o punga de hartie unsa si ea cu ulei...apoi hop in cuptor pentru maxim 1 ora la 150-200 grade.Si il mananc cu mujdei-sos de usturoi.Sa-l fi auzit pe al meu sot ce MMMMMMMMMMMMMMMM a scos.HAI CADE!!!
boubba spune:
A fetelor nu stiu cum faceti voi mujdeiul dar al meu e ca o crema nu il stric deloc cu apa .HAI sa va spun:dau prin aparat o capatana de usturoi apoi il bat bine bine cu sare pun putin ulei il frec si iar il iau la batut apoi ii dau cu ulei pana se face ca o maioneza apoi il dreg cu otet sau zeama de lamaie si iaurt sau smantana.ASTEPT SA-MI SPUNE-TI DACA ATI INCERCAT!