retete cu carne de pui
Raspunsuri - Pagina 6
bb_alinus spune:
Pui cu ananas (asta fac in seara asta si stiu ca are mult succes, se face rapid si usor):
-piept de pui( eu pun vreo 6 bucati ca suntem innebuniti dupa pui)
-1 cutie de compot ananas taiat in bucati ( aici in Fr il cumpar la jumate de euro cutia!)
-ulei
-sos de soja ( facultativ)
-un cub de maggi
-putina faina/sau Maizena pr frantuji
-3 lingurite de zahar
- putina sare
Se taie pieptul in bucatele si se tine deoparte pana se face sosul. Se dizolva cubul maggi in putina apa iar intr-o oala se incalzeste uleiul si apoi se adauga ananasul si se prajeste putin.Se adauga apa in care s-a dizolvat cubul maggi, astfel incat sa acopere ananasul si se lasa pe foc vreo 2-3 minute dupa care se adauga Maizena/faina ca sa se ingroase sosul.
Se adauga puiul, zaharul, sarea, sosul de soja si se lasa la foc mic pana se coace.
Se serveste cu orez.
E delicios, va asigur
Bon Appetit
alinus_bb
emoison spune:
Pui indian
Un borcan de iaurt sau chefir se bate cu boia de ardei (dulce sau iute), usturoi, curry. Se sareaza si pipereaza pulpele de pui sau bucatile de carne de pui, se ung cu amestecul iaurt-condimente, si se lasa la marinat (in iaurt) cel putin o jumatate de ora.E bine ca iaurtul sa nu fie f. f. acru.
Apoi se scot din amestec, se sterg un pic de iaurt, se prajesc putin in ulei, dupa care se toarna amestecul iaurt-condimente, putina apa, si se fierb asa pina sint gata. Cine vrea, poate praji si niste ceapa inainte de a praji bucatile de pui.
Se serveste cu orez fiert.
Snitele tocate de pui
Se toaca pieptul de pui/curcan (sau se poate face cu carne tocata de pui), si se amesteca cu cascaval ras, sare, piper, vegeta, patrunjel tocat si putin ulei. Se formeaza snitele care se dau prin pesmet, si se prajesc. merge bine cu cartofi pai.
Pofta mare !
Cu bine,
Elena
LauraFlo spune:
N-am avut rabdare sa citesc toate retetele voastre, caci sunt atat de apetisante incat mi s-a facut foame... Asa ca daca cumva mai exista aceste retete imi cer scuze.
SALATA DE PUI CU TELINA
-2-3 piepti de pui fierti
-1-2 teline mari si frumoase
-3 oua (doua fierte si unul crud)
- castraveti in otet (minim un borcan de 800 grame)
Pieptii fierti si castravetii se taie cubulete,telina se da pe razatoarea mica, iar din oua se face maioneza. Se amesteca totul si se orneaza cu albusul de la oualele fierte si masline negre.
SALATA DE PUI CU CIUPERCI
E simplu: se inlocuieste telina cu ciuperci( 1-2 CUTII)
Mii de pupici,
LauraFlo
Marianar spune:
initial postat de Milia
FICATEI DE PUI (si nu numai)
- Ceapa calita in putin ulei, se pune ficatul (crud) taiat bucatele mici (daca e de pui se lasa intreg), se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse. Bucatelele de ficat nu trebuie sa fie uscate, tochitura trebuie sa aiba sos. Se adauga sare dupa gust, dar nu chiar de la inceput. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
- Se inabusa ficatul taiat bucatele mici (sau intreg, daca e de pui) in unt sau ulei, cu apa si sare dupa gust si se adauga la sfarsit usturoi pisat. Daca iti place, pui si bulion sau suc de rosii, cu putin zahar. Se pune capacul si se mai lasa cateva minute la foc mic. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta sau piure de cartofi.
- Ficateii de pui ii fac asa: ii pun intr-un vas cu capac, in ulei incins, si ii las sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaug apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput. Separat, pregatesc un sos gros (cam o cana) din bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Le amestec bine, iar cand ficateii sunt gata, torn sosul deasupra si las sa mai fiarba 2-3 minute acoperit, caci sosul de rosii sare peste tot.
Separat, pregatesc ori un piure de cartofi, ori cartofi prajiti, ori o mamaliguta, ori fierb paste, si le servesc cu ficatei si cu sos.
Uneori, pentru variatie, pun, in loc de oregano, usturoi pisat marunt, sau fac ficateii fara bulion, doar cu usturoi pisat.
Ficatul, in particular ficateii de pui, se pot face si drob. Daca te intereseaza, spune-mi. Mai e pe undeva si o reteta de aperitiv: pate de ficat facut in casa. Delicios...
katy spune:
Am si eu o nelamurire.La puiul cu ananas ce inseamna sosul de soja?Sos de soia cumva?Si cam ce cantitate de sos se foloseste.Scuze pt.necunoastere si timiditate..E prima data cand scriu insa nu ma pot abtine ca mi-ati facut pofta...
Katy
Milia spune:
Vad ca nu ai primit raspuns. Fetele care au postat retete nu revin pe forum in fiecare zi. Trimite-i mai bine un PM sau E-mail si intreab-o, daca ai nelamuriri.
Eu nu am pregatit aceasta reteta, dar sosul de soia scrie ca este facultativ, pune si tu dupa gust (gusti si vezi cum iti place). Daca esti incepatoare, ai grija cand pui faina sa nu faca cocoloase. Eu o dizolv intai in putina apa rece, amestec bine pana se omogenizeaza si pe urma o pun in mancare, care e bine sa nu fie fierbinte. Orezul il pregatesti separat, este mai jos un subiect despre pregatirea orezului. Se face destul de usor. Spor la treaba si, daca mai ai nelamuriri, mai intreaba, fetele de pe aici sunt de milioane!
katy spune:
Mersi pt. raspuns nu sunt chiar incepatoare in ale gatitului am 10 ani "vechime"(din anumite motive am fost nevoita sa gatesc pt. familie de pe la 18ani)asa ca ceva ceva tot incropesc eu.Cu toate astea am invatat multe de pe aici.Mi-a placut cum suna reteta din astea exotice nu am prea experimentat. Stiu ca toata lumea sta prost cu timpul nici eu nu prea intru des pe forum de aceea nici nu am indraznit sa scriu.Abia mai incurc lumea cu cate un mesaj din an in pasti.Acum ma simt obligata insa sa ajut si eu asa ca poate ne mai...auzim.
Katy
danilamonica spune:
PUI CU LAMAIE
Se ia o punga de ciocanele/aripi/pulpe superioare si se spala se scurg; se condimenteaza cu sare, piper, boia, curry, cimbru etc si se pun intr-o tigaie incinsa cu ulei si se lasa sa se rumeneasca in zeama scursa (eventual sub capac). Se stoarce o lamaie si se pune peste carnea din tigaie cam dupa 10 min ( sa fie un pic rumenita).
Se lasa pana se rumenesc bine de tot si se scot ; se servesc calde cu piure, cartofi prajiti, cartofi taranesti sau orez.
Sunt extraordinare (chiar si aripioarele) si lamaia le da un gust minunat...
Monicutza
Idora spune:
Pui la gratar, cu iaurt si chimen
Ingrediente: cantitate: 4 portii
2 linguri seminte de chimen
1 ceapa mica, taiata
4 -6 catei de usturoi, curatati si maruntiti
1 lingura de boia de ardei iute
2 -3 lamai (una se stoarce, 2 se taie felii groase pentru decorare)
1 cana de iaurt simplu
12 pulpe de pui sau 4-5 bucati de piept de pui, dezosate
sare si praf de piper negru
1. Intr-o tigaie mica se prajesc semintele de chimen, pana incepe sa se simta mirosul. Se iau de pe foc si se piseaza.
2. Chimenul, ceapa, usturoiul, boiaua si sucul unei lamai se pun intr-un vas si se amesteca cu un mixer, apoi se adauga iaurtul, continuand sa amesteci.
3. Carnea de pui se pun intr-un vas termo-rezistent, de sticla sau de ceramica. Se toarna amestecul de condimente si iaurt, in asa fel incat sa acopere bucatile de carne. Se lasa la temperatura camerei cel putin 2 ore sau la frigider, peste noapte.
4. Preincalzeste gratarul sau tigaia. Inainte de a aseza carnea pe gratar, se presara cu sare si piper. Se prajesc in tigaie sau pe gratar pana cand lichidul care curge din ele devine limpede, cam 6-8 minute pe fiecare parte. Se servesc fierbinti, decorate cu felii de lamaie.
hannen spune:
Fetele cucuietele,am "vorbit" de tot felul de retete de pui,de pui la ceaun mi se pare ca nu.
De vreo doua zile ma chinue gindul asta si habar nu am cum se face .
Stie cineva?Vreti sa ne impartasiti si noua secretul????
Nicole&Amira
http://community.webshots.com/user/nicoleamira