retete cu carne de pui
Raspunsuri - Pagina 7
Marianar spune:
quote:
Originally posted by hannen
Fetele cucuietele,am "vorbit" de tot felul de retete de pui,de pui la ceaun mi se pare ca nu.
De vreo doua zile ma chinue gindul asta si habar nu am cum se face .
Stie cineva?Vreti sa ne impartasiti si noua secretul????
Nicole&Amira
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
intr-un ceaun pui un pic de ulei, asezi canea de pui condimentata cu piper, delikat, cimbru(sau condimentele preferate) si torni apa cata sa acopere carnea. Pui capacul si lasi la foc mic pana incepe sa se rumeneasca. Carnea o poti impana si cu catei de usturoi.
Marianar spune:
initial postat de Candy
Pui in fulgi de porumb - preferabil pulpe sau piept usor fierte (zeama se foloseste ulterior la o supa sau ciorbita), sarate, piparate, se dau prin ou batut si in loc sa-i tavaliti prin pesmet, se tavalesc prin fulgi de porumb maruntiti. Eu ii maruntesc intr-o punguta, cu sticla (exact cum se maruntesc biscuitii ptr. salamul de biscuiti)
Escalop cu ciuperci - se poate face cu vita sau cu porc. Ciupercile (champignons si preferabil nu din conserva) se taie feliute si se calesc in ulei cu sare si piper. Cand s-au inmuiat un pic se scot.
Bucatile de carne (slaba, preferabil cotlet fara os sau carne ptr. snitele) se bat usor, se pipareaza si se calesc in ulei. Se dauga ciupercile usor calite. Cand snitelele sunt usor facute, se stinge cu 1/2 pahar vin alb si se completeaza cu apa pana cand carnea e complet acoperita. Eu adaug o frunza de dafin, un pic de boia si cateva boabe de piper pentru aroma si o lingurita zahar. Daca vreti sosul putin mai gros se ingroasa cu o lingura de faina sau amidon, eu il prefer subtire, peste piure de cartofi. Snitelele se servesc acoperite cu sos de ciuperci si o lingurita de smantana.
initial postat de milia
Pui cu smantana
Eu il fac asa: fierb un piept de pui in apa cu sare, il las sa se raceasca, Pun intr-o cratita o ceapa sa se caleasca in putin ulei. Dupa ce s-a calit, adaug zeama in care a fiert carnea (rece) si torn deasupra o compozitie facuta din 3-4 linguri de faina desfacute cu apa rece si amestecate cu 3-4 linguri de smantana. Daca s-au facut cocoloase de faina, torni compozitia in cratita printr-o strecuratoare. Pun pe aragaz sa se incinga placa (pe care coc si ardeii, vinetele, etc.) si pe care pun cratita, amestecand tot timpul continutul, care se lipeste usor, pana cand se ingroasa sosul. In acest moment adaug bucatelele de piept fierte, rupte bucati, si putin marar verde sau uscat sau din congelator, dar maruntit bine. Nu trebuie prea mult marar, sosul trebuie sa fie alb. Se potriveste de sare si se serveste fierbinte, cu mamaliguta. E foarte, foarte bun, si pregatit asa dietetic este potrivit si pentru copiii sub 1 an.
Marianar spune:
initial postat de she_wolf
Ostropel de pui
Ingrediente: un piept de pui intreg (sau pulpe, aripi sau bucati asortate), o capatana de usturoi, o ceapa mare (optional; eu o folosesc), o lingura de faina, suc de rosii, ulei, sare/vegeta, piper, verdeata
Se fierb bucatile de pui. Se caleste ceapa tocata in ulei, apoi se aduga sare, piper, faina desfacuta in zeama in care a fiert puiul si sucul de rosii si se mai lasa putin pe foc (cateva clocote, ca sa se lege putin sosul). Se adauga bucatile de pui. Se lasa sa fiarba pana se patrunde bine carnea si sosul este suficient scazut. Spre sfarsit se pune verdeata (patrunjel) si usturoiul tocat, se mai lasa cateva clocote si se stinge.
Se poate face si cu bucati de piept de pui inabusite, caz in care faina se va desface in putina apa.
Pofta buna!
Claudia
schuster laura spune:
PAPRICAS DE PUI
INGREDIENTE:
-1-2 pui,
-2 cepe,
-1 ls. untura,
-1 ls. faina,
-1 lc.boia de ardei dulce,
-1 lc. bulion.
-sare,piper
MOD PREPARARE:
Puiul se transeaza bucati si se prajeste pe amindoua partile.
Se scoate si in untura se prajeste ceapa dupa care se adaoga faina,boia si se stinge cu o ceasca de apa amestecata cu bulion.
Se face un sos potrivit de gros in care se aseaza bucatile de carne si se da la cuptor pt. ca. 1/2 ora.
POFTA BUNA PENTRU CEI CARE INCEARCA!
schuster laura
slakje spune:
Multzumesc frumos Laura.
Pentru ca banuiesc ca tu esti din Ardeal te mai deranjez sa-ti cer o retzeta caci sunt sigura ca stii: Tocanitza de pui cu galuste, sau tocanitza de galuste.
Te pup,
Alina.
schuster laura spune:
CIULAMA DE PUI CU GALUSTE DIN FAINA
CIULAMA DE PUI:
INGREDIENTE:
1pui sau carne de pui ca.1kg,
-1l apa,
-1morcov,
-1ceapa,
-1patrunjel radacina,
-1ls unt,
-1ls faina,
-sare
MOD PREPARARE:
Carnea in prealabil taiata buc. se pune la fiert in apa cu sare.
Se spumeaza de 2-3 ori,dupa care se adaoga morcovul,ceapa si patrunjelul.Totul se lasa sa fiarba domol.
Separat se incinge untul, se adaoga faina si se prajeste fara sa se ingalbeneasca,dupa care se stinge cu zeama in care a fiert carnea.
Se scot zarzavaturile si se toarna sosul de faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.
GALUSTE DIN FAINA:
INGREDIENTE:
-500g faina,
-2 oua intregi,
-2ls unt topit sau ulei,
-100ml lapte,
-sare si apa
MOD PREPARARE:
Ouale se bat bine se amesteca cu untul,laptele si sarea,
Se adaoga faina si atita apa incit aluatul sa fie potrivit de moale.
Aluatul trebuie prelucrat repede deoarece el stind se intareste.
Se formeaza galustele si se fierb in apa cu sare care in prealabil sa pus la fiert.
Cind galustele ies la suprafata atunci sint fierte, se scot si se pun in cratita cu CIULAMA DE PUI.
Deasupra se presara patrunjel sau marar proaspat.
Pentru cei care incearca,
POFTA BUNA!
schuster laura
Clopotzel spune:
Asta era reteta care o cautam de papricas. Uff ce mai ..pana diseara!
Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.