retete cu carne de pui

retete cu carne de pui | Autor: osna

Link direct la acest mesaj

4-6 pulpe de pui sau chiar un pui mic si taiat bucati
2galbenuse
2linguri mustar
3 cepe
2 linguri ulei
100ml vin alb
125 ml supa (apa+cub de gaina sau vegeta)

ceapa se toaca mai mare si se pune la calit in ulei.cand incepe sa se moaie se pune vinul si se mai lasa sa fiarba putin.se condimenteaza cu sare,piper.

pulpele se spala si se condimenteaza cu sare si piper.

galbenusele se amesteca cu mustarul si cu crema rezultata se unge carnea.
intr-o tigaie rezistenta la cuptor se pune ceapa apoi se toarna supa preparata si se pune deasupra carnea unsa cu mustar.se pune cratita la cuptor pina scade sosul iar carnea este moale.

daca mai este nevoie de lichid in timpul coacerii se mai toarna putina apa.

se tine la cuptor vreo ora.

se serveste cu cartofi prajiti si salata de varza .

pofta buna!!

svetlana
www.all-about-george.de

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Osna, pot completa si eu???

Am o reteta putin diferita, dar tare gustoasa...

Pulpe de pui, cate vreti, sau cati sunteti, cartofi taiati rondele, ardei rosu, verde, galben(diversificat arata frumos)-taiate cubulete sau fasiute, se pun intr-o tava de cuptor.cartofii, ardeii se pun pe langa pulpele de pui, se condimenteaza dupa dorinte, se acopera cu apa dar nu pana la nivelul pulpelor, cartofii sa fie in apa, ei trebuie sa fiarba...iar deasupra se face intr-o cana un amestec cu 3 linguri bulion, 3 linguri mustar dulce, ulei (de masline daca este), condimente si putina apa...Se face o pasta subtirica...si se toarna peste pulpele de pui..dupa ce se fierb cartofii(am uitat sa spun,...pulpele de pui..sa fie date intr-un clocot....!!)
Se scot pe o farfurie pulpa ...cartofi, ardei...se puen si sos ce se lasa..si se orneaza cu rosii proaspete taiate felii
Miam miam..ca fac si eu azi..ca e bun....
Sper sa va placa..

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

piept de pasare cu ciuperci

300-400g piept de pasare se taie fasii si se prajeste in putin ulei.
2 cepe mari se toaca si se pun la calit cu o lingura ulei masline,se adauga o cutie mica ciuperci tocate si se lasa sa se moaie.se sting cu 100-150ml vin alb amestecat cu putina zeama de lamaie.se lasa sa se evapore vinul si se toarna o cutie smantana,se presara putin cascaval si se fierbe pina devine un sos mai gros.se amesteca apoi cu pieptul de pui si cu sare,piper,vegeta,putin curry.se serveste imediat alaturi de cartofi natur .desupra se presra patrunjel verde tocat.

se poate face si din alte parti ale puiului(ex pulpele dupa ce am scos oasele)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Osna, am facut in we pui cu ceapa. super, e excelent, mercic de reteta (eu sunt "fan" carne de pasare)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Initial creeata de Reliana[/i]


file arabesc de pui
Necesar: 1kg file pui
1/4kg cascaval
200g masline
pesmet
Se portioneaza carnea in fleici subtiri, dupa care se introduc in interiorul fiecareia putin cascaval si masline(ambele taiate cubulete anterior), apoi se ruleaza in folie de aluminiu.Se pun fleicile invelite in folie de aluminiu în apa clocotita, timp de 15 minute, apoi se scot(si din apa si din folie) si se lasa la racit 10 minute. Se dau prin ou batut, apoi prin pesmet si se pun la prajit. Se servesc cu cartofi prajiti.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeata de Adela P

Pui Stroganoff
Ingrediente:
-4 piepturi de pui dezosate si dezpielitate(
-45ml ulei = 3 linguri( de preferinta de masline)
-1 ceapa mare taiata marunt
-225g ciuperci de preferinta proaspete
-300ml smantana
-sare+piper dupa gust
-1 lingurita patrunjel proaspat pt decorat

Se taie fiecare piept de pui in patru, o data in lungime si o data in grosime. Se bate putin fiecare bucata atat cat sa fie cam de 5mm grosime.
Intr-o tigaie se incing 30ml ulei(doua linguri), se pune ceapa taiata marunt pana se inmoaie putin, se adauga ciupercile taiate felii, se lasa totul pe foc pana ce se inmoaie ciupercile si se maronesc putin.
Se varsa ciupercile intr-un alt vas si se pun deoparte.
In aceeasi tigaie se adauga restul de ulei, si se prajeste puiul pe rand cat incape in tigaie. Cel care e fript deja se pune deoparte la cald.
Cand toate bucatile de pui a fost fripte, se adauga peste ele ciupercile gatite de dininte, smantana, sare, piper. Se mai dau cateva clocote si gata. Se serveste cald cu garnitura de orez sau paste.


Initial creeata de valentinag
Mixed Grill Dracula
400 gr.piept de pui dezosat
400 gr.file de porc taiat felii
4 ciuperci mari
2 cirnaciori
suc de rosii,vin alb,patrunjel,mustar

Carnea taiata felii, se bate putin ca pentru snitele,se condimenteaza, se unge cu ulei si se prajeste pe fiecare parte.Faceti un capac in ciuperca,taiati cirnaciorii mici si crestati-i la capete.
Asezati feliile de carne una peste alta,puneti deasupra o lingurita de mustar, pe care il acoperiti cu ciuperca, in care ati infipt un cirnacior.Asezati-le intr-o tava,adaugati vinul fiert impreuna cu sucul de rosii si patrunjelul si dati la cuptor10-15 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeata de veve

BUFFALO WINGS

-1kg piept pui(originalul se face cu aripioare,daca-ti plac)
-1 lingura boia ardei iute
-1 lingura mustar pudra
-3 linguri otet
-1 lingura miere de albine
-1 ingura usturoi pisat
Pieptul curatat de piele se taie fisii de cca.4 cm,se sareaza,se pun pe o tava si se dau la cuptor (incins in prealabil) pentru 15'.Intre timp din ingredientele ramase se prepara un sos;dupa cele 15' se scoate puiul din cuptor,se unge bine cu sos si se da la cuptor pt.alte 10';se scote din nou,se intoarce carnea pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor alte 10'.
In general se servesc la aperitiv.Sunt "hot"!


initial creeata de alma:

Din piept de pui eu fac niste rulouri de te lingi pe degete... Tai pieptul de pui cat mai subtire, il sarezi, piperezi, il ungi cu mustar, apoi pui o feliuta de muschi file sau pastrama de porc (eventual kaizer sau costita daca iti place). Peste ele pui o bucata de cascaval sau branza topita, le rulezi, le prinzi cu scobitori, le pui intr-un vas yena uns cu ulei si le dai la cuptor pana se patrunde carnea de pui.


initial creeata de papadie

fierbi puiul (din zeamä iese o supä a-ntâia) si apoi îl frigi în tiagie din aia în care nu se pune ulei. îl lasi sä se rumeneascä zdravän si asa fierbinte îl bagi într-un vas cu mujdei. mujdeiul il faci din usturoi cu sare si cimbru pisate bine, bine si apä. sä vezi cum iese aburul din castronul älaaaaaaaaa mmmm


initial creeata de ariadne


pai sa vedem...
4-5 bucati de piept de pui care se bat usor ca pt.snitele pe care se intinde putin unt frecat cu putin usturoi pisat, apoi o felie de rosie , sare piper si se impacheteaza.
se dau la cuptor intr-un vas de yena cu cubulete de unt si putina supa de pui, pana cand se patrund bine si se rumenesc.
se servesc cu cartofi natur si un sos preparat din unt ,smantana, sare, piper( se da usor in cateva clocote).
reteta este a bunicii mele, nu prea savanta insa gustoasa.
sa aveti pofta!
sa nu ma intrebi insa ceva legat de cantitati caci nu am nici cea mai vaga idee, eu prepar intotdeauna totul "din och

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

pui cu masline

un pui de 1kg
o capatana de usturoi
sare,piper,praf de chili
4 cepe mai mici
3 linguri ulei de masline
150g masline verzi
sucul unei lamai
400ml supa de pasare sau apa+vegeta(sau cub de pasare)
patrunjel,putina menta(optional)


carnea se transeaza si se condimenteaza cu sare,piper,chili.se pune intr-o tigaie impreuna cu uleiul,ceapa taiata felii mai groase si usturoiul tocat mai mare.se lasa sa se caleasca putin la foc potrivit(treapta 4 la electric).se adauga apoi maslinele,sucul de lamaie si supa de pui.se fierbe pe foc 20 min apoi se pune cratita la cuptor pentru 40 de minute dupa ce am adaugat patrunjelul tocat.trebuie sa fie carnea moale iar sosul sa scada mai mult de jumatate.

se serveste cu orez sau cus-cus.este o bunatate!


pui cu sos de rosii

se ia un pui de 1 kg si se taie bucati potrivite.4 cepe se taie mai mare si se pun intr-o cratita.se pune carnea de pui,bucati,o cutie de rosii in bulion(rosii intregi pe care le pasam noi)amestecata cu un plic de fix pentru gulas si 1/2l apa.se lasa sa fiarba la foc moale(treapta 3 la electric) pina scade tot sosul.se sareaza,pipereaza,curry,pune putina vegeta.carnea trebuie sa fie fiarta si sa stea inca pe oase.se serveste cu orez sau cartofi natur.

daca nu aveti plicul de fix pentru gulas nu e nici o problema.puneti putina boia dulce si mai multe condimente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Postat initial de Marianar

Pui taranesc

Ingrediente: 1 pui, 4 ardei grasi, 3 rosii, 4-5 cepe, 2-3 catei de usturoi, 6 linguri de malai, un ou, o legatura de marar, 100g smantana, 3-4 linguri de ulei.
Se taie puiul in bucati. Fiecare bucata se trece prin ou si malai si se prajeste in ulei incins pana se rumeneste. Intr-o cratita cu doua linguri de ulei se pun la calit: ceapa taiata rondele, rosiile si ardeii taiati in felii si usturoiul tocat. Cand s-au inmuiat legumele, se presara marar tocat, se adauga puiul rumenit si 100ml apa. Se pune cratita la cuptor la foc mic, pana se patrunde puiul. Se serveste fierbinte cu smantana si mamaliguta calda.

Pofta buna!


pui cu mustar
1 pui
- 1 lingurita de mustar
- 1 pahar cu suc de rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 lamaie
- ulei, sare, piper.
Se transeaza puiul, se condimenteaza si se rumeneste pe toate partile, in ulei. Bucatile rumenite se ung cu mustar amestecat cu usturoi pisat si se asaza intr-o tava. Deasupra punem: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat, sucul de rosii si sucul de lamaie. Se stropeste cu ulei si se introduce la cuptor timp de o ora.



Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Marianar
valdostana din piept de pui

Ingrediente:
- 5 bucati piept de pui dezosat
- 50 ml ulei
- 150g sunca presata
- 150g cascaval
- 2 rosii
- sare, piper dupa gust
Pieptul de pui se taie pe jumatate se bate, se condimenteaza cu sare si piper si se prejeste in 50 ml ulei. Cand este prajit se scoate iar peste el se pune o feliuta de sunca, una de cascaval si una de rosie apoi se pune la cuptor cateva minute. Se serveste cald.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Postat initial de osna

pui cu ciuperci si smantana

500g piept de pui
o cutie ciuperci
o ceapa mare
2linguri ulei
200ml smantana
2 linguri rase amidon sau faina


pieptul de pui se taie fasii si se condimenteaza cu sare,piper,vegeta,ceapa sa toaca mai mare iar ciupercile se taie in 2(cele de la conserva sunt mai micute)
carnea se pune la prajit in uleiul incins ,se adauga apoi ciupercile si ceapa si se lasa sa se caleasca.se stinge cu 300ml apa+cub concentrat de legume(sau vegeta) si se fierbe intr-o oala acoperita la foc mijlociu,amestecand uneori.amidonul se amesteca mai intai cu smantana si apoi se torna in sos amestecand continuu.se lasa sa dea un clocot doua.se presara cu verdeata.

se serveste cu garnitura de orez.
pofta buna!



Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput