retete cu carne de pui
Raspunsuri - Pagina 2
osna spune:
rulouri de carne umplute
sefac din piept de pui sau curcan
300g ciuperci din conserva se toaca mai marunt si se pun la calit intr-o tigaie(fara ulei daca e teflon).se adauga 2-3 fire ceapa verde tocata si se lasa sa se moaie putin.se ia de pe foc si se amesteca cu 100g branza rasa,sare,piper,vegeta,praf de curry si vreo 80-100g costita afumata, taiata cuburi fine.
bucatile de carne se bat si se condimenteaza,se pune umplutura,ruleaza,prind cu scobitori si se prajesc in ulei.
osna spune:
Originally posted by Laura Takacs
aripioare picante
uite aici:
1 ou
1 cana lapte
2 cani faina
3/4 lingurite piper
1/8 lingurita paprica
1/9 lingurita praf de usturoi
2 1/2 lingurita sare
20 de aripi intregi
osna spune:
initial creeat de Marianar
chiftele de pui cu masline
Ingrediente:
500g piept de pui
250g masline negre
3 oua
1 ceapa
1 morcov
1 cartof
2 felii de paine
5-6 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
ulei, sare, piper
Pieptul de pui se da prin masina de tocat impreuna cu morcovul, ceapa, cartoful si miezul de paine inmuiat in apa si stors. Se condimenteaza si se adauga ouale si usturoiul pisat. Maslinele se fierb 10 min. dupa care se scot samburii. Se adauga maslinele peste carne impreuna cu patrunjelul tocat fin. Se formeaza chiftele si se prajesc in ulei incins.
osna spune:
initial creeat de dana
o reteta din piept depui dezosat
Tai julien slanina afumata, pui pe foc, dupa ce s-a prajit
adaugi pieptul de pui (tot julien), sare si ulei ( putin, sa nu fie prea uns)
dupa ce s-a prajit adaugi usturoi pisat si boia de ard
osna spune:
initial creeat de danab
pulpe de pui la cuptor
folosesc pulpe de pui de obicei (fara pielita). taiaiti 2-3 cepe suficient de mari in solzisori (destul de mari)3-4 morcovi taiati in bucati mari, 5-6 catei de usturoi taiati in doua, 3-4 cartofi taiati in 4.Puneti din belsug "vegeta" si piper(pentru cei carora le place) si putina boia dulce. Amestecati totul foarte bine. Condimentati separat si pulpele. stropiti deasupra cu putin ulei (pentru ca ceapa, carnea si morcovul lasa suficienta apa)puneti totul intr-un vas "yena" si puneti capacul. Lasati la foc - in cuptor - aprox 1 h(depinde de marimea pulpelor)Sosul rezultat stoarceti-l separat(in intregime) si lasati vasul in cuptor fara capac inca aprox 15 min pana se rumeneste carnea.In functie de puterea cuptorului mai putin, da'mai deschideti usa mai repede si verificati.Cand va place culoarea este gata!
Separat sosul rezultat puneti-l intr-o craticioara la fiert cu o ceasca de lapte, doua linguri de iaurt ,2 catei de usturoi pisati, si cand totul da in clocot 1lingurita de faina amestecata bine (fara cocoloase).la sfarsit puneti 2 lingurite cu varf de patrunjel verde.
Merge cu vin sau cu ce vreti voi (salata verde, muraturi, si pofta de mancare). Se pregateste rapid 10 min si totul se intampla in cuptor
osna spune:
tocanita de pui cu smantana
1pui mai mare
2-3 cepe
200g smantana(1pahar)
1lingura faina
100ml lapte
2linguri ulei
boia dulce,patrunjel.
ceapa se toaca marunt si se caleste in ulöei incins pina se moaie.se adauga carne ade pui taiata bucati potrivite,putina apa si se lasa sa fiarba inabusit,pina cand carnea este patrunsa.se adauga boiaua de ardei si se mai dau cateva clocote.
faina,laptele si smantana se amesteca si se toarna sosul obtinut in cratita.se lasa vreo 5-10min si se presara patrunjelul tocat
merge de minune cu mamaliguta sau acum ca e vara cu salata de castraveti.
osna spune:
initial postat de dana claudia
CHIFTELUTE CU SUSAN:
-500g piept de pui tocat;
-1 ceapa razuita
-2 galbenusuri
-1 felie paine inmuiata in apa si faramitata(se poate si fara, dar cu ies mai moi si mai pufoase
-seminte de susan
-sare si piper
Se amesteca toate ingredientele (mai putin semintele de susan) si se formeaza chiftelute mici, rotunde; se dau prin susan si apoi se prajesc in ulei.
Se fac repede, usor si sunt tare gustoase
osna spune:
chiftelute cu carne de pui sau carne tocata de vita
o cutie ciuperci ,250g carne tocata de vita,sare,piper,vegeta,verdeata tocata,ceapa tocata,un usturoi,un ou si faci chiftelute iar la mijloc pui o maslinuta.
osna spune:
pui cu smantana
adi69:
Calesti o ceapa intr-un ceaunel, cand e moale pui bucatile de pui (spalate si ingrijite),le prajesti usor,cand sant rumenite,adaugi smantana =amestecata cu o lingura de faina si condimente (sare,piper sai ce mai vrei tu sa pui)lasi sa dea un clocot sa se ingroase putin dupa care daca vrei presari patrunjel tocat sau marar deasupra si pofta buna!
Facultativ:se pot adauga odata cu carnea de pui cu o conserva de ciuperci
claudia a:
Pui puiul la fiert (puiul terbuie sa fie desfacut: copanele, aripi, piept..), iei spuma, adaugi doua cepe potrivite intregi (curatate de coaja) la fiert si vreo doi morcovi taiati rondele, delikat dupa gust…..cand a fiert puiul, se ia o cescuta de zeama, se raceste si se adauga 3-4 linguri de faina (depinde cata zeama este) + o cutie de 400-500 gr smantana (se poate adauga o lingurita de zahar) si se toarna peste puiul cu zeama, se amesteca sa nu se lipeasca…se lasa sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin…..si se serveste fara nici un fel de zarzavat verde….
osna spune:
veronicai:
Pui cu ciuperci si smantana
•Un pui (1 kg), 400 g de ciuperci, 2 dl de smantana, o ceapa, 2 rosii, frunze de patrunjel, piper, sare.
•Puiul se transeaza iar bucatile de carne se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si cu ciupercile taiate felii; se acopera cu rosiile taiate felii, se sareaza, punem smantana, acoperim vasul si dam la cuptor, incins in prealabil, sa fiarba timp de 40 de minute. Servim cu garnitura de macaroane si patrunjel verde tocat pe deasupra.
Pui cu smantana si cartofi la cuptor
Cantitati
1 pui
2 cepe
4-5 cartofi
200 gr smantana
1 lingurita faina
200 gr cascaval
sare, piper, sos englezesc, boia dulce
Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se prajesc pe jumatate, apoi se adauga peste pui. Se mai lasa la cuptor 15 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina, cascavalul si o lingurita de sos englezesc. Se lasa la cuptor timp de 10 minute.