crenvusti la copii

crenvusti la copii | Autor: alexpa

Link direct la acest mesaj

se poate da dupa 1 an?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Poate sa guste, dar nu reprezinta un aliment sanatos nici pt noi, pt copii cu atat mai putin. Eu nu le-am dat niciodata pana acum si vreau sa aman cat mai mult cu putinta.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexpa

se poate da dupa 1 an?

de ce sa se dea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

se poate da dupa 1 an?

de ce sa se dea?

ca sa-i manance... evident... mai da suspicioasa a mai devenit lumea aici pe forum...
o prietena spunea ca sunt f buni si dat fiind ca se prepara si f usor intrebam si eu aici pe forum sa vad ce mai stiu si alte mame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

se poate da dupa 1 an?

de ce sa se dea?

ca sa-i manance... evident... mai da suspicioasa a mai devenit lumea aici pe forum...
o prietena spunea ca sunt f buni si dat fiind ca se prepara si f usor intrebam si eu aici pe forum sa vad ce mai stiu si alte mame

nicidecum suspicioasa, doar ceream mai multe amananunte. vrei sa ii dai pentru micul dejun, sa inlocuiesti carnea de la pranz/cina sau de ce? eniuei, ca nu am de gand sa te supar, daca vrei sa-i faci in casa e ok si ai grija la ingrediente (nu carne de porc pana la 2 ani), dar nu-i cumpara din comert, ca sunt plini de toate chimicalele posibile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:

se poate da dupa 1 an?

Eu am preferat sa evit pana spre 3 ani. Bine, si acuma ii vede din an in pasti, numai cand mai cumparam pentru noi, de pofta.
Eu zic ca la fel de rapid se face si un piept de pui taiat fasii, grataruit pe teflon, si e mai sanatos. De gustos nu mai zic ....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evora spune:

"...dat fiind ca se prepara si f usor..."

Prin preparat ce intelegi, ca ii faci in casa(cu tot ce presupune asta...tocat carne, intins mate etc.), sau ca-i scoti din frigider si-i arunci in apa clocotita?
Daca ii faci tu, din ingrediente sigure, probabil ca sunt in regula...desi carnea tocata(mixtura aia e tot o tocatura) nu e de dat la varsta asta.
Dar daca vrei sa-i cumperi, fara suparare, si mie, in primul moment mi-a venit in cap aceeasi intrebare pe care a pus-o si conchita...de ce ai vrea sa-i dai asa ceva unui copil de 1an??? Fiica-mea are peste 7 ani si nu i-am dat niciodata produse de tipul asta. A gustat o data cand eram in vizita la cineva si a zis ca ei nu-i place asa ceva...asa cum nu-i plac nici mancarurile facute cu vegeta, knorr si alte minuni de genul asta. Asta se intampla anul trecut, dar daca i-as fi dat de la inceput, de cand era mica, probabil ca acum ii placeau si ei!

Ce vreau sa spun prin asta este ca si gusturile alimentare se cultiva. Daca-l inveti pe copil de mic cu gustul natural al legumelor, carnii etc. atunci o sa-l prefere pe acesta nepervertit celui "imbogatit" cu tot felul de minuni. Dar daca de mic primeste mancare a carei gust e modificat de glutamat de sodiu si alte chimicale de astea atunci n-o sa mai accepte in veci sa inghita ceva "natur".

Deci nu trebuie sa te superi ca esti intrebata "de ce", dimpotriva eu in locul tau as privi lucrurile altfel: uite, poate e bine ca am primit raspunsurile astea...poate eram pe cale sa fac o greseala in alimentatia copilului meu, care sa ma coste mai tarziu. Ca pana la urma asta cred ca e si scopul schimbului de experienta de aici, sa mai invatam unii de la altii, nicidecum sa demonstram care-i mai tare decat care...In final doar copiii nostri vor fi in masura sa spuna daca am fost parinti buni sau nu si nici intr-un caz altii din exterior!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory_28 spune:

Am lucrat la o renumita firma de mezeluri...Sfatul Sincer: nu mancati crenvursti!!! Iar la copii, in nici un caz...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Fetele ti-au dat cele mai bune sfaturi. Cel mai bine e sa nu-i dai...doar daca e musai, stiu eu..mergeti in concediu, sunteti pe drum...n-ai alta alternativa! Ai mare grija la E-urile si chimicalele din mancare, influenteaza tot ce se intampla cu puiul tau, de la alergiile de piele pana la cele respiratorii si bolile de stomac si ficat.....de altele mai grave nu mai spun! Mare grija! Tu faci cum crezi, dar sfatul meu e nu hotarat!

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ai mei baieti mananca cam de 2-3 ori/luna. Nu de oricare, lor le plac doar cei de pui, de Meda. Daca le sunt oferiti alta marca- declara ca nu miros bine.

Sunt de acord ca nu sunt cea mai fericita alegere. La baiatul cel mare a fost mai simplu sa-i evit pana dupa 3 ani, dar cel mic vedea deja la fratele lui si ajunsesem ca in reclama aia cu crema de ciocolata...balea numai cand il vedea, asa ca dupa 1 an am mai ridicat din restrictii.

E destul de complicat cand mergem undeva cu ei (hotel, cabana) pt ca trebuie sa manance ceda de dimineata si cum oua nu vor nici-unul, e destul de greu de gasit altceva (ar mai fi salam, sunca si cascaval). Ca nici branza nu mananca decat daca e cu rosii(si astea sunt pline de toate cele acum, iarna) iar salamul nu e o alegere mai fericita.

Acasa, le dau la masa de seara, 2 cremwursti (curatati de piele) cu multa salata si painica.

Deci, de putut poti sa-i dai dupa 1 an, dar daca ai cum sa eviti si sa lasi pt mai tarziu - evita.

Cat despre knorr si alte asemenea nici eu nu folosesc. Dupa ce au facut 1 an, intentionat am pus odata in supa ca sa vad daca fac vre-o alergie, indigestie. N-au avut nimic. De ce? Pentru ca nu mancam numai acasa si la restaurante precis se folosesc astfel de adaosuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu ii dau foarte rar Mirunei, nici noi nu suntem mari amatori asa ca nu prea cumparam. I se mai pune pata cateodata cand ii vede prin magazin si trebuie sa-i cumpar, dar nu e mare fan. Si ii cumpar doar din aia de pui.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

margele si alte zorzonele

Mergi la inceput