crenvusti la copii
Raspunsuri - Pagina 2
stcgeo spune:
Acum pe bune nu poti hrani copilul numai cu gratar de pui, mai ales cand e vorba de micul dejun. Sunca nu, branza topita nu, mezeluri nu, oua doar ecologice( pe care bineanteles ca le gasesti foarte greu sau deloc), pateu nu si daca mai ai acasa si un mofturos care nu mananca iaurt simplu si nici cereale cu lapte atunci sa vezi distractie. Al meu copil mananca mancare gatita, am evitat condimentele in exces, prajelile si tocatura dar dupa 2 ani am scapat si la pateu si la sunca de pui si la branza topita, pentru ca alta solutie nu aveam. Oricum un copil crescut din carti nu este neaparat un copil sanatos. Nu am exagerat niciodata cu alimentele mai putin sanatoase, dar am incercat sa gasesc o cale de mijloc, cred ca e vorba de instinct si de obiceiurile alimentare ale intregii familii. Oricum nu este nimeni de condamnat daca un copil mananca si altceva decat legume , fructe si carne la gratar. Alex este un copil foarte sanatos, cu analize la zii, fara carente de minerale sau vitamine si dupa 2 ani a mancat si alimente mai putin sanatoase ( predomina normal mancarea facuta in casa).
P.S. Oricum nimic din ceea ce mancam nu este 100% natural sau sanatos.
url=http://lilypie.com][/url]
RAMONELLA spune:
Eu cred ca o data pe luna n-are nimic daca se dau.Nu poti da copilului numai mancare Bio.Atata timp cat nu se fac excese de orice fel,cred ca e ok.Ca daca stam sa ne gandim,nimic nu ar fi bun.Degeaba ziceti de gratare de pui,dar puiul acela,stiti cu ce a fost hranit???Ma rog,unii avem bunici la tara si suntem norocosi.Dar cele din supermarketuri credeti ca sunt bune???Asa si cu fructele si cu legumele...La fel si cu iaurturile...
Oricum e de preferat de gatit mancare in casa.
Dar chiar,nu am putea face noi cremvusti de casa???Cu carne de pui???Poate stie cineva o reteta.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
oanamada spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alexpa
ca sa-i manance... evident... mai da suspicioasa a mai devenit lumea aici pe forum... o prietena spunea ca sunt f buni si dat fiind ca se prepara si f usor intrebam si eu aici pe forum sa vad ce mai stiu si alte mame |
Mey....imi vine sa zic si eu ce-a zis denizel cu "doctora" si impuscatu' da imi iau avertisment!
Spune-i prietenei tale sa manance toata viata ei numai cremvursti "ca se prepara usor"....
Cum Doamne iarta-ma, dintre toate alimentele care exista pe piata, fructe, legume, preparate in casa facute din pui...iti pui problema sa-i dai unui copil de un an cele mai mizerabile "preparate" facute din pasta, resturi de carne, zgarciuri si alte porcarii?
Te-ai chinuit sa-l diversifici sanatos (daca ai facut-o!) ca sa-l bagi pe cremvursti pentru ca se prapara usor?
Uite cateva idei care se prepara si mai usor: salata de fructe, salata de legume, spanac, pate de ficatel proaspat facut in casa, pui la gratar...zau mai alexpa...fereste-te de "prietene" din astea inteligente care te sfatuiesc sa-ti indopi copilul mic cu mizerii...
Are o viata intreaga inainte sa le manance, macar acum cat este mic si poti decide tu ce sa manance fara sa faca crize ca vede la altii si vrea si el...da-i ceea ce trebuie sa manance!
Numai bine!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
luny spune:
mey, eu stiu una...nu ma ghidez dupa comoditatea personala cand vine vorba despre papa si copil in general...s-or prepara ei repede, crenvustii astia, dar se stie deja ca-s facuti din pasta procesata, pliiiiini de chimicale, si n-au vazut carnea la culoare in veci, la fel ca si 99% din mezelurile din magazine!!.. nici noi nu mancam, copilului nici gand sa-i dau...
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RAMONELLA Degeaba ziceti de gratare de pui,dar puiul acela,stiti cu ce a fost hranit???Ma rog,unii avem bunici la tara si suntem norocosi.Dar cele din supermarketuri credeti ca sunt bune?? |
Diferenta e ca la crenvusti se pun resturi din puiul ala plin de chimicale (daca se pun) plus alte chimicale pe deasupra. E totusi o diferenta intre ele, nu?
Oanamada cum faci pate de casa?
oanamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ary_v
Diferenta e ca la crenvusti se pun resturi din puiul ala plin de chimicale (daca se pun) plus alte chimicale pe deasupra. E totusi o diferenta intre ele, nu? Oanamada cum faci pate de casa? |
Fierb bine ficatelul, il pasez cu blenderul, il amestec cu o lingurita de unt, putina sare, patrunjel tocat foarte marunt (mai nou pun si putina ceapa verde- cam jumatate de fir la un castronel)...si gata...rapid si eficient...mananca trei zile (mai mult nu-i dau ca mi-e frica sa nu se altereze-chiar si la frigider!)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
oanamada spune:
Revin, Flori28...daca tot ai lucrat la fabrica de mezeluri...spune-le te rog multtt ce contin cremvurstii...eu stiu, dar poate nu sunt pertinenta..ca stiu de la cineva care a lucrat...in schimb tu, care chiar ai fost "in mijlocul productiei"....poate pe tine te cred...
Exagerat sau nu, eu nu-i dau nici macar o data pe an! Nu la varsta de un an, nu la doi ani...nu atata vreme cat intra in colectivitate si cat am "loc de intors" pentru ca nu stie ce sunt aia!Dupa aceea...voi vedea cum ma descurc...
CATI POZE NOI
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanamada Revin, Flori28...daca tot ai lucrat la fabrica de mezeluri...spune-le te rog multtt ce contin cremvurstii...eu stiu, dar poate nu sunt pertinenta..ca stiu de la cineva care a lucrat...in schimb tu, care chiar ai fost "in mijlocul productiei"....poate pe tine te cred... Exagerat sau nu, eu nu-i dau nici macar o data pe an! Nu la varsta de un an, nu la doi ani...nu atata vreme cat intra in colectivitate si cat am "loc de intors" pentru ca nu stie ce sunt aia!Dupa aceea...voi vedea cum ma descurc... Oana siCati mica (1 an si 7 luni) CATI POZE NOI "Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume." |
Dupa aceea ... principiile sunt intiparite si EL, copilul, va sti sa aleaga ce e mai bine pt el. Dar daca e educat in spiritul "o data nu strica", "asa au crescut si ai mei parinti / bunici" nu se stie daca va fi destul de sigur pe el sa constientizeze diferite pericole.
O educatie buna nu se pierde in timp!
[oanamada sunt sigura ca intelegi ce am scris. (vezi subiectul cu pufuletii)]
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
terishka spune:
pe langa faptul ca sunt plini de prostii, crenvurstii se strica si foarte repede daca nu sunt transportati/ pastrati cum trebuie. risti mai mult sa iti faca puiul toxiinfectie alimentara sau enterocolita si nu cred ca are vreun rost.
comoditatea intr-adevar este motivul pentru care multe mame/ bunici ofera alimente gen crenvurst. eu nu sunt deloc fan bucatarit si de-abia acum de cand sunt mamica m-am apucat sa mai fac una-alta. nu mi-e comod sa fac la fiecare 2 zile cate ceva de mancare, dar m-am obisnuit - cred si vreau ca, atat cat pot, sa ii ofer fetitei mele alimente sanatoase si proaspete. mai greu cu varietatea la mine, pana imi storc creierii ce sa fac (sa imi si iasa) dureaza:)
anya spune:
Oana, cum ai reusit sa faci ficatelul frecat cu unt sa semene cu pateul din comert? Baietii mei nici ala Martinel nu-l vor. Doar nenorocire la cutie de tabla! Eu nu merc cu ei in hipermarketuri nu ca sa nu-mi ceara jucarii (ca nu cer) ci ca sa nu ma trezesc in cos cu pateu, cremwursti si parizer. Nici macar pe sunca n-ar pune gura, iar friptura la cuptor dupa 3 zile de "gustat" si lasat in farfurie am aruncat-o. Mai mananca pulpe la gratar/cuptor dar nu-i pot hrani doar cu astea, ca mananca pui si la pranz, la gradinita.
Ce le dati seara? Mancare gatita- nu prea, ca manaca la pranz. Macaroane cu branza, mamaliga, un gratar din pulpa de pui (pieptul nu-l mananca ca e uscat), sandwish cu cascaval la toaster. Salata si cruditati mananca cu placere in fiecare seara, dar trebuie sa le pun si altceva alaturi, ca nu se satura pascand!