ce trebuia sa fac eu?

ce trebuia sa fac eu? | Autor: first_carmen

Link direct la acest mesaj

Am schimbat putin subiectul pentru ca am vazut ca nimeni nu are nici o parere despre asta.
O intimplare m-a bulversat azi si care in imensul meu egoismul, nu m-a facut sa sa reactionez cum ar fi trebuit. In metrou ... o tinara cu un copil in brate care dormea ...un alt copil de maxim 4 ani cu o punguta in mina care dupa o mica rugaciune a dat roata in vagon ... fara nici un ban ... s-a ales cu o palma peste cap ... a inceput s plinga ... si eu nu am reactionat cu nimic ... el plingea si avea o fata asa de nevinovata ... era un copil si eu nu am reactionat ... de atunci si acum pling ... nu stiu de ce ...pentru baietelul acela blond amarit pina la Dumnezeu si inapoi ... pentru copii mei pentru care am luptat sa existe ca sa-i iubesc din tot sufletul.... habar-nu-am.
Ce trebuia sa fac eu sau ce puteam sa fac eu?

******************************************mesajul vechi
ce TREBUIE sa facem sa nu mai existe copii care cersec prin metrou? (si nu e vorba despre alungarea lor din incinta metroului si nu numai, sper ca intelegeti ce vreau sa zic) Ce trebuie sa facem sa nu mai existe femei care fac copii pentru a trai din alocatia data de stat? Ce trebuie sa facem sa nu mai existe copii care sunt pocniti ca nu au primit nici un ban?
Sunt un parinte care intreaba alti parinti: ce trebuie sa facem?

Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui first_carmen

Am schimbat putin subiectul pentru ca am vazut ca nimeni nu are nici o parere despre asta.
O intimplare m-a bulversat azi si care in imensul meu egoismul, nu m-a facut sa sa reactionez cum ar fi trebuit. In metrou ... o tinara cu un copil in brate care dormea ...un alt copil de maxim 4 ani cu o punguta in mina care dupa o mica rugaciune a dat roata in vagon ... fara nici un ban ... s-a ales cu o palma peste cap ... a inceput s plinga ... si eu nu am reactionat cu nimic ... el plingea si avea o fata asa de nevinovata ... era un copil si eu nu am reactionat ... de atunci si acum pling ... nu stiu de ce ...pentru baietelul acela blond amarit pina la Dumnezeu si inapoi ... pentru copii mei pentru care am luptat sa existe ca sa-i iubesc din tot sufletul.... habar-nu-am.
Ce trebuia sa fac eu sau ce puteam sa fac eu?

ce TREBUIE sa facem sa nu mai existe copii care cersec prin metrou? (si nu e vorba despre alungarea lor din incinta metroului si nu numai, sper ca intelegeti ce vreau sa zic) Ce trebuie sa facem sa nu mai existe femei care fac copii pentru a trai din alocatia data de stat? Ce trebuie sa facem sa nu mai existe copii care sunt pocniti ca nu au primit nici un ban?

Pozicile noastre
Cum crestem noi

Probabil si eu as fi ramas blocata, dar acum, gandind la rece, cred ca o idee ar fi fost sa anunti protectia copilului, si sa ii dau vreo 2 dupa ceafa vacii aleai nenorocite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

Poate ca suna dur, dar o solutie e sa incetam sa le mai dam bani celor care cersesc. In timp, parintii acestor copii vor intelege ca cersitul nu e o sursa de venituri. Parinti-mult spus, dar asta sunt, parintii acelor copii. Nu stiu daca protectia copilului ar face ceva in Romania. Am sunat si eu, o singura data, cand o "mama" cersea cu un copil de vreun an in brate, la minus 10 grade, printre masini. Mi-au spus "domnii" platiti de noi toti ca, presupunand ca ar reusi sa o identifice pe femeie, tot nu ar reusi sa o decada din drepturi si sa ii ia copilul, deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns first_carmen spune:

am vrut sa ma duc la ea ... dar nu stiu ce m-a oprit...pur si simplu nu mai puteam sa ma desprind de fata baietelului .

Si da, am scris la protectia copilului, am scris si la politie , am scris si la metrorex, dar daca nu stiu cum il cheama pe baietel, am scris de intimplare ca o chestiune generala. Dar copilul ala o sa-si continue viata mizera... :(

Pozicile noastre
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Eu le dau mancare/dulciuri dar bani nu. Asa frumos le sclipesc ochisorii cand primesc ceva bun... De Craciun o fetita cersea in piata. I-am spus sa mearga cu mine sa ii cumpar ce vrea ea din magazin. Nu stia ce sa aleaga, era tare emotionata. Dupa ce ne-am desparetit de ea baietelul meu mi-a spus ca ma iubeste foarte mult caci sunt cea mai buna mama din lume. Va dati seama cum m-am simtit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu le dau doar alimente. E o mamica cu vre- 2 copii care cerseste in fata la Mega Image (langa blocul in care stau) si mi s-a intamplat sa intru si sa-i cumpar 2 pungi de lapte, 1 paine si ceva dulce pt copii.
Cel mai mult mi-a placut de baietelul meu. Ieseam de la gradinita si prmise laptele si cornul. Laptele l-a baut, dar cornul era in geanta. Ajungem noi langa un baietel care cersea. Baiatul meu n-a prea inteles ce vroia baietelul de la noi si i-am explicat ca nu are ce manca si cere bani sau mancare. A fost incatat sa-i dam cornul de la gradi si niste biscuiti care-imai aveam eu(si s-a dus el sa-i duca).

Bani nu le dau. Imi pare rau de ei, dar daca le dau bani ei nu beneficiaza de nimic. Cel mult scapa de palma dupa ceafa . Si cand te gandesti cati oameni isi doresc copii si nu-i pot avea...(am trecut si eu prin Fiv si stiu ce inseamna) si cum n-ar stii ce bunatati sa le mai aduca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui first_carmen

Trebuie sa nu le mai dai bani. Daca nu le mai da nimeni bani cind cersesc atunci nu se vor mai gasi adulti care sa ii trimita la cersit, pentru ca nu ar mai cistiga nimic.

Nu am inteles prea bine, cine i-a dat o palma? Un nenorocit, probabil.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns first_carmen spune:

sunt de acord cu voi ... fara bani ... dar cum ii ajutam pina cind cei care-i exploateaza sa inteleaga ca nu mai primesc bani... vietile copiilor astora sunt compromise deja, o sa ajunga la fel cu cei care-i pun la "treaba".
Ma revolt, mi se stringe inima, pling pentru viata lor amarita .. dar ce sa fac ca sa le fie mai bine ... nu stiu ...

sirimie palma data copilului a fost data de "mama" lui.

Pozicile noastre
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Nu poti sa ajuti decit sunind la politie.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Oricata compasiune as simti pentru acesti copii amarati, nu le dau bani niciodata. Nu ei vor beneficia de acei bani, ci " parintii " sau " sefii " lor.

O data, un copil al strazii ii povestea unui altuia ca nu mai mancase nimic de ieri. I-am dat sandvisurile mele pregatite pt servici.
M-a privit cu fff multa recunostinta, bietul de el.

Ce am putea face pt ei ? Mobilizarea fortei opiniei publice si obligarea autoritatilor sa ia masuri de prevenire.

Dar o asemenea actiune de anvergura este mult prea mult pentru lenea care domneste printre " capetele luminate " ale tarii noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nu e vorba doar de tine,Carmen, e vorba de toti cei care au fost in acel vagon si NU au reactionat!

Asta e necazul, asta si nu altul. Faptul ca ne doare-n cot de altii, faptul ca nu ne pasa decat de noi, suntem plini de egoism!

Cand se va schimba mentalitatea asta egoista, poate ca, copiii nostri vor avea un viitor mai bun.Si nu ma refer la 1-2-10 indivizi, ci la nivel general. Atunci poate statul va reactiona, poate se va face ceva. Dar cat timp ne doare la basca, nu se va face NI-MIC.

Mergi la inceput