Hemoglobina foarte scazuta

Hemoglobina foarte scazuta | Autor: madaluta

Link direct la acest mesaj

Sunt foarte speriata pentru k azi am repetat hemoleucgrama lui darius( 2 ani si 3 luni) si hemoglobina a iesit mult sub limita-10,6, iar limita e 11,5. In ultima luna i-am administrat fier haussman de 2 ori pe zi cate 12 pic pentru k si la analiza de acum o luna iesise mica-11,4. eu nu-mi explic de ce a scazut asa daca i-am dat fier..
aveti vreo idee? pana ajung la medic, crd k disper...
poate ma jutati voi...

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Madaluta ai facut hemoleucograma completa? Ce valoare mai exact i-a iesit? Si sideremia? Scrie toate rezultatele aici si poate mai sunt mamici care au trecut prin asa ceva. Anemia poate fi data si de un deficit de asimilare a fierului, dar si de alta natura. Parazitii intestinali dau de asemenea anemie, cand sunt in numar f mare duc la anemie severa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

mayaione:oo, ce ma bucur sa "te vad"...
acum o luna am facut analizele complete dar fisa a ramas la Dr si nu mai stiu cum erau. stiu doar k sideremia a fost in limite, iar hemoglombina 11,4.
acum am facut hemoleucograma si am urmatoarele rezultate:

HGB-10,6 (11,5-156,5)
RBC-4,10 (3,5-5,5)
MCV-73,2 (75-100
RDW-17,2 11-16
RDWa-59 30-150
HCT-30 35-55
PLT-280 100-400
MPV 7,4 8-11
PDW-10,5 0,1-99,9
PCT 0,20 0,01-9,99
LPCR-15,1 0,1-99.9
WBC-5,8 3,5-10
MCH-25,8 25-35
MCHC-35,2 31-38

Cele boldate nu se inscriu in parametri dati

Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

i-ai facut analiza din degetel? ca asa este riscul sa se hemolizeze sangele si sa apara o valoare fals scazuta a hempglobinei si a hematocritului/
pe de alta parte nu inteleg de ce i s-a dat fier daca zici ca sideremia era in limitele normale

Mergi la inceput

Madaluta anemia pare din lipsa de fier, ca vad ca si hematocritul e scazut. Dar nu vad eosinofilele, care ar fi indicat daca are sau nu si paraziti intestinali. Oricum nu e f mica hemoglobina, e o anemie usoara. Daca era sub 10 putea fi vorba de o hemoragie interna si trebuia sa identificati de unde provenea. Dar plachetele au iesit in limite normale, deci nu cred ca e vba de asa ceva. Nu asimileaza fierul, orium doctorul stie mai bine sa te indrume de ce. Sa-i dai si vitamina C, ajuta la fixarea fierului.
Ana la 2 luni a fost f bolnavioara, viroza respiratorie, dar se agravase rau de tot, era sa moara si i-au facut medocef si au salvat-o, dar dupa tratament iesise hemoglobina 10,2. Mi-au zis ca e normal sa fi scazut dupa perioada de boala. Ai avut probleme inainte cu Darius?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui mayaione

Madaluta anemia pare din lipsa de fier, ca vad ca si hematocritul e scazut. Dar nu vad eosinofilele, care ar fi indicat daca are sau nu si paraziti intestinali. Oricum nu e f mica hemoglobina, e o anemie usoara. Daca era sub 10 putea fi vorba de o hemoragie interna si trebuia sa identificati de unde provenea. Dar plachetele au iesit in limite normale, deci nu cred ca e vba de asa ceva. Nu asimileaza fierul, orium doctorul stie mai bine sa te indrume de ce. Sa-i dai si vitamina C, ajuta la fixarea fierului.
Ana la 2 luni a fost f bolnavioara, viroza respiratorie, dar se agravase rau de tot, era sa moara si i-au facut medocef si au salvat-o, dar dupa tratament iesise hemoglobina 10,2. Mi-au zis ca e normal sa fi scazut dupa perioada de boala. Ai avut probleme inainte cu Darius?

www.helpsonia.com/" target="_blank">Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei
Povestea nasterii
www.smi.ro/ana" target="_blank">poze Ana

darius a fost racit/rosu-ngat/laringita, in fiecare luna din octombrie pana in ianuarie..poate sa fie scazuta si din cauza imunitatii zici?
si da , analiza asta a fost luata din degetel iar dr ( va dati seama k am ajuns deja la medic) mi-a zis k ea crede k nu au fost lucrate bine analizele si k sa le repet peste vreo luna doua la acealsi laborator unde le-am facut pe primele. Ne-a marit si doza de fier la 14x 2 pe zi.
Parca se mai leaga acum rezultatele astea cu explicatiile voastre. multumesc mult

Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Mai mult ca sigur vor fi ok daca le repeti, se explica. Pentru ca atunci cand sunt bolnaviori nu mai mananca cum trebuie, in special pe o perioada mai prelungita si se modifica valorile. Plus tratamentul facut. Multa sanatate va doresc!

Mergi la inceput