retete din italia
ciao si bine v-am gasit</p>
Daca va intereseaza retete din Italia nu ezitati sa-imi scrieti.</P>
A nu m-am prezentat, ma numesc si locuiesc la Rimini Italia,</p>sint apasionat de bucataria tipica italiana regionala</p>
practic bucataria din regiunea Emilia Romagna si Sardegna dar si</p> alte regiuni.</p>
Va astept...</p>
Ciao
Raspunsuri
GabiG spune:
Hai ca pina va scrie alex va scriu eu una ce am gasit-o intr-o revista. Este foarte buna si e altceva decit clasicele spaghete cu carne:
Spaghete cu vinete si mozarella
400 gr vinete
usturoi (dupa gust)
1-2 chili (sau praf de chili sau sos de chili)
2 lg ulei de masline
1 doza de tomate 400 gr
400 gr spaghete
200 gr mozarella
Se prajesc vinetele (cu sau fara coaja)taiate rondele si se lasa sa se scurga de grasime pe hirtie de bucatarie. Usturoiul si chili se prajesc 10 min in ulei de masline, se adauga rosiile, se mai fierb putin si se adauga si vinetele, taiate mai marunt daca vreti. Se fierb spaghetele in apa cu putina sare. Mozarella se lasa la scurs si se taie felii. Se amesteca toate ingredientele si se poate presara cu busuioc. (mie nu-mi place busuiocul asa ca nu folosesc)
Pofta mare!
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
adamalex spune:
Panzerotti:
timp de pregatire 45 de mim. deze pt. 6 persoane.
Pentru pasta:
200 g de faina 00, 8 g de drojdie de bere proaspata, sare.
Pentru umplutura:
100 g de ricotta sau mozzarella, 100 g de salam sau sunca presata,
1 ou, 1 lingura de briza parmigiano sau pecorino, sare si piper.
Se framinta coca pina ce devine pufoasa si velutata; se intinde si se fac discuro, cu o farfuriuta de la setul de cafea, diam. 8 cm, umplutura se face dupa placere se poate ajunge o linura de rosi.
Inchideti panzerotti apasind bine bordul ca sa nu se deschida cind
ii frigeti. Attenzie uleiul trebuie sa fie mult cald frigerea trebuie facuta in citeva minute.
Focaccia
cred ca te referi al tipul cu brinza!
timp de pregatire 45 de mim. deze pt. 6 persoane.
200 g de faina din griu tare, 250 g stracchino (crescenza), 1 dl de ulei de masline extravergine, sare.
Framintati faina cu 1/2 dl di olio, apa necesara pentru a obtine o pasta destul de moale, asemanator ca pentru piine, adaugati un pic de sare. Puneti pasta obtinuta intr-un vailing sau castron de plastic, si lasati sa se odihneasca intr-un local nu prea cald dar nici prea rece temperatura medie, pe o ora.
impartiti pasta in 2, o parte mai mare si una mica, intindeti foaia cea mare si puneti brinza(stracchino sau cresenta) cu lingura facind muntisori. intindeti cea de a doua pasta care trebuie intinso foarte mult aproape sa devina trasparenta, dupa ce o intinzi cu facaletul ca sa devina aproape trasparenta se ia foaia obtinuta si se invirte cu mina probabil in TV ai vazut cum fac pizzaioli. Acoperiti foaia puneti deasupra sare mare si uleiol ramas, inchideti bine bordul. Se coace la cuptor la 250 de grade maxim 6 minute(cuptorul trebuie sa fie deja in temperatura, chiar daca nu se rumeneste e gata altfel se intareste.
Focaccia Ligure
600 g de coca de piine, ulei extravergine de masline, sare mare.
intindeti foaia ca pentru pizza cam 1/2 cm. Cu degete apasati ca sa faceti mici gropi, condimentati cu ulei de masline si sare mare, se poate adauga si rosmarin.
Bagati la cuptor 200 de grade maxim 15 minute. depinde mult de cuptor.
quote:
Originally posted by mamamariana
Mai intrebi? Scrie mai repede... Eu as fi interesata de panzeroti (ii place fetitei mele la nebunie) si focaccio. Scuze... nu stiu daca asa se scrie, dar probabil ca intelegi despre ce e vorba. Cu pastele ma descurc, pizza o comand de la Pizza Hut - sunt multumita de ea, dar cu astealalte nu prea merge nici o improvizatie. Si la restaurantul italian nu poti merge prea des din cauza preturilor.
Astept cu nerabdare,
Mamamariana
adamalex spune:
Pentru Gabi.
Reteta este corecta dar dozele sint gresite:
2 lingurite de chili;
cind se vorbeste de o doza de tomate insemna 100 g sau
3 rosi proaspete;
Vinetele: se decojesc se tai cuburi mici se pune un pic de sare mare si se lasa intr-o strecuratoare pe o jumatate de oro cu o greutate deasupra ca sa piarda apa de vegetatie alfel vor asorbi tot uleiul.
Dosa se refera la un pachet de spaghete 500 g.
Usturoiul si chili se coc in ulei pe 2 minute in 10 minute vor deveni carbune si devine amar uleiul.
Aceasi dose se face cu macaroane groase si se da la cuptor per 10 minute.
quote:
Originally posted by GabiG
Hai ca pina va scrie va scriu eu una ce am gasit-o intr-o revista. Este foarte buna si e altceva decit clasicele spaghete cu carne:
Spaghete cu vinete si mozarella
400 gr vinete
usturoi (dupa gust)
1-2 chili (sau praf de chili sau sos de chili)
2 lg ulei de masline
1 doza de tomate 400 gr
400 gr spaghete
200 gr mozarella
Se prajesc vinetele (cu sau fara coaja)taiate rondele si se lasa sa se scurga de grasime pe hirtie de bucatarie. Usturoiul si chili se prajesc 10 min in ulei de masline, se adauga rosiile, se mai fierb putin si se adauga si vinetele, taiate mai marunt daca vreti. Se fierb spaghetele in apa cu putina sare. Mozarella se lasa la scurs si se taie felii. Se amesteca toate ingredientele si se poate presara cu busuioc. (mie nu-mi place busuiocul asa ca nu folosesc)
Pofta mare!
GabiG si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
adamalex spune:
Salata de pasta - totul rece-
Fierbeti 500 g de paste fainoase(penne zite sau macaroane scurte)
in multa apa cu putin de sare( ca pasta sa se fiarba bine trebuie sa
fiarba in 5 litri de apa 100g de pasta pe litru de apa si o lingura de sara mare). Dupa 7 minute cind pasta este gfiarta strecurati si imediat punetio sub rubinet cu apa rece ca sa se raceasca brusc. Dupa citeva minute puneti un pic de ulei de masline si amestecati bine altfel pasta se va lipi.
ingrediente:
300 g de crenvusti, 1 borcan de condiriso sau verduri pentru salate,
4 rosi tari de salata, 200 g de brinza stagionata dupa gust(emental, pecorino etc.)100 g de mozzarella pentru pizza, nu proaspara.
Sare, piper, maioneza,lamie.
Taiati crenvusti,rosiile si brinza in cuburi de 2 cm.
Amestecati toate ingredientele cu pasta sarati pepati si adaugati o lingura de maionesa(se poate ajunge si mai multa maioneza depinde de gusturile voastre). Adaugati un pic de ulei extravergine de masline si sucul a 1/2 de lamie. Amestecati bine. In aceasta salata se poate ajunge orice tip de produs de salumerie, sunca presata, salam etc, cit mai multe sint cu atit salata este mai buna. Atentie la calorie aceasta saalata are multe calorie este ideala ca gustare unica.
Pofta buna.
Ciao
adamalex spune:
Ciao,
sint foarte bucuros ca nu v-ati suparat pe mine pentru intirziere,
si sint Foarte Fericit ca corespondam, via forum, am demolit toate barierele si frontierele lumi.
Mai sint bucuros pentr-ca acum 10 minute am vorbit cu mama la telefon, ea locuieste de aproape 5 ani in America.
Ca premiu va dau o reteta pentru sfirsitul saptamini(desert) in Italia se numeste Ciambella si este asemanatoare a Kekului, dar mult mai buna si mai simpla de facut. A se servi cu un bun vin alb dulce exemlu Passito Malvazia sau Albana in cas ca nu gasiti aceste vinuri este bine si un spumant Asti, asta este in toata lumea...
Dose:
un pahar de 150-180g de yaurt dulce
3 oua, 2 pahare de zahar --- acelasi pahar se foloseste ca doisa---
3 pahare de faina, 1 pahar de ulei de foareasoarelui, 1 punga de drojdie Pane Angeli(in alte tari este numit drojdie chimica).
Procedura:
yaurtul, ouole si zaharul se pun in mixer si se fruleaza bine,
se agauga faina, drojdia si uleiul si se da din nou la viteza cea mai mare, citeva minute pina ce dispar cocoloasele.
Luati o tava circulara pentru chek si ungetio bine cu unt sau margarina, adaugati putina faina si foderati bine tava nu trebuie sa ramina tava descoperita. Puneti aluatul obtinut cu mixerul in tava si bagati la cuptor per 25 de minute la 160 de grade.
Nu va preocupati daca aluatul este prea lichid este normal.
ATTENZIONE NU DESCHIDETI CUPTORUL PE CEL PUTIN 20 DE MINUTE, DACA IL DESCHIDETI CIAMBELLA CADE.
Probati coptura infilind o scobitoare lunga, daca este uscat este gata oricum timpul este corect reteta eu o fac in fiecare simbata si o fac pentru 150 de persoane nu mi-a dat gol niciodata...
Ciao Alex
adamalex spune:
Pentru Mimitzu
Secretul unei bun aluat de pizza este cresterea aluatului,
in italia se pregateste 24 de ore inainte si drojdia sa fie
proaspata; depinde mult si de faina ce o ai, in occidente
(Italia)faina este de 2 tipuri cu 00 sau cu un 0, pentru prajituri
este indicata cu 2 zero pentru pizza sau piine cu un zero.
Ca sa obti o buna pizza trebuie sa sti cele 5 reguli:
1- alegerea materiilor prime
apa potabila buna adapta pentru gusturile familiei
drojdia proaspata trebuie dizolvata la max 38 de grade C
faina cum explicat sus
sarea riguros marina, cea de ocna blocheaza lievitarea(cresterea)
2- RETETA
1 litru de apa
2 Kg de faina
20 gr drojdie proaspata(7 drojdie chimica)
50 gr sare marina
3- Impastare (Coca)
trebuie sa aveti 2 castroane la indemina, impartiti apa in una
topiti sarea in celalalta disolvati drojdia atenzie la temperatura ape daca depaseste 38 de grade drojdia se taie nu mai creste aluatul.
solutia sarata punetio intrun castron cu jumatate din faina si amestecati la fel cu solutia cu drojdie. Doar acum uniti cele 2 aluaturi si framintati bina pina ce coca devine neted.
4-Lievitatia CRESTEREA
impartiti aluatu in mingi gramul depinde se grosimea pizzei ce doriti, acoperiti cu o stofa de coton si lasati sa se odihneasca cel putin 3 ore, temperatura in bucatarie sa fie de 23 de grade C, NU
faceti curent in bucatarie se poate intrerupe cresterea.
5 Coacerea
In italia pizza se maninca subtire si de forma rotunda dar in casa se face si in tava si se serveste taiata patratele.
Pentru pizza rotunda tipul coacerei este de cam 6 minute-este mult mai subtire ca cea in tava.
In tava aluatul are cam 1 cm si jumate timpul coaceri este aproape 12-15 minute.
Intindeti in tava fara sa ungeti tava, pizza va absorbi uleiul sau untul si isi schimba gustul, puneti rosiile bagati la cuptor pe 8-10
minute la TEMPERATURA DE 250°C, acum operatia vine facuta foarte repede ca pizza sa nu se raceasca, hotaritiva inainte ce vreti sa puneti pe pizza, puneti imediat mozzarella si restul ce vreti nu puneti cascaval sau alte brinzeturi schimba totul multe brinze au gusturi tari si acopera gustul final al pizzei, bagati din nou la cuptor pe alte 5-6 minute pizza se vede cind este gata nu trebuie ca ingredientele desupra sa se rumeneasca doar culoarea mozzarelli cind incepe sa se rumeneasca trebuie scoasa imediat din cuptor...
Serviti calda preferibil cu o buna bere...
Pofta buna.
Ciao
adamalex spune:
Iatama cu retetele promise pe azi Lasagne si salata de polpo
lasagne al forno
ingrediente
10 ouo, 1 kg de fainia, sos de carne ragł, sosul besamel,
400 g pamezan.
sosul besamel:
24o g margarina sau unt
240 g de faina
3 litri de lapte
sare, 2 pumni de parnizan, 150 g de zmintina dulce, scorzisoara
Puneti la foc o oala de inox(nu teflon) cu margarina sau untul cind
sa topit si incepe sa friga puneti toata faina si amestecati bine cu
telul. Cind faina sa omologat cu untul si incepe sa se desfaca de pe
oala puneti laptele fierbinte si mestecati in continu. Trebuie sa
fiearba 10 minute, mestecati intruna ca sa nu se afume.
Cind este gata indepartatio de pe foc si puneti celalate ingrediente
besamelul este gata.
Sos de ragł ideal pentru paste fainoase ca spaghete alla bolognese
dar merge cu toate tipurile de pasta.
ATTENZIE SOSUL TREBUIE PREGATIT INAINTE PENTRU CA TREBUIE SA FIARBA 3 ORE.
500 g carne de porc nu prea grasa
500 g carne de vita ideala este vitel
3 kg de rosi polpa
3 linguri de pasta de rosii concentrat
1 ceapa, 2 morcovi, 5 ramuri de leustean, sare, piper, ulei
extravergine de masline un pahar de vin alb sec nu demi.
intro oala de inox pineti uleiul cam 80 de grame cind incepe sa frica puneti verdurele taiate foarte marunt(eu le dau la robor).
Cind s-au apasit nu rumernit puneti carnea ce ati amestecato intrun
castron, invirtiti din cind in cind ca sa cu se prinda si ca sa se
evapore apa de vegetatie a carni, cind vedeti ca a scazut puneti
vinul alb si invirtiti, lasati ca vinu sa se evapore si puneti
rosiile sarea piperu, lasati sa fiarba pe 3 ore circa la foc potrivit
puneti pe aragaz un imprastiator de flacara ca focul sa nu bata prea
tare pe oala si sa nu se prinda pe fund carnea, din cind in cind
mestecati ragł-ul.
Ragł-ul este gata cind deasupra uleiul este rosu inchis.
Acest sos poate fi congelat in cutiile se stagnol si folosit cind
aveti nevoie.
Pasta pentru lasagne
Ce ne trebuie pentru umlutura: parmezan, sosul besamel, si foile de
pasta. Pregatim pasta din 10 ouoa si un chil de faina putina sare.
Amestecati bine pina ce devine o coca fina, invelitio in celofan si
lasatio sa se odihneasca cam 10 minute, daca este prea umed in casa
invelitio cu o cirpa de coton. Luati bucati mici din coca si tragetio cu sucitorul pina devine subtire cam 1 milimetru, cind ati intins foaia punetio pe o cirpa de coton sa se odihneasca din nou pina ce intindeti toate foile. Intro oala mare si larga puneti multa apa, cind incepe sa fiarba puneti un pic de sare mare marina cam o
lingurita pe litru de apa si un 80 de grame de ulei de floarea
soarelui. Puneti pasta la fiert cite 2 sau 3, fierbetio putin cam 2
minute este pasta proaspata si se fierbe repede. Scoateti foile din
apa si punetile intr-un vailing cu apa rece pe 2 minute scoatetio din nou si punetio pe cirpa in locul unde era la odihnit. Proseguiti pina ce ati copt toate foile.
Luati o tava retangulara si pe fund puneti 3 linguri de ragł, acum
luati foi si acoperiti. Intrun castron deoparte puneti un polonic de
besamel si 2 de ragł amestecati sosul asta se pune intre foi, cind il terminati mai faceti un altru.
Dupa ce ati pus prima foaie puneti sosul besame cu ragł intindeti ca
sa acoperiti pasta dar nu puneti prea mult incercati sa murdariti
pasta adaugati parmezan, Acum o alta foie si asa mai departe pina ce
umpleti tava de obicei se fac 8-9 straturi, folositi si resturile de
pasta nu este necesar ca pasta sa fie din-tro bucata.
Terminati cu pasta la care puneti besamel fara ragł si mult parmezan.
Bagatio la cuptor 160 de grade cam 15 minute, este gata cind sa
rumenit.
Sint fenomenale!!!
Gnocchi va dau reteta saptamina viitoare Va scriu doar
Salata cu polpo
1 polpo de cam 1 kg, telina ramul verde, 1 ceapa rosie nu prea mare
100 de masline,lamiie, sare, piper si ulei extravergine de masline.
Intro oala puneti polpo(caracatita) la fiert cu un dop de pluta si un pic de sare acesta o ajuta sa ramina frageda, trebuie sa fiarba minim 30 de min.
Lasatio sa se raceasca in apa ei in care a fiert.
Taiati leusteanul si ceapa la joulienne. Taiati polpo in rondele,
puneti totul intr-un castron adaugati maslinele posibil fara os mi
imi plac si cu os. Condimentati cu ulei exreavergine de masline, sare si piper invirtiti, adaugati sucul de la o jumatate de lamiie si amestecati din nou. Este gata de servit este indicata ca antipast.
Ciao.
adamalex spune:
Exact se trateaza de CARACATITA am gasito pe internet
traducerea.
Un sfat cea mai buna caracatita are 4 rinduri de ventuse
se gaseste mai greu, in comert este mai des cea su 2.
Pentru PIZZA MARGHERITA
pizza originala are origano cea cu busuioc
se pune doar in cazul in care veti folosi rosii
proaspete si nu conserve, dar are un alt nume este
cea taraneasca.
Cind a fost inventata pizza Margherita a fost gatita
pentru Regina Margherita acesteia i-a placut foarte mult
ca i sa dat numele ei(avea busuioc9. A fost modificata
inlocuid busuiocul cu origanul dar cu busuioc se face cea
taraneasca. Cu origan este mult mai buna dar nu exagera.
Ciao
adamalex spune:
Ciao OSNA
trebuie sa imi descri cum arata ca sint prea multe variante...
Adica avea merele inauntru sau deasupra, +sau- ce inaltime avea
bucata care ai mincato era cu caramel deasupra, eu fac una simpla
si poti pune ce vrei deasupra mie imi place cu pere si cea cu piersici; composizia blatului este asemanatoare.
O sa iti traduc sper miine dupa amiaza reteta care o fac eu.
Sper ca am priceput ce desert vrei!? Ai scris MELE si nu te referi la cea di MIELE nu este acelasi lucru...Mele=Mere Miele=miere de albina!?
Astep...
Ciao.
osna spune:
cu mere si erau puse inauntru,fara caramel.sotul meu a mancat cu caramel dar mie mi-a placut mai mult cea simpla.o poti scrie pe care o ai la indemana .sunt sigura ca e delicioasa.