Exista prietenie intre femei?
Este o schimbare majora in mentalitatea mea....Stau si ma intreb uneori de ce atata rautate ,de ce atata invidie... Sunt trista cand vad cum prietenele mele se barfesc una pe alta si in fata sunt prietene,asta ma face sa nu am incredere in ele pentru ca ma gandesc ca asa cum ele se barfesc pe la spate si in fata sunt de nedespartit, asa poate fac si cu mine.........
Imi place ca adevarul chiar daca uneori este dureros, sa-l spun si sa-mi fie spus in fata, nu sa fiu barfita si sa barfesc pe la spate. Imi place sa fiu sincera si sa spun ce gandesc... cu toate ca experienta mi-a dovedit ca nu este bine intodeauna.
Si mai cred ca sunt rare acele femei ce stau alaturi unei prietene, chiar daca cea din urma se realizeaza mai mult pe toate planurile vietii. In momentele de succes nu am putut sa ma bucur cum trebuie pentru ca simteam invidia si rautatea prietenelor. Ba chiar exista persoane "prietene" care incearca prin toate mijloacele sa nu te lase sa te afirmi, indiferent daca sunt sau nu importante planurile respective.
Am cunoscut femei ce-n fata te lingusesc si sunt incantate sa vorbeasca cu tine, "la o cafea ,la o barfa", sa afle mici "picanterii" din viata ca apoi sa despice firul in 4 cu altele.
Oricat ai incerca sa stai departe de astfel de specimene nu reusesti intodeauna.
Voi ce credeti ?
Raspunsuri
chiccutza spune:
DA!exista.greu de gasit dar exista.eu am avut norocul sa gasesc aici o prietena foarte buna.ne ajutam in orice.nu am avut ajutor nici de la neamuri atat cat m-a ajutat ea.am avut nevoie de cineva care sa-mi tina copiii cat mergeam la scoala de soferi si nici soacra-mea nu i-a tinut.ea da.
acum este mamica si ea de 10 luni(ALESSIA-1.AUG.2007) si de cate ori are nevoie eu sunt langa ea.
prietenia nu este numai "o cafea si o barfa".este ceva mai mult.
mama de fede si dani
monixy spune:
io zic ca exista prietenie adevarata cu conditia existentei unei mari similaritati , si in privinta principiilor , si a posibilitatilor , si a realizarilor("cine seamana , s-aduna") , altfel , inerent ,apar frustrari si invidie. si exact din cauza evolutiei inegale , multe prietenii se destrama .
in privinta sinceritatii totale , nu cred ca e posibila fara oarecare diplomatie ,si neaparat daca are vreo utilitate , la ce i-ar folosi cuiva sa-i zici ca are nasul prea mare sau nu prea are simtul umorului, sau alte lucruri care clar nu pot fi schimbate ....
noroc cu internetul , ca altfel ne-am limita la criterii de alegere circumstantiale , cum sunt serviciul , blocul , vechea gasca ...
Deianira spune:
Eu cred ca exista prietenie intre femei. Eu si prietena mea cea mai buna suntem best friends de vreo 10 ani si am impresia ca pe zi ce trece ne intelegem tot mai bine. Nu stiu ce m-as face fara ea, e unul din stalpii mei de sprijin.
try spune:
Am constata in timp ca sinceritatea asta pe care o reclama f multe persoane intr-o relatie e de fapt un blazon pe care incercam sa-l purtam in piept de amorul artei, pt ca suna bine, da bine la "CV". Adevarul este ca putine persoane sunt inca capabile sa mentina o astfel de relatie sincera cu cineva, fie ca e vorba de acelasi sex, fie ca e vorba de sexe diferite. Poate cu atat mai putin la femei pt ca femeile tind sa discute toate cate posibile in lumea asta intre ele, barbatii sunt mai restrictivi in discutiile lor prietenesti si deci mai putini poate supusi conflictului.
Ideea bruta e ca ne-am dori cu toate sa avem prietene sincere cu noi, dar si cand ele sunt asa ni se pare ca suna a invidie sau rautate. Asa ca in timp, instinctiv noi, femeile, am invatat sa ocolim aceste "dezvaluri" directe. E mult mai usor si mai palpitant cand dezvaluirea se discuta cu o terta persoana.
Inainte sa ne dorim o prietena sincera, cred ca trebuie sa invatam sa acceptam parerea ei ca pe o parere si atat, fara sa facem o drama din asta. Cand reactia noastra la parerea prietenei lasa de dorit, atunci avem toate sansele ca data viitoare sa nu ne mai bucuram de privilegiul de a ni se spune direct parerea, ci eventual printr-o prietena comuna si asta apoi o catalogata ca barfa.
Relatia dintre 2 persoana presupune un grad oarecare de reciprocitate, deci intr-un fel sau altul cam toate ne meritam prietenele pe care le avem. Ca daca am fi asa nemultumite de ele, atunci am inceta sa le mai consideram prietene si sa ne petrecem timpul cu ele.
Oameni de calitate exista peste tot si mai mutl decat atat, fiecare om poate avea purtari frumoase sau mai putin frumaose. Depinde si de noi ce fel de latura trezim in prietenul de langa noi.
violeta69 spune:
si eu cred ca exista prietenie intre femei...
depinde de constructia fiecaruia...si poata ca tu n-ai avut noroc
sigur ca se intampla sa iei si tepe,totul e insa sa mergi mai departe fara idei preconcepute!
eu am plecat intotdeauna la drum cu multa iubire si incredere,am considerat ca fiecare persoana are doar bunatate in interior...ce sa fac asa sunt eu?!poate ca par naiva...asa mi se si spunedar asa sunt eu construita si nu mai am cum sa ma schimb....si nici nu-mi doresc
asa ca eu imi spun parerea doar prin prisma a ceea ce traiesc eu....
insa am avut si experiente nefericite....cam asa cum e normal in viata,dar asta m-a facut sa pretuiesc si mai mult prietenia adevrata...
barfa exista,va exista mereu,invidia e doar o forma a neputintei....rautatea?!
cred ca rautatea apare atunci cand nu poti sa iubestisi oamenii astia isi consuma energia inutil...in loc sa aleaga sa iubeasca aleg sa fie rai......
m-a apucat filosofia..si iar o sa par naiva
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
ina_nz spune:
Nu ai gasit tu inca prietena care iti trebuie....alea despre care povestesti sunt doar cunostinte.
Prietene de suflet nu trebuie sa ai multe, una ajunge dar sa fie de calitate.
Prietena mea cea mai buna este o tipa super, mi-a fost colega prima data si in timp am devenit mai ceva decat surorile (cum imi imaginez eu ca sunt surorile pt ca experienta nu am pt ca sunt singura la parinti).
Este din Africa de sud si suntem diferite din multe puncte de vedere....si ca experienta de viata, familie, traditii, religie, etc. Dar ne completam si ne iubim :))))) Cand una e jos cealalta e sus si invers....cand suntem amandoua in galeata mergem si bem un pahar de vin si ne plangem una la alta focul. Simt ca mi-a schimbat viata si ea imi spune ca i-am schimbat-o pe a ei. Ne-am tras una pe alta si am progresat impreuna si pe plan profesional si ca femei.
Imi dau seama ca suna ca si cum mai avem putin si ne mutam impreuna.....hahahaha......am discutat si despre asta(in gluma desigur)
Ina
szivarvany spune:
Da, exista, insa sunt fff putine. Sunt acele persoane care te fac sa zambesti printre lacrimi.
In rest, sunt cunostinte.
Si de cate ori faci un bine, gandeste-te ca acel bine ti se va intoarce, nu neaparat de la persoana careia i-ai oferit ajutorul
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
aidaciolac spune:
Sigur ca exista prietene adevarate.
Din pacate viata m-a adus si in ipostaza cand nu mai sunt puternica si atunci mi-am cunoscut adevaratele prietene.
Cum zicea cineva foarte drag mie zicea ca 'prietena este aia care stie ce vrei sa spui fara sa spui' si sa stiti ca este adevarat.
Eu ma consider norocoasa ca am reusit sa imi intalnesc prietenele de suflet.
Aida
DISNEYLAND PARIS 2008
alex_ioanid spune:
exista prietenie adevarata, greu de gasit, insa exista... eu am niste prietene cu care ma inteleg foarte bine, cred ca de vreo 7-8 ani... aveam 3. cu una dintre ele nu mai sunt asa in relatii bune. dupa ce am terminat facultatea, fiecare dintre noi a plecat intr-un oras. si cea care era cu mine in oras, la facultati diferite... a rupt legatura, si-a schimbat telefonul, nu ne-a mai dat nicio informatia, pe motiv ca nu mai stia nimic de noi. anul trecut s-a maritat (doar casatoria civila), si intamplator ne-am intalnit pe strada... si am facut schimb de adrese de messenger... anul acesta a facut si casatoria religioasa si petrecerea. din pacate n-am putut sa stau la masa, insa am venit la biserica si cat au stat intr-un parc sa faca poze... pe urma i-am dat niste bani, si m-am scuzat si am plecat. de atunci nu mai apare pe mess, niciun telefon... nici macar nu mi-a trimis pozele de la nunta... probabil ca s-a suparat, insa chiar era ceva urgent... poate ca a crezut ca i-am oferit prea putini bani, insa i-am oferit atat cat am crezut eu de cuviinta, avand in vedere ca n-am stat la masa... si sunt 100% convinsa ca suma aceasta n-a primit-o nici macar de la cei care au ramas la masa... insa asa e omul, m-a chemat, doar pe mine, stiind ca eu ii voi oferi o suma mai mare, celelalte doua fete care ne erau prietene, nu le-a chemat, pe motiv ca sigur nu veneau... una dintre ele, stiu sigur ca ar fi venit, ar fi ramas la mine zilele alea. insa fata respectiva e de la un centru de plasament si stia ca nu i-ar fi dat multi bani... insa asa e omul... in fine, nu o mai judec... are familia ei si sa fie fericita alaturi de ea...
doar, ca, astfel de situatii te mai ajuta sa cunosti omul... asa cum e el...