Exista prietenie intre femei?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Da, exista cu siguranta. Eu am o prietena de suflet de 26 de ani. am fost colege de scoala 4 ani, dar prietenia s-a pastrat si dupa. Au fost si perioade in care nu ne-am vazut, apoi ne-am regasit ca si cum abia ne luasem la revedere.
Secretul? chiar nu pot explica, semanam destul de putin ca personalitate (ea fire artistica, eu o pragmatica cu fluturasi in cap) dar exista intre noi o comunicare spirituala ce ne tine legate.
Nu o mai vazusem de cinci ani (timp in care eu am facut 2 copii, apoi ea unul, 130 km intre noi, noroc ca exista telefon) si acum o luna, in spital fiind si cu socul unui diagnostic greu (cancer mamar) apare ea, PRIETENA mea, care cumva a simtit ca am nevoie de ea. Am stat mult de vorba, cu ea chiar pot discuta orice, si a fost cel mai bun balsam pentru sufletul meu. Multumesc Ileana !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Singurele prietene adevarate pentru mine sunt mama si cumnata mea( sora sotului meu). Lor le pot spune chiar tot ce am pe suflet, fara sa-mi fac griji ca ma vor judeca intr-un fel sau altul. Cred ca vi se pare oarecum straniu ca si cumnata mea sa-mi fie prietena cea mai buna. Dar asa este. Intodeauna m-a ascultat si daca au existat mici probleme in cuplu, am simtit ca este impartiala si chiar pune suflet sa ma ajute. In 16 ani nu am avut nicio divergenta. Asta poate si din dorinta mea prea mare de a avea o "sora", eu fiind singura la parinti.Nu stiu. dar totul a fost ok intre noi. De asemenea, mamei mele ii post spune orice... si o astfel de prietenie imi doresc si cu copiii mei.Se pare ca pana acum este OK.

Altfel...
Am avut prietene din copilarie dar relatiile s-au mai racit, datorita distantei dintre noi, fiecare cu grijile ei... si da, unele s-au racit pentru ca nu pot accepta ca imi merge mai bine.Trist, dar cred ca asta este motivul, altul nu stiu.

Poate sunt eu mai introvertita, dar nu-mi pot pune sufletul pe tava in fata unor cunostinte, imi place sa am intimitatea mea si daca simt aceasta nevoie ii spun mamei sau cumnatei mele. Asta din precautie si de teama de ceea ce am vazut in jurul meu ca se intampla unor persoane care spun ca sunt prietene si eu imi dau seama cu nu este asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da , exista. Faza cu invidia si populara "mancatorie" se gaseste la scara larga printre femei si exclude prietenele.
Am o prietena f. buna din generala cu care ma inteleg super si chiar semanam fizic, doar ca ea e piticaaa Nu stiu ce legatura fantastica este , dar nu ne vedem decat o data la 3 ani , si atunci e sentimentul acela ca timpul sta in loc si ca parca ne-am intalnit zilnic, nimic nu e schimbat.
Mai am o prietena din liceu , din echipa de baschet. Este cea mai frumoasa fata pe care am vazut-o,desteapta,modesta,samd. In liceu era invidiata de toata suflarea pt. ca arata bine.Am fost teribil de incantata cand si-a gasit un prieten care o rasfata in cele mai "cumplite" moduri: Audi A3 , parfumuri de firma , bijuterii, cand s-au mutat impreuna in BUcuresti , cand imi povestea de vacantele de la Milano , vacante de shopping(eu fiind innebunita dupa cumparaturi).Deci da , se poate fara invidie si se poate sa te bucuri din suflet pt. o persoana care are cam tot ce iti doresti si tu
Iar acum , in facultate m-am imprietenit cu o colega. Suntem de fapt 3 fete:eu si colega aceasta suntem firi mai pragmatice , cu capul in nori cateodata , dar cu picioarele pe pamant. Nu vrem casatorie , nu vrem copii,acum vrem doar munca. Cealalta colega viseaza la casatorie , copii , nastere , vrea o specialitate care sa ii permita sa stea acasa treaza si nu picotind. De vreo 3 ani ne intelegem bine si suntem din ce in ce mai apropiate.

Se poate s ai prietene sincere, trebuie doar sa le alegi cum trebuie

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

quote:
Originally posted by vali02

Da, exista cu siguranta. Eu am o prietena de suflet de 26 de ani. am fost colege de scoala 4 ani, dar prietenia s-a pastrat si dupa. Au fost si perioade in care nu ne-am vazut, apoi ne-am regasit ca si cum abia ne luasem la revedere.
Secretul? chiar nu pot explica, semanam destul de putin ca personalitate (ea fire artistica, eu o pragmatica cu fluturasi in cap) dar exista intre noi o comunicare spirituala ce ne tine legate.
Nu o mai vazusem de cinci ani (timp in care eu am facut 2 copii, apoi ea unul, 130 km intre noi, noroc ca exista telefon) si acum o luna, in spital fiind si cu socul unui diagnostic greu (cancer mamar) apare ea, PRIETENA mea, care cumva a simtit ca am nevoie de ea. Am stat mult de vorba, cu ea chiar pot discuta orice, si a fost cel mai bun balsam pentru sufletul meu. Multumesc Ileana !

Vali, Alexandra (30.03.2003) si Ioana (28.09.2004)

Vali, iti doresc sanatate multa si putere sa treci peste toate problemele cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky_Ria spune:

Eu sunt fericita ca am nu una ci doua prietene adevarate! suntem cele mai bune prietene de 12 ani! Este adevarat ca de cand avem familie si copii, nu ne mai vedem si nu mai vorbim atat de des, dar un lucru stim sigur: daca avem o problema sau pur si simplu simtim nevoia sa plangem pe umarul cuiva, suntem impreuna! normal asta este valabil si la evenimentele fericite!
Cel mai impoprtant: chiar suntem sincere intre noi, ne permitem sa facem cele mai dure critici fara sa se supere cineva sau sa interpreteze rautate ori invidie!
In concluzie, prietenie adevarata este atunci cand iti permiti sa spui orice, sa te comporti cum iti pica bine si sa nu iasa barfe si suparari, ca doar ne cunoastem foarte bine calitatile si defectele. Plus, nu conteaza cat de des ne vedem sau vorbim, important este ca atunci cand avem nevoie de cineva, stim sigur ca putem conta una... pe celelate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Vali02, iti doresc sa invingi boala, sa fie totul bine!

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Mey, eu zic ca exista astfel de prietenie intre femei... poate exista... Doar ca... tre'sa ai ceva "noroc" sa nimeresti persoana (-ele), potrivita (-e)... cu care sa fondezi aceasta prietenie. Plus ca iti mai trebuie si ceva fler, instinct in a recunoaste astfel de persoane...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Mi-au dat lacrimile citind subiectul acesta ,DA exista si imi e tare dor de ea, nu am mai vb de o luna dar ma gandesc in fie care dimineata (la cafea) la ea si imi e tare dor sa ii povestesc toate nimicurile care mi s-au intamplat si sa o aud ce prostioare a mai facut.Suntem prietene de 11 ani si am trecut prin multe impreuna si bune si rele ca tot omul, nu ma lasat nici o data balta si nici eu pe ea si la bucuri tot la fel chiar daca ne despart 1000 de km ,asa a fost soarta.Am locuit si impreuna cativa ani si imi e tare dor si acum de vremurile alea...

Sfatul meu pt tine Coltofeanu este sa le lasi cu barfele lor si sa iti vezi de drumul tau in viata, mai bine singura decat cu asa prietene ,mai spunea cineva mai sus Cine se aseamana se aduna ,daca u simnti ca nu esti ca ele atunci nu mai face compromisuri si uita de nr lor de telefon.Vei gasi cu siguranta o prietena adevarata atunci cand te astepti mai putin. Capul sus si viata merge inainte !!!

Vali02 sunt alaturi de tine cu un gand bun si iti doresc multa ,multa sanatate sper din toata inima sa reusesti sa invingi boala .

[URL=http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=70cc69e3.pbw][/URL]

http://i265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/19.jpg

GAMBATE KUDASI !!!

Mami Amy & bebe Stefan(15.12.2005 ora 11:35)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da, sigur ca exista, exista persoane compatibile pe multe planuri care se inteleg foarte bine si se plac. Dar tine de noroc sa gasesti persoana potrivita - la fel ca si in dragoste. Exclud prietenia "din interes", aia nu e prietenie. Intr-o prietenie adevarata, "de suflet", n-au ce sa caute invidia si barfa. Si e adevarat ca poti sa n-ai niciodata sansa unei astfel de prietenii, asa ca, daca o ai, te poti considera cu adevarat norocoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Eu cred cca poti fi "amica" cu multe persoane, dar prietenie adevarata nu poti lega cu oricine. Semanati sa nu - nu cred ca asta conteaza. Dar conteaza sa aveti valori si principii de viata compatibile.
Adica, daca eu nu as suporta ca cineva sa ma injure sau sa ma barfeasca, incerc sa nu ma imprietenesc prea tare cu persoane care injura sau barfesc. (Fiindu-mi doar amice sau simple cunostinte, probabil ca ele ma vor injura si barfi oricum - dar cel putin nu voi fi dezamagita si nu voi suferi, fiindca nu ma astept la prea mult de la ele).

Se zice ca daca cineva te dezamageste, ai si tu partea ta e vina, ca ai avut incredere in cine nu trebuia...

Si mai cred ca daca tie nu-ti prea plac "povestile rautacioase" si nu participi in niciun fel, persoanele mai "povestace" au tendinta sa te ocoleasca, fiindca nici lor nu le place de tine prea tare.

Asa ca, daca nu-ti plac barfele, fii tu insati, lasa sa se vada clar lucrul acesta. Si barfitoarele se vor da singure la o parte. Vor mai vorbi cu tine, iti vor ramane amice, vor vorbi si despre tine uneori, dar iti vor da de inteles ca nu faci parte din club - iar tu vei fi mai impacata.

Mergi la inceput