copii de ieri vs copii de azi
am avut o astfel de discutie cu o amica;
mie nu mi se pare ca are dreptate cand sustine ca noi am avut o copilarie mai frumoasa (cred ca asa zicea si tata de copilaria lui vs copilaria mea);
printre altele mi-a dat sa ascult melodia asta (are si vreo 2 vb .... urate)
http://www.trilulilu.ro/muxxy_05/7b932a9027e0a9
voi ce parere aveti? sunt mai avantajati sau nu copii de azi?
Raspunsuri
pisimuky spune:
Porumbita draga, o sa-ti par invechita ( desi am doar 33 de ani ) dar sunt de acord cu ceea ce spune amica ta. Si eu asa consider, ca am avut o copilarie mai frumoasa decat o au copiii din ziua de azi. De ce ? Pentru ca, vorbind de plusuri, au TV, calculator ( internet inclusiv ), DVD, video si multe alte "dracii" tehnologice dar ca minusuri ( mari, zic eu )nu stiu sa se bucure de lucrurile simple, nu stiu sa se joace, nu stiu sa aprecieze un cadou facut din inima ( daca nu e unul care sa fi costat bani multi, automat n-are nicio valoare , nu stiu sa-si traiasca copilaria. In fata calculatorului sau in fata televizorului, asta-i copilarie ?!Cei mai multi asta fac. Vorbim aici, evident de cei din familii cu venituri medii si mari. Pentru ca cei defavorizati sub aspect material, e clar ca nu-si traiesc copilaria din alte motive... Eu imi amintesc, copil fiind, ( am copilarit la bloc ) cum ne jucam, dar absolut in fiecare zi - elastic, baba oarba, lapte gros, fotbal, de-a mama si de-a tata , tara-tara vrem ostasi...Era o veselie...E drept ca ne mai si incaieram dar cred ca astea-s inerente...la varsta aceea.
blackpanterro spune:
Ba eu pot sa spun ca, copilaria lui Aidan e de 10.000 de ori mai buna ca a mea.....eu am primit bataie de la taica-miu pana la scos mama afara din casa desi eram un copil model si o eleva de nota 10.
Copiulul meu are o viata minunata, ii indeplinim toate dorintele si il iubim din inima fara sa ridic vreun deget la el, il invat tot ce stiu si pt ce nu stiu, am Wikipedia ;) (traisca tehnologia)
Tata ma ducea pe mine la birt sa bea cu pretenarii, noi ne ducem copilul prin toate tarile...maaaaare diferenta intre copilariile noastre...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
dianocica spune:
imi place sa cred ca am destul acces la informatie si dorinta de 'self improvment' incat sa fiu un parinte mai bun decat cei care m-au crescut. si imi place sa cred ca voi si reusi. si atunci, zic eu, si copilul meu va avea o copilarie mai fericita. pt ca in acest moment asta e scopul meu: sa il las sa copilareasca.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
Tisina spune:
Eu cred ca au copilaria pe care le-o ofera parintii. Il lasi sa vegeteze in fata calculatorului sau la televizor ca sa nu te deranjeze? A cui e vina, a ta, sau a lui? Il fortezi sa invete sa scrie si sa citeasca de la 2 ani, ca sa ai cu ce te lauda la prieteni? Apoi spui ca tu avei mai mult timp de joaca la varsta lui...
Il antrenezi in jocuri sau iesi cu el in parc, te copilaresti alaturi de el.... iarasi depinde de tine. Copilul nu poate decat sa ia ce i se ofera (asa cum povestea mai inainte Adriana de "plimbarile" ei la birt, comparative cu plimbarile lui Aidan in toate tarile).
In concluzie, depinde de noi, de parinti ca ai nostri copii sa aiba o copilarie mai frumoasa decat a noastra si sa stie sa se bucure de orice.
Guestus spune:
Yo cred ca e f greu sa vezi care copilarie e mai buna ..sa poti face o comparatie corecta... ma refer la cei care nu au dat acum la batrinete in mintea copiilor.
amyarabella spune:
Eu zic ca noi suntem si putin gelosi pe ei pt ca au mult mai multe posibilitati de a alege .
Nu cred ca este vina paritilor,numai o persoana fara copii poate sa spuna asta...da noi parintii ii putem invata ne putem juca cu ei pana la o anumita varsta cum este baiatul meu acum 2 ani si un pic da il duc eu in parc ,alergam ne jucam....dar nu imi spuneti mie ca la 10-11 ani mai poti face asta cu un copil pt ca traim intr-o socetate nu doar noi cu copilul si sa zicem ca il invat frunza si cu cine joaca cu mine si cu taicasu ?! nu cred pt ca ceilati nici nu au auzit de asa ceva sa facem un comitet al parintilor in bloc sa ii invatam cu totii... doar ca marea majoritate a parintilor lucreaza pana tarziu ca sa le ofere copiilor un trai decent !!!!
Poate ca noi am avut o copilarie mai saraca pot sa spun si de aceea apreciam tot ce spune si in melodie ,orice prostioara ....dar nu cred ca este vina copiilor din ziua de azi sau a parintilor ca acum sunt 1000 de feluri de ciocolata sau mai stiu eu ce.
Iar asta cu calculatorul nu mi se pare o mare tragedie atata timp cat un coipl nu este uitat de parinti in fata lui,si eu ma joc pe calculator (cand am timp) ,rar dar ma joc vb cu voi.
Cred ca mai bine ne bucuram pt copii nostri pt ca au atatea posibilitati de a alege si ii ajutam sa faca alegerile corecte ca doar dasta suntem parinti ,nu sa facem comparatii,sau competitii cu ei sa le scoatem ochii ca noi nu aveam si voi aveti si nu apreciatii... !!!!!
Parerea mea !!!
mami Amy si bebe Stefan
Amina_Marina spune:
Comparatie nu exista, dar totusi , hai , sa fac una.Noi, astia , care am copilarit pe vremea lu` Ceausescu, ce naibi, copilarie fericita am avut? Stateam la cozi cu zilele pentru o buc. de carne . oua, portocale s.a.m.d.Nu avem lumina, apa calda, caldura, emisiuni tv, contact cu lumea exterioara si, restul stiti voi, am fsot un fel de homosapinesi in gradina zoologica comunista. Moamaaa! Ce fericiti am fost.
un burtoi de 31+ cu Mademoiselle.
szivarvany spune:
Mie mi se pare extraordinar ca i pot oferi Giuliei atatea lucruri pe care eu nu le am avut, pur si simplu. Mi se pare extraordinar sa nu simta lipsurile pe care le am simtit eu la vremurile respective, cu toate eforturile alor mei.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
dani33 spune:
Si eu cred ca noi am avut o copilarie mai frumoasa si nu pentru ca nu ma batea tata, aici nu cred ca se vorbeste despre asta. Ci pentru simplu fapt ca nu trebuia sa ma duca mama in parc sa ma joc pentru ca in fata blocului era plin de copii si ne strangeam toti si ne jucam. Si mamei nu ii era teama ca o sa vina vreun dezaxat care sa ne fure sau mai stiu eu ce. E adevarat ca aveam si o multime de lipsuri, nu provin dintr-o familie instarita ca sa zic asa, dar aveam liniste in casa, aveam prieteni pe care acum copii nostri si-i fac din ce in ce mai greu.
Parinti sunt ocupati cu joburi sofisticate, stresati sa faca bani si au mai putin timp pentru copii.
In plus copii de azi sunt angrenati in meditatii, ore de engleza, de dans, de mai stiu eu ce si cand au putin timp liber se joaca la calculator pentru ca in fata blocului nu au cu cine si nici mama nu are curaj sa-l lase singur.
E adevarat ca material au mai multe, acces la informatie, dar si mult mai multe cerinte pe capul lor.
Parerea mea...
D