Multivitamine-sa luam??

Multivitamine-sa luam?? | Autor: aiamoni

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor, am si eu o intrebare. Locuiesc in USA si doctorita mea ma bate la cap de ani de zile sa iau multivitamine, ca zice ea e imposibil sa maninci chiar atit de corect zilnic incit sa nu fie nevoie si ca imi vor da mai multa energie.
Eu n-am luat,am auzit tot felul de zvonuri ca nu ajuta la nimic, ca oricum nu se asimileaza din pastile, ba chiar nu sunt recomandate...Acum e drept ca nu mi-ar strica sa am ceva mai multa energie, dar nu stiu ce sa fac...voi luati??

Daca s-a mai vorbit despre asta scuze...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Eu una nu iau si nu as lua decat in cazuri extreme. Ce am observat eu la americani este faptul ca sunt obsedati de vitamine. Avem aici un cuplu de americani, prieteni, au doi copii adoptati din Ro in urma cu opt ani, si zilnic le da vitamine, copiii sunt f.bine dezvoltati fizic, ea a zis ca asa a crescut si ea, zilnic lua vitamine de cand era copil, iar acum lupta cu diete sa slabeasca.
Din cand in cand iau calciu, magneziu si mai rar fier, mi-am facut analizele si mi-au iesit f.bune. Pt energie am inceput sa iau zilnic o capsula de ceai verde, beau o singura cafea dimineata si nici la 11 seara nu mi-e somn. Am inceput sa le beau in ideea ca mai slabesc un pic in combinatie cu regimul de viata si am vazut ca atunci cand nu le beau ma simt un pic mai obosita. Ideea e ca le beau pt slabit, dar energie in plus nu strica.

Acum, tu faci cum e mai bine pt tine. Mai dai atacul la dulciuri? daca nu, spune-mi te rog cum reusesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Asa m-am gindit si eu, sa nu iau...insa de cite ori ma duc la doctorita aia se ia de mine ca nu le iau. Si asa cum am spus, nu mi-ar strica ceva mai multa energie. Sigur, o solutie ar fi sa fac ceva sport...dar lenea...si lipsa de timp...
Tot dau iama in dulciuri, blestemate sa fie ele, nu stiu ce sa ma mai fac!De azi mi-am propus ca orice ar fi sa nu mai maninc dulce decit simbata seara, deci odata pe saptamina. Sa vedem daca pot, c-am mai zis eu...Ma gindesc ca ma simt asa obosita si lipsita de energie si de la prea mult zahar, asa am auzit.
O sa incerc sa beau vreo doua ceaiuri verzi pe zi, sa vedem daca o sa fie mai bine.
Multumesc de raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crys3000 spune:

Auzi, dar nu-i mai simplu sa-i spui ca le iei? Ca doar nu vine acasa sa te controleze. In felul asta scapi de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

dupa parerea mea o cura de vitamine de doua ori pe an nu strica
eu in general iau tablete pe baza de Ginseng in jur de 30,dupa ce le termin sunt ca nascuta din nou
dupa caz mai fac cate o cura de calciu si una cu tablete de fier

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Ha, ha, buna ideea, sa-i spun ca le iau! Insa am eu asa, o jena mare cind trebuie sa mint...urasc s-o fac chiar si cind e vorba de ceva banal. In fine, nu asta e problema, ci fiidca insista m-am gindit ca poate are dreptate, de asta am vrut sa intreb.

Pai vad ca totusi se iau vitamine, nu neaparat de toate felurile, dar anumite...poate facem o lista cu ceea ce ar trebui totusi luat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutzu spune:

Buna!
Eu iau vitamine, cam de 8 ani. Am 3 copii si 47kg. In fiecare sarcina m-am imgrasat cam 20kg. Chiar si dupa nasteri am continuat cu vitaminele. De mancat mananc chiar putin, pofta de mancare exagerata am doar inainte de menstra, deci nici o legatura cu vitaminele
Desigur, depinde de la organism la organism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_pur spune:

eu nu iau, din lene cred dar sotul meu a avut mari probleme de sanatate, boala care de obicei are nu prea multe sanse de vindecare, asta acum 4 ani si 1/2, si cand a iesit din spital un doctor l-a chemat sa vorbeasca cu el "neoficial" si i-a zis sa manance mancare sanatoasa si sa ia vitamine. el ia vitamine si nu s-a ingrasat (era grasun dinainte ;-) ) dar e vindecat.... mentionez el nu le prea avea, de fapt cam de loc, cu fructele si legumele inainte de a se imbolnavi dar acum dupa recomandarea doctorului cere el fructe.

de asemenea o prietena a avut cancer cu sanse de vindecare de mai putin de 10%, cu metastaze care i-au fost scoase la operatie si pronostic de viata de 3 luni, si cu ajutorul vitaminelor si a hranei sanatoase si atitudinii pozitive e sanatoasa de 14 ani.

nu stiu ce sa cred dar se pare ca ajuta.
sotul meu le ia pe cele cu actiune indelungata, adica sunt concepute sa se dizolve lent ca organismul sa ia ce e necesar la timpul necesar.

asta e experienta mea cu vitaminele luate de altii ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu am luat si iau in fiecare primavara...imi fac foarte bine, n-am avut nici o problema de la ele, nu m-am ingrasat, imi dau energia de care am nevoie dupa ce ies din iarna...sunt ok

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Si eu iau...si am luat...dar cred ca nu destul....sau cred ca n-am luat Calciu destul. Vai de dintii mei, de parul meu, sunt o epava...Cred ca sarcinile (la diferenta de 2 ani), precum si alaptatul prelungit m-au secatuit de toate alea. Descopar din ce in ce mai multe carii, mi-a avansat rau de tot parodontoza, parul imi cade ca la balamuc, ma intreb ce mai urmeaza...
In prezent iau un complex- Biofemina, pentru par, piele si unghii si mai iau si un complex CA, Mg si Zinc.
Acum cca un an am avut vreo 3 caderi de calciu (inca il alaptam pe Matei), o data am ajuns la Urgenta la 11 noaptea, unde mi-a facut Calciu in vena, mai aveam putin si picam pe jos. DUp'aia am facut un tratament mai serios cu calciu si mi-am revenit...adica n-am mai avut caderi.
Acum insa ma resimt la greu....cu toate ca au trecut vreo 8-9 luni de cand l-am intarcat pe Matei...ma rog...sunt inca ff obosita si stresata, dar v-am zis...parul, dintii...sunt varza.
Sfatul meu pentru cele care alaptati: luati vitamine si minerale! NU se simte la inceput! Dar dupa un timp...se fac carente! Zicem ca mancam sanatos....la naiba! Ce mai e sanatos in ziua de azi?!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Eu nu iau tot de frica sa nu ma ingras. Iii dau insa cate o cura lu barbatu-miu (+ spirulina) si in perioada aia e in stare sa ma manance si pe mine. (Deci nu te ingrasi de la vitamine, te ingrasi ca ele iti fac pofta de mancare si daca nu bagi de seama si papi cat iti cere organismul )

Iau insa Multiminerale, imi priesc foarte bine (fac bine si la strea generala, si la par, etc)
Astea le iau eu (sper ca nu e reclama)
www.naturaplant.ro/produse/476/Multiminerale" target="_blank">http://www.naturaplant.ro/produse/476/Multiminerale

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput