Multivitamine-sa luam??
Raspunsuri - Pagina 2
pisi_ella spune:
Mie mi-a zis farmacista sa iau intotdeauna vitaminele DUPA masa. NU inainte...nu intre mese. Ci intotdeauna cand am stomacul plin. Asa cica nu fac pofta de mancare...Eu de multe ori le-am luat cum mi-a venit mie...si intr-adevar imi faceau pofta de mancare. Insa, de vreo 2 saptamani le iau numai dupa mese...si e ok. Nu am pofta de mancare mai mare...nu m-am ingrsat deloc.
_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
aiamoni spune:
Aoleu, tot nu stiu ce sa fac! Eu ma chinui (inca!!!
) sa slabesc, numai pofta de mincare nu-mi trebuie! Dar desi stau bine cu unghiile putin ajutor pentru starea parului meu ar prinde bine...dar nu cu riscul unor sunculite suplimentare...
Care ar fi niste vitamine importante de luat, de exemplu am vazut ca se ia magneziu...ce altceva? Minerale? Poate iau separat, citeva mai importante.
Clover spune:
Cred ca mitul asta ca vitaminele fac pofta de mancare e valabil mai mult pentru copii. De cate ori am luat nu am vazut nici o modificare in apetit.
Daca le ei ia-le combinate cu mancare pentru ca altfel nu se absorb si chiar daca le ei cu mancare nu e neaparat sa fie absorbite de organism. Personal nu cred ca strica, in cel mai rau caz le ei degeaba si organismul le elimina prin urina. In nici un caz nu manca mai prost in baza ideii ca iei vitamine.
Daca vrei neaparat sa o stresezi pe doctorita ta spune-i sa iti dea studii recente pe care sa le citesti care arata ca multivitaminele sunt benefice. Si eventual sa nu fie facute in USA![]()
crys3000 spune:
aiamoni- eu am luat Centrum aduse de sora mea din USA si m-am impacat foarte bine cu ele.In toamna am facut iar o cura cu Centrum luat de aici si au fost la fel de eficiente, mai ales ca incepuse sa-mi pice iar parul.
CrisaS spune:
quote:
Originally posted by danamiha
Eu una nu iau si nu as lua decat in cazuri extreme. Ce am observat eu la americani este faptul ca sunt obsedati de vitamine. Avem aici un cuplu de americani, prieteni, au doi copii adoptati din Ro in urma cu opt ani, si zilnic le da vitamine, copiii sunt f.bine dezvoltati fizic, ea a zis ca asa a crescut si ea, zilnic lua vitamine de cand era copil, iar acum lupta cu diete sa slabeasca.
Asa e.Socra-miu are de dimineata de luat 20-25 de pastile...toate vitamine.Este ceva de groaza.Iar aici toate cunostintele mele iau vitamine.Iau si eu vitamine pentru par si unghii si chiar am sesizat o imbunatatire..insa dupa ce ma opresc e la fel.Dar nici chiar asa...sa iei micul dejun din vitamine.Mi se pare exagerat.
Nu cred ca ajuta la ceva, sincer!!!
Crisa
In asteptarea lui bebe mic!!
Vreau si eu sa fiu
danamiha spune:
Sa va povestesc o experienta cu vitaminele, sotul meu este medic de profesie si mi-a interzis categoric sa dau copilului vitamine. avea copilul vreo 3 ani si nu prea avea pofta de mancare.Asta a fost pt o perioada, pt ca de cand s-a nascut papa f.bine. Mama ma tot stresa ca e slabut si sa-i dau, sotul sa nu-i dau si astfel incep eu sa-i dau copilului vitamine pt copii primite din State, pe ascuns binenteles, sa nu afle sotul. Fetelor nu exagerez, dar in vreo 2 sapt a pus copilul 1 kg si ceva si m-am speriat. Acum are 7 ani, 1,26 cm si aproape 27 kg. Cunosc multe cazuri de copii obezi pt ca au fost indopati cu ele. Asa ca eu una nu mai vreau sa aud de ele, am avut tone de vitamine primite din State si le-am dat.
Din cand in cand eu iau calciu, magneziu, fier, am luat si zinc.
daniella4 spune:
Despre vitaminele efervescente ce parere aveti? Sunt la fel de eficiente ca cele sub forma de pastile? Au contraindicatii?
ciuf spune:
Aiamoni, in primul rand vitaminele nu dau energie. Sa nu imi sari in cap, dar daca vrei energie mananca carbohidrati, grasimi si proteine.
Spune-i doctoritei tale ca pentru energie nu se recomanda in nici un caz vitaminele, pentru ca principala sursa in organism de energie sunt carbohidratii.
Dara ar citi o carte de nutritie ar afla asta. In rest, pentru un corp sanatos ti-as recomanda cu mare caldura o dieta cat mai bogata in fructe, legume; 56% carbohidrati, vreo 24% grasimi si 19%proteine.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Theiuta spune:
Apropo de vitamine: eu si familia mea le luam din miere si polen( contin toate vitaminele si mineralele si mai ales, sunt naturale, nu sintetice). A, si ulei de catina.
Theiuta![]()
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!