Aperitive

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de adicali

rulada de oua:

se bat 3-4 oua, se adauga lapte si faina, astfel incat compozitia sa fie ca si smanatana groasa. apoi se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, curry si vegeta.
se pune o tava cu un pic de ulei in cuptor, si se lasa sa se incinga uleiul. cand uleiul e incins se pune compozitia in cuptor.
cand e coapta de jumatate, se scoate afara, se pune branza, salam, zacusca sau chiar si ketkup, si se ruleaza.poti pune orice in mijloc, chiar si legume daca esti vegetariana.
se lasa la cuptor pana se rumeneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de terry

3 oua; 400 g cascaval ras; faina cat sa se formeze o coca nu foarte tare
Se bat albusurile spuma, se adauga cascavalul ras pe razatoarea mica, cele 3 galbenusuri si faina (cate putin). Se pudreaza palmele cu faina si se formeaza buletele. Se pun in ulei incins pana se rumenesc.


300 g parizer taiat cuburi
300 g cascaval ras
4 oua
3 linguri smantana
3 linguri faina
Se amesteca toate bine, se tapeteaza o forma de cozonac cu putin ulei si faina. Se coace la cuptor. Se serveste rece.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Rosii umplute cu oua

8 rosii mari
, sare, 1 ceapa,
1 catel de usturoi,
3 crengute de cimbru,
2 linguri ulei,
1 lingura pulpa de rosii (din conserva),
piper, grasime pentru forma,
8 oua,
putin cascaval ras.
Se spala rosiile, se sterg bine, se taie capacelul si se scobesc cu o lingura. Se sareaza in interior si se lasa sa se scurga circa o ora cu gura in jos. Usturoiul zdrobit, ceapa tocata si cimbrul se calesc in uleiul incins, pana ce devin sticloase. Miezul de rosii se toaca mai mare, se amesteca cu rosii din conserva si se pun pe foc sa dea cateva clocote, amestecand intruna (cca 5 minute). Se adauga sare, piper si se toarna intr-o forma unsa. Se asaza rosiile scurse una langa alta - in sos si se pipereaza in interior. Se sparg pe rand ouale intr-o ceasca si se lasa sa alunece usor in cate-o rosie. Se presara deasupra cascavalul ras si se lasa in cuptorul incins (180 grade C) cam 25 de minute, sa se intareasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de andra28

chec aperitiv
225 grame de faina
4 oua
7 linguri de ulei
7 linguri vin alb
100 grame costita afunata
100 grame branza
20 masline negre
20 masline verzi
1 pliculet praf de copt
Se amesteca faina cu ouale, uleiul, vinul si praful de copt.Costita, branza si maslinele se taie bucatele mici si se pun in compozitia obtinuta din oua, ulei si faina. Se pune intr-o tava unsa si se baga la cuptor vreo 40-50 de minute(pana se rumeneste) Se taie cand este rece.
Este minunata cu un pahar de bere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeat de marianar


rosii umplute
Ingrediente: 8 rosii mari, 2 linguri de orez, 200g ciuperci, 1 ceapa, 100g cascaval, 2 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar.
Pentru sos: 6 rosii, 100g cascaval, 100ml supa de legume, smantana, 100ml vin alb, ulei, sare, piper.
Rosiilor li se taie capacul si li se scoate cu grija miezul. Ceapa, usturoiul si ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei apoi se condimenteaza si se adauga orezul fiert, 50g cascaval ras, miezul de la rosii si verdeata tocata marunt. Se umplu rosiile cu acest amestec, se acopera cu felii subtiri de cascaval si se asaza intr-un vas. Separat, se pregateste sosul. Se dau rosiile pe razatoare si se amesteca usor cu smantana, supa de legume, vinul, sare si putin piper. Se toarna peste rosii si se lasa la cuptor 20 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de loremari2000

paine cu surprize


Se face o coca de paine care se imparte in doua.Se pune prima parte intr-o tava tapetata cu faina.Se pun peste aluat oua fierte intregi, sunca presata, masline fara samburi, crenvusti intregi fierti, apoi se acopera cu partea a doua din aluat.Se unge deasupra cu un ou batut, se da la cuptor.Se taie cum se taie painea si se serveste ca aperitiv.

Coca de paine se face astfel: 500g faina de cea mai buna calitate,2 cesti de apa, nu cani de ceai, din alea de cafea, sare, o nuca de drojdie.Se pune drojdia la inmuiat in apa calduta, se amesteca cu faina si sarea si apa.Trebuie sa-ti iasa o coca mai tare decat smantana, se lasa la crescut cam doua ore intr-un loc cald.SI gata.Apoi se continua reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de marianar

PAINE CU MASLINE
Ingrediente: 230g faine, 4 oua, 100ml ulei, 100ml vin, o lingurita praf de copt, 100g svaiter, 50g sunca, 50g sunculita afumata, 20 masline verzi, 20 masline negre, sare, piper.
Se amesteca intr-un castron faina, ouale, uleiul, vinul, praful de copt, un praf de sare si se framanta un aluat omogen. Se taie cubulete cascavalul si sunca, se incorporeaza in aluat. Se procedeaza la fel cu maslinele dupa ce li se scot samburii si se taie pe jumatate. Aluatul se rastoarna intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei, se niveleaza cu o spatula si se introduce in cuptorul incins pt. 30 min. se taie felii dupa ce se raceste si se serveste langa salate.
Pofta Buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

tarta cu carne si ciuperci

aluat:250g faina,125g unt rece, sare,un ou crud,2 linguri apa rece se amesteca si pune in forma de tarta tapetata cu hirtie(eu am o tavita patrata mai mica).aluatul se inteapa cu o furculita.
umplutura:300g carne tocata dezghetata se amesteca cu sare,piper si vegeta.se pune peste aluat.se pun apoi 200g ciuperci din conserva taiate bucati mai mari si o bucata de cirnat de porc taiat felii subtiri.o ceapa mica se taie feliute subtiri si se pune peste tarta.se mai adauga niste masline verzi taiate in 2 si ceva brinza rasa,de vaca.3 oua se bat cu o cutie mica de smintina si toarna deasupra.se pune la cuptor vreo ora.(la cuptorul electric am copt-o 65 min la 160 grade)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de adi69

Rosii umplute cu peste.

6 rosii mici si tari,150 gr peste fiert,1 ceapa,50 gr unt,zeama de la o jumatate de lamaie,,sare ,piper,ulei
Rosiile le speli,le golesti de seminte si la lasi sa se scurga.Intr-un castron freci pestele fiert cumiezul de la rosii,uleiul sarea ,piperul si ceapa tocat afin.Cand amestecul devine ca o pasta,umpli rosiile pe care apoi le asezi intr-o tava unsa cu unt.Le pui in cuptor pentru 10/150 min Le lasi sa se raceasca si cand le servesti le stropesti cu zeama de lamaie

Rosii umplute cu orez si maioneza

8 rosii mijlocii,100 gr orez,maioneza,1 legatura de patrunjel,o legatura de marar,cateva frunze de salata verde,sare,piper

Pregatesti rosiile pentru umplut,le dai cu sare si le lasi cu gura-n jos sa se scurga.Orezul fiert si racit il amesteci cu maioneza,potrivesti de sare si piper ,adaugi verdeata tocata.Umpli rosiile ,le asezi pe platou peste frunze de salata si ornezi cu frunze de patrunjel.

Incearca si umplute cu salata de dovlecei,cu pasta de peste,cu icre,pasta de branza(cum au spus fetele).Sau cu salata "Mozaic"


Salata Mozaic:
3 fire ceapa verde,,1 casrtavete,marar,3 ridichi,100 gr sunca presata)(sau cremvursti)300gr iaurt,sare ,piper
Cureti si tai in cubulete mici toate ingredientele ,adaugi iaurtul,mararul,sare si piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de marianar

Eu mai fac rosii umplute cu branza de vaci amestecata cu masline (negre) tocate fin , marar si un pic de sare sau peste din conserva (de preferinta macrou) pisat bine cu furculita, usturoi tocat foarte, foarte fin si piper.

Mergi la inceput