Curiozitate!
Buna ziua!
Chiar si dupa atita vreme ma gindesc uneori cum au luat nastere micutii mei.Imi amintesc ca dupa vreo 6 luni de incercari nereusite,la un moment dat ne-am lasat pagubasi-ba nu ne intilneam,ba nu eram pe-aproape de moment- si in a saptea luna s-a intimplat minunea.Testul de sarcina a devenit pozitiv si gata!,fericire mare!
Ingrijorata totusi,mi-am facut prima ecografie la seful meu,de-altfel un om tare priceput in ale ecografiei si nu numai.Mi-a confirmat bucuria-sac ovular situat intrauterin,catre cornul drept,saptamina 5-6 de sarcina.Toate bune si frumoase.Fericita ca nu sint posesoarea vreunei extrauterine mi-am anuntat familia si colegii despre eveniment.
Mai trece o saptamina de la examenul ecografic dintii si fiind in garda ma pomenesc ca fac lipotimie insotita de metroragie moderata.UPS!Poate eco s-a inselat si m-am vazut la minut pe masa de operatie cu abdomenul incizat pentru extrauterina ori pe masa de chiuretaj pentru avort spontan.Zor nevoie mare,pe carut,cu colegii toti pe linga mine,tot seful la ecograf,saptamina 6-7 de sarcina si vestea cea mare-Daca nu ma insel,in toata singerarea de aici,draga mea,nu prea stiu cum sa-ti spun dar...dar este o gemelara!
SURPRIZA MARE,MARE!
A urmat apoi repausul complet la pat,alilestrenolul pina dimineata cind mi s-au dat fiolele cu Gravibinon si mari emotii.Situatia s-a calmat,s-a monitorizat totul foarte atent.
Apoi la fiecare ecografie,stind in spital faceam saptaminal,ecograful dadea ca diferenta de conceptie intre cele doua gigilici biviteline,circa 5 zile.Asta pina prin luna a 5-a cind aveau dimensiuni egale.
Au trecut deja 5 ani si ma tot intreb uneori,in momentele mele de liniste daca chiar este posibil ca un ovul sa fi fost fecundat intr-o zi,celalat la diferenta de citeva zile astfel incit sa nu se vizualizeze impreuna la prima ecografie.
In experienta mea in serviciu am observat ca diagnosticul de gemelara se pune rapid chiar la prima ecografie din saptamina a 5-a,fara nici un dubiu.
Voi ati trecut prin asa ceva?Ce explicatii vi s-au dat?Eu nu am mai indraznit la momentul respectiv sa pun intrebari suplimentare mai ales ca tot personalul era innebunit de grija mea-aveam hemoglobina 8 si abia terminasem un tratament lung de un an si jumatate pentru tuberculoza pulmonara,deci eram posesoarea unui organism fragil.
Cum sa interpretez lucrurile?
Tin minte ca am avut contact fizic in ziua 10 si 13.Chiar sa fi fost conceputi la diferenta de citeva zile?
A trecut de atunci 5 ani,sint mari,frumosi si destepti dar eu tot mai simt nevoia sa vorbesc despre asta cu oameni care se pricep.
cu drag,
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
Raspunsuri
TOMALAVINIA spune:
Nu prea sunt la subiect :), sa-ti traiasca puiutzii!.Eu citisem demult, in studentie ca s-ar putea intimpla asa ceva, daca ai doua contacte sexuale in zile diferite, depide de ovare sa ovuleze 2 ovule deodata, si sa fie fecundate la 48-72 ore.
poate vin alte mamici cu experientza lor de viata!
Luna75 spune:
sa ai doi gemeni fata-baiat cu nume asa de frumoase!
Sa iti traiasca si sa iti aduca numai bucurii!
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Laura25 spune:
Incognito, in primul rand, sa iti traiasca copilasii!
Si eu am baiat si fata. De la primele ecografii s-a vazut diferenta de dimensiuni intre ei, fata fiind mereu mai mica. Din motive nu foarte clare, pe la 7 luni baiatul s-a asezat pe niste vase care o alimentau pe surioara lui. ASa ca ea pana la nastere (la 36 de saptamani) cu sangele primit a reusit sa supravietuiasca, dar nu prea a mai avut cu ce creste. Bianca s-a nascut cu 1600g si 43cm, iar frate'su cu 2900 si 49cm. Eu am fost tot timpul convinsa ca i-am conceput in zile diferite (aprox 48 de ore diferenta de conceptie intre ei) si din ce am mai citit pe net si am mai vazut pe National Geografic, e foarte posibil asa ceva. Deci e posibil ca si intre copilasii tai sa fie diferenta de zile de conceptie.
Laura
de shtrumphi,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
incognito spune:
Fetelor,va multumesc din suflet!
Laura,ai reusit sa ma emotionezi pina la lacrimi!Sinteti absolut minunati!Ti-am privit fotografiile,filmuletele,povestea care seamana tare bine cu a mea.Cei mici ai mei s-au nascut la 34 de saptamini,tot prin operatie cezariana,urgent,au avut 2200 si 44 de cm fiecare.
Si referitor la curiozitatea mea,acum citindu-te ma gindesc ca sufletul meu are dreptate,intarita toata treaba de ceea ce spunea si ecograful la inceput,deci este foarte posibil sa fi fost un interval de 5 zile diferenta de conceptie.
Oricum ar fi,in cele din urma,toti copiii,gemeni ori nu,sint o MINUNE!
Cu mult drag,
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003