extractie dinte de lapte - sfaturi
Luni vom merge la stomatolog cu Liviu caruia i-a crescut dintele in spatele celui de lapte si presupun ca va fi necesara extractia dintelui de lapte. Nu stiu daca luni va fi doar consultatia si apoi va urma programare pentru extractie, sau se pot face si consultatia si extractia la aceeasi vizita. Imi poate spune cineva daca este interzisa alimentatia copilului inainte de extractie? Si ce moduri de anestezie se folosesc in astfel de cazuri?
semnat de mine
Raspunsuri
Darria spune:
Lucia: depinde de medic(de cum prefera sa procedeze) si de timpul liber(daca nu mai are programari). Stiu ca de obicei la o sedinta se face consultatia(atunci iti spune cum tb. sa pregatesti copilasul) si apoi extractia dar nu este o regula.
Stiu de la stomatologul la care merg(intrebasem pt. un copilas) ca tb. sa pape inainte de extractie, mai ales daca este necesara injectarea(in unele cazuri). Dupa extractie 1-2 ore nu are voie sa pape.
Pot sa-ti spun doar modurile nu si solutiile folosite pt. copilasi. De regula se foloseste un spray si apoi daca mai este necesar(in f-tie de caz) injectia(in acest caz nu-l doare, doar simte ca lucreaza). Dupa extractie(doar in ziua respectiva) nu are voie sa bea lapte, sa pape ciocolata, cola, etc... Iti spune med. cu siguranta ce tb. sa faceti.
florica visan spune:
depinde de midic daca are timp sa extraga dintele sau prefera o programare. eu am fost cu fetita mea acum 2 saptamanila medic care a dorit sa facem o radiografie 3D la intreaga dantura. ne-a spus ca este necesar sa manance inainte de extractie. pentru anestezie a folosit un sprey cu efect rapid.
Succes
Anina_n spune:
Lucia, cel de lapte se misca, macar ?
Si noi am patit-o cu Cristina, dar al ei asa se misca....sta sa cada si daca nu-l scoate pana luni, i-am zis ca o duc la stomatolog.
Si ii mai misca unul, dar cel definitiv creste frumos, sub cel de lapte. Cred ca va fi stirbuta de doi dintisori.
Tot doi a mai schimbat cand abia implinise 5 ani.
Avem copilasi mari, se pregatesc de scoala, deja.
Uite, aici, inca un subiect pe aceeasi tema.
Te astept cu drag la povesti, la "Copii din 2002".
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
*** Printesa Ema din castel ! ***
cristinacsa spune:
Lucia si noi am fost la stomatolog cu aceeasi problema, dar dintele de lapte se misca destul de tare (pe noi nu ne-a lasat sa-l scoatem) asa ca in max 1 min l-a scos cu mina (deja am scos 2 dinti asa). Nu a durut-o si nici nu i-a facut nici un fel de anestezie.
Cristina si gemenele
--
http://sysopconsulting.homeunix.net:8080/
roxanal spune:
Lucia, si noua ni s-a intamplat la fel, ba inca a avut amandoi dintii din fata crescuti, si mult in spate..de m-am si speriat..deja o vedeam cu aparat, cu pb mari..dr a ras de mine..la prima vizita, a si scos unul dintre dintii din fata, corespondent celui mai avansat dintre dintii crescuti in spate..urmand ca ea sa impinga cu limbuta tot timpul pana il aduce pe cel din spate in fata
pe urma, la a II-a vizita, l-a scos si pe al II-lea din fata...cat despre anestezic, nu stiu sa-ti spun cum se numeste insa este un spray care e clar ca este eficient, ca n-a zis nici pas..fie-mea care este o miorlaita
Anina_n spune:
roxanal, si s-au aliniat corect intre ceilalti impingandu-i cu limbuta ? Sau ce povestesti tu, s-a intamplat recent ?
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
light spune:
Ce bine ca m-ati linistit. Va multumesc mult.Dintele de lapte care presupun eu ca trebuie scos, nu se misca absolut deloc, iar cel care a inceput sa creasca e situat chiar in spatele dintelui de lapte.Atunci ramane sa mergem luni dimineata dupa ce am hranit copilul si ramane la latitudinea medicului daca ne face radiografie sau nu, daca il extrage atunci pe loc, sau nu.
semnat de mine
roxanal spune:
Lucia, acum 3 luni s-a intamplat
si dintii aproape s-au aliniat, ca era mult spatiu, adica muuuult in urma..acum mergem sa ne vada si sa se uite ca a iesit si maseluta de minte
am uitat cu mancatul..eu i-am dat sa pape inainte sa mergem..si a tinut pansamentul acolo doar 20 min(asa a zis dr)
succes luni
Anina_n spune:
Lucia, daca nu misca deloc, e clar, are nevoie de stomatolog.
Succes, luni ! Si te asteptam cu vesti !
roxanal, asadar, daca are spatiu, se aseaza la locul lui dintele definitiv.
Cred ca te referi la maseluta definitiva, care teoretic ar trebui sa iasa dupa 6 ani. Cristinei i-au iesit toate 4, vara asta, la 5 ani si jumatate.
Ce varsta are fetita ta, mai mare ? Cred ca despre ea povestesti.