extractie dinte de lapte - sfaturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daliaailad spune:

Am avut si noi aceeasi problema, ii cresteau Biancai dintii permanenti in spatele celor de lapte. Primul dinte, unul de sus, i l-a extras stomatologul. Se misca dar nu lasa pe nimeni sa-l atinga.
Dupa ce a vazut cum e o extractie, nu a mai vrut la dentist si pe ceilalti 3 dinti si i-a scos singurica, dupa ce se miscau binisor.
Incisivii de jos ii cresteau strambi dar pe masura ce cresc, se mai aliniaza...

http://picasaweb.google.com/dalia.onara

http://by.lilypie.com/X8XZp2.png
http://b1.lilypie.com/Ck8qp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Postated by Anina_n :

roxanal, asadar, daca are spatiu, se aseaza la locul lui dintele definitiv.

Nina, la noi da, insa am inteles ca depinde foarte tare de structura genetica a dintelui, daca are carii sau nu(adica daca are carii si a afectat gingia) - noi n-am avut nici o carie pana acum...si daca copilul preseaza suficient cu libutza(insa am vazut ca multi copii o fac in joaca, ca se lovesc de el mereu, fiind mai in sopate si automat jucandu-se cu limbutza, il imping in fata

Cred ca te referi la maseluta definitiva, care teoretic ar trebui sa iasa dupa 6 ani. Cristinei i-au iesit toate 4, vara asta, la 5 ani si jumatate.
Ce varsta are fetita ta, mai mare ? Cred ca despre ea povestesti.

Cat despre maseluta, da, vb de maselele definitive, ultimele..acum i se clatina si un dinte din fata de sus si da mereu de el, doar, doar cade odata si vine zana maselutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

Dar ce te faci cu un copil autist,care trebuie dus la dentist.El nu coopereaza.Nu stie sa-si clateasca gurita, sa scuipe,poate nici sa deschida gura.

FlorentinaE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

roxanal, nu are carii si are si spatiu suficient intre dintisorii de lapte, sa creasca perfect cei definitivi.
Daca la 4 luni i-au iesit primii doi dinisori, am stiut ca tot repede i se si vor schimba, dar nu credeam ca, chiar la 5 ani.
La aproape 6 ani, a schimbat deja 2 dintisori, alti 2 abia se mai tin si se misca, deja, si cei 2 centrali de sus. E clar ca in ianuarie, cand va implini 6 ani, va fi stirbuta. Dar nu va mai fi la scoala, in clasa I.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

*** Printesa Ema din castel ! ***

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by FlorentinaE

Dar ce te faci cu un copil autist,care trebuie dus la dentist.El nu coopereaza.Nu stie sa-si clateasca gurita, sa scuipe,poate nici sa deschida gura.

FlorentinaE

Florentina, poate cunoasteti copii mai mari cu autism, sa intrebati parintii cum au trecut peste aceasta etapa.
Succes, sa rezolvati cat mai usor posibil dintisorii !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Am fost la stomatolog, si am scapat mai usor decat ne asteptam .Nu i-a fost scos dintisorul, ci trebuie sa il miste el zilnic pana va cadea. Intre timp incepuse sa i se miste de vineri seara, asa ca e usor de miscat acum. La fel si cu dintele de langa el caci cu siguranta va creste si urmatorul langa. Si revenit la control prin aprilie.

semnat de mine

Mergi la inceput

WOW, chiar ca ati scapat usor ! Ma gandeam si eu, cum poate sa-i smulga doctorul un dinte care nu se misca, defel.
Bravo, in cateva zile, daca il misca destul de des, va scapa de el.
Aseara a scapat si Cristina de unul din cei 2 dinti de lapte, care miscau foarte tare. Si foarte incantata a fost de darul de la Zana Maseluta, o bancnota de 5 lei !
Acum, mai are unul de scos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Bravo si Cristinucai!Sper sa scapam si noi in curand de cel care se misca, si apoi sa ne asteptam la urmatorul.

semnat de mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Florentina, nu stiu din pacate ce sa te sfatuiesc in acest caz...poate mamicile care au trecut deja prin asa ceva sate ajute, mai bine postezi un subiect separat, cu titlu clar, ca sa te poate ajuta..succes

Mergi la inceput