MASAJ DESFUNDARE CANAL LACRIMAL

MASAJ DESFUNDARE CANAL LACRIMAL | Autor: musete

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am o fetita de 4 luni si inca de la nastere are o secretie destul de abundenta la ochisorul drept. Initial, a avut la ambii ochisori, acum doar la cel drept. O sterg regulat cu pansament steril imbibat in ser fiziologic, dar nimik. Sunt dimineti cand se scoala cu ochisorul complet lipit. Am fost la spitalul de oftalmologie si ne-au recomandat interventie chrurgicala cu anastezie. Sunt foarte reticenta fata de aceasta varianta, mai ales ca am inteles ca poate recidiva oricand. Am intrebat daca se poate rezolva prin masaj si ni s-a spus clar ca nu.
Numai ca, stiti vorba aia, numai pe mana chirurgilor sa nu ajungi ... astia taie tot ce misca....
Am auzit ca unii parinti destepti si perseverenti au rezolvat problema cu masaj local. As dori tare mult sa o ajut si eu pe fiica mea in acest fel fara sa fiu nevoita sa recurg la inteventie chirurgicala, insa nu stiu cum sa fac masajul.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc tare mult,
Musete

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

mindra mea are 6 saptamini si tot asa secretii la un singur ochisor. la sfatul pediatrului am tratat cu nettacin o picatura in fiecare ochi din 4 in 4 ore ziua, timp de 5 zile. (chiar daca nu mai secreta ochiul trebuie continuat tratamentul cel putin inca 2 zile).

iar masajul se face astfel: pornesti de unde se imbina ochiul cu nasul si apesi cu un degent in jos pe nas. canalul lacrimal e in nas(de asta ne si curge cind plingem). masajul fa-l un minut de 2-3 ori pe zi. eu i-l fac cind o alaptez si nu protesteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Si eu i-am facut luni de zile masaj si ii dadeam cu o crema (din pacate nu mai stiu cum se cheama). A avut canalul infundat pina pe la vreo 8 luni. Mie mi-a zis medicul de familie ca daca nu cedeaza cu masaj, dupa un an trebuie operat, din fericire nu a mai fost cazul. Masajul il faceam in doua moduri: dinspre coada ochiului spre nasuc si asa cum ti-a explicat Eluante. Ii faceam masaj cam de 2 ori pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

Si nepotica mea a patit la fel. Prima oara oftalmoloaga i-a desfundat canalul cu nu stiu ce substanta si apoi sora mea a continuat nu Nettacin si masaj. Din pacate acum iar a inceput cu secretii si la celelat ochi. A mers la o alta oftalmoloaga ce i-a spus ca este nevoie de o dilatare a canalelor lacrimale si e mai bine sa se faca inainte de 1 an. Interventia se face cu anestezie locala, ii pune picaturi in ochi si apoi ii introduce pe canale o sonda mica si totul nu dureaza mai mult de cateva minute. Este important sa faca asta ca altfel va face mai mereu conjunctivite. Saptamana viitoare este programata! Va voi tine la curent cu ce se intampla.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

si baietelul meu are canalul lacrimal infundat. ne-a dat floxal picaturi si sa facem masaj si sa curatam ochiul cu ser din 3 in 3 ore. sper sa reusim.

emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si Vladut al meu a avut. Pe la 5 luni i s-a desfundat. Acum gindindu-ma la perioada aia imi dau seama ca i-am pus tot felul de picaturi in ochi degeaba.

In carti scrie ca se desfunda de la sine, si sa faci operatie daca nu se desfunda dar nu te grabi. Poti sa astepti pina la 1 an.

Masajul se face usor cu degetul, de la coltul ochiului pina pe virful nasului (in lungul canalului lacrimal). Dar usor, nu trebuie sa apesi tare.

Din experienta mea: trece de la sine.


Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

pai mie mi-a zis ca daca nu trece pana marti cand mergem la control baga sonda. ufff :(

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

gata am fost la doctor. Ochisorul nu este vindecat deloc, deci Floxalul nu a avut nici un efect. A zis ca nu poate intra cu sonda pana nu se vindecat conjuctivita. Asa ca..ne-a dat alt tratament :( cu Nettacin. Sper sa fie bine.

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Si baietelul meu are aceeasi problema. Cand l-am luat din maternitate ii curgeau amandoi ochisorii. L-am curatat cu ser fiziologic si comprese sterile, i-am facut masaj, si la ochiul drept i-a trecut. Acum am fost si la oftalmolog, sa vedem ce ne zice, si ne-a dat Tobra Dex. Am citit prospectul si am hotarat sa nu-i dau pana nu ii duc la laborator secretie oculara ptr analize. Secretia a iesit sterila si in acest moment nu-i pun nimic in ochi, doar il curat si ii fac masaj. Parerea mea, nu ii pune nimic in ochi fara analize, chiar daca sunt prescrise de medic. Si oricum, niste picaturi nu desfunda canalul. Continua cu masajul.

Mami de bebe
Chris (08.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Noi am avut aceeiasi problema cu Cristi. A facut conjuctivita din cauza secretiilor care tot curgeau. La varsta de 4 luni am facut operatia de desfundare canal lacrimal la budimex. Operatie e mult zis, e o interventie relativ simpla. Am facut-o cu anestezie pe masca si a durat 10 minute. stiu ca i se umflase tare de tot ochiul dupa interventie, insa pana seara s-a dezumflat. I-am mai pus picaturi dupa aceea cateva zile si de atunci nu am mai avut probleme, nu i-a mai curs ochisorul niciodata. Nu-ti fie teama, nu e atat de 'rea" interventia si la noi cel putin a fost cu succes.

Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

si noi am plecat din maternitate cu asa ceva. am pus ciplox - nimic, netacin 5 zile. a trecut, dar a reaparut. apoi am facut analize de laborator si ni s-a recomandat netacin sau floxal. am reluat cura de 10 zile cu netacin. acum a trecut secretia, insa ochisorul tot lacrimeaza. trebuie facut masaj al canalului lacrimal. noua ni s-a spus la euroclinic sa facem pe nasuc, de jos, spre ochisor ca sa se desfunde. pentru ca e partial iinfundat. daca era infundat de tot ar fi fost puroi mult si ochiul cat 10. si curatat cu fasa sterila cu ser. inca nu a trecut, deci nu pot da mai multe sfaturi!

sanatate multa piticilor cu ochisori suferinzi!

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput