Retete cu ciuperci
Gustare de ciuperci
Ingrediente:
- 1kg ciuperci
- 2 cepe de apa
- 1 telina potrivita
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 3 foi de dafin
- o legatura de patrunjel
- ulei sare piper
Morcovii, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea mica si se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Ciupercile se fierb in apa cu sare 20 min impreuna cu foile de dafin. Dupa ce au fiert se taie marunt si se pun peste zarzavatul calit. Se amesteca bine, se condimenteaza si se serveste rece cu partunjel verde deasupra.
Pofta buna!
Raspunsuri
Marianar spune:
Ciuperci umplute
Ingrediente:
250g ciuperci, 100g branza de vaci, 100g cascaval, 1 ou, o lingura de unt, o legatura de marar, sare, piper
Se spala ciupercile in mai multe ape si, dupa ce li s-au rupt coditele, acestea se toaca marunt si se amesteca cu branza de vaci, ou, cascaval dat pe razatoare si marar tocat fin. Se condimenteaza si se umplu ciupercile. Se unge o tava cu o lingura de unt si apoi se asaza ciupercile. Se introduce la cuptor 30 min. Se serveste cald.
Pofta buna!
puskin spune:
O reteta simpla si foarte buna:
-intr-o tigaie se pun la calit ciuperci crude, nu din alea din conserva, tocate marunt; cand sunt aproape gata se adauga 2-3 catei de usturoi tocati marunt si patrunjel
si gata!!!!!!!!!
p.s. este o reteta din Spania...
Marianar spune:
Clatite umplute cu ciuperci
Ingrediente: 8 clatite, 200g ciuperci, 100g unt, o cana de sos de rosii picant, sare, piper.
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie feliute subtiri dupa care se pun intr-o tigaie impreuna cu o lingura de unt si se calesc bine. Cand sunt aproape gata se adauga putina apa peste ele, se con dimenteaza dupa gust si se lasa sa scada. Cand s-a racit compozita umpleti clatitele si le asezati intr-o forma unsa cu unt peste care turnati sosul de rosii si introduceti la cuptor 15 min.
Pofta Buna!
Marianar spune:
Paste cu ciuperci
Ingrediente: 400g paste, 400g ciuperci, 300g smantana, o capatana de usturoi, 100g cascaval, ulei de masline, sare, piper.
Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se scurg intr-o sita. Ciupercile taiate in felii subtiri, se pun in tigaie, in ulei de masline incins si se lasa 1 min., la foc iute. Se adauga apoi cateii de usturoi taiati marunt si se mai lasa pe foc jumatate de minut. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se amesteca cu pastele si se adauga smantana. Se lasa la foc potrivit cam 2 min. Pastele se servesc cu cascaval ras deasupra.
Pofta buna!
Marianar spune:
Crochete de ciuperci cu sos de smantana
Ingrediente: 600g ciuperci proaspete, 250g pesmet, 450g faina, 300ml lapte, 5 oua, o legatura de patrunjel, ulei, sare , piper.
Pentru sos: o lingura de faina, 300ml lapte, 150g smantana, ulei, sare.
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie marunt si se calesc in ulei. Se condimenteaza si se adauga patrunjeleul tocat fin. Se fierb 300ml lapte cu 300g faina amestecand mereu pt. a nu se forma cocoloase. Se adauga apoi 2 oua si ciupercile calite. Din aceasta compozitie se formeaza crochete de 5-6 cm lungime, se dau prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins. Pentru sosul de smantana se caleste o lingura de faina in ulei, care se stinge apoi cu 300ml lapte si se lasa sa fiarba 20 min. Se adauga sare si smantana. Acest sos se toarna peste crochete.
Pofta buna!
Marianar spune:
Ciuperci a la grec
Ingrediente: 1kg ciuperci, 300g ceapa, 2 lamai, o lingura de faina, un pahar de vin alb, o legatura de marar, una de patrunjel, ulei, sare, piper.
Cipercile se curata, se spala si se taie in felii. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Cand ceapa s-a prajit se adauga faina, ciupercile, vinul, zeama de la o lamaie si o parte din verdeata. Se condimenteaza, se adauga putina apa daca este nevoie, si se lasa la fiert o ora. Se servesc calde cu felii de lamaie si verdeata deasupra.
Pofta buna!
ochinegri spune:
Draga Marianar,
am facut odata o reteta de ciuperci umplute cu carne tocata de vaca, si a fost super. Nu mai am reteta, dar sigur tu stii una. Poti sa ne-o zici.
Lili, ne-am intalnit sambata.
Marianar spune:
Ciuperci umplute:
Ingrediente: 1kg ciuperci, 500g carne tocata, o felie paine, 2 linguri de orez, o legatura de marar, sare, piper ulei.
Pentru sos: o lingura de bulion, o lingura de otet, o lingura de zahar, o lingura de faina, 2 cesti de zeama de carne.
Ciupercile se curata si se spala forte bine. Carnea tocata se amesteca cu orezul si felia de paine inmuiata in apa si apoi stoarsa. Se condimenteaza apoi se umplu ciupercile cu aceasta compozitie.
Pentru sos se amesteca zeama de carne cu bulionul, zaharul ars (un pic), otetul si faina. Sosul se toarne peste ciuperci si se pune la fiert. Se serveste cald cu marar tocat. Eu cateodata mai rumenesc ciupercile umpute intr-un pic de ulei si apoi le pun la fiert.
Pofta buna!
P.S Te tin minte ochinegri, stai linistita