toxoplasmoza
salutare, ma numesc florentina si sunt din sibiu
am toxo, am descoperit acum un an, am facut tratament cu Dalacin,acum am refacut analizele si tot asa mi-au iesit analizele, acum dr. mi-a dat alt tratament cu ACICLOVIRUS, ati mai auzit? sau asta isi bate joc de mine.....
Raspunsuri
Anca Wish spune:
Florentina, tratamentul se da in functie de antibiograma pentru a vedea la ce e sensibila. In functie de asta se da tratamentul, care urmat corespunzator (impreuna cu partenerul), duce la vindecare.
Sanatate multa!
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
Tdi spune:
quote:
Originally posted by Anca Wish
Florentina, tratamentul se da in functie de antibiograma pentru a vedea la ce e sensibila. In functie de asta se da tratamentul, care urmat corespunzator (impreuna cu partenerul), duce la vindecare.
Anca Wish, esti sigura ca ai citit corect intrebarea Florentinei? Scuze daca gresesc dar e prima oara cand aud de asa ceva, antibiograma si tratament impreuna cu partenerul pentru toxoplasmoza!
Florentina, ai ambii paramentri IgM si IgG pozitivi? doar in conditiile astea ai infectie cu toxoplasmoza si faci tratament (care oricum nu e obligatoriu, depinde de caz). Daca ai IgM negativ si IgG pozitiv inseamna ca ai avut infectia in trecut si esti imunizata, nu e cazul sa iei tratament.
Eu am IgM negativ si IgG pozitiv (valoare foarte mare), in Romania mi s-a spus ca trebuie sa fac tratament inainte sa raman insarcinata sau chiar in timpul sarcinii, noroc ca am venit in Italia si am facut din nou analizele si toti medicii (ginecologi si generalisti - am intrebat vreo 6 persoane!) au spus ca NU se face tratament, nu este nevoie.
Aciclovirul, cum ii spune si numele, actioneaza asupra ciclului de reproducere a virusilor...toxolpasma e un protozor, adica un parazit, n-are nici o legatura!
elyda spune:
ANCA WISH...toxoplasmoza este o boala luata de la animale,de obicei de la o pisica...care este treaba cu antibiograma si tratarea partenerului??? (partenerul pisicii???)nu este BTS si antibiograma...nu-si are locul .
dana
berghea spune:
va multumesc pentru sfaturi, dar nu stiu ce sa mai fac, sunt dezamahita de tot....... dar eu am citit ca aciclovirul este pentru herpes nicidecum pentru tratament ptr toxoplasmoza ce am eu.....voi ce ziceti?
berghea spune:
da Tdi, eu am IGG pozitiv si IGM reactiv , habar nu am cum vine asta, si acum mi-a dat tratament si mie si la sotul meu cu biseptol, iar apoi fac eu pauza de 3 zile si apoi iau aciclovir, nu stiu ce sa mai cred....
Mariaa spune:
in mod corect se face tratament cu antibiotice ambilor parteneri chiar daca nu este BTS, putini medici aplica asta totusi;
pentru a stii la ce e sensibila infectia e nevoie de antibiograma.
www.aviva.ro/" target="_blank">ai grija de viitorul tau!
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu
<< rabdarea este cheia fericirii >>
XIO spune:
Trtamentul e cu Pirimetamina si Sulfadiazina, acid folic , vitamina B6 , B12 , preparate cu fier.
daca partenerul nu are boala nu se trateaza , caile de transmitere fiind:
alimente/apa contaminate cu oochisti din materiile fecale ale pisicilor
-carne preparata insuficient termic
-transplacentar
-transplant de organe
-transfuzii de sange de la cineva contaminat
-infectii de laborator
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/