Mastectomie voluntara

Mastectomie voluntara | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Am vazut aseara la Oprah o emisiune despre o tipa care a ales sa isi faca mastectomie bilaterala pt a nu mai fi sclava fricii de a faca cancer de san. Frica ei era justificata bineinteles. Atat mama cat si tatal au avut cancer mamar (caz rar pt tata) iar ea facea anual mamografie, facuse deja 6 biopsii deoarece era ceva suspect la investigatii, avusese niste operatii in care i s-a scos o parte din glanda mamara de la un san, etc. Era sarca traumatizata rau si traia cu teama asta imensa ca va face cancer, iar doctorii ii dadeau destule sanse sa faca datorita existentei a doua cazuri de cancer de san in familie, mai ales la tata. Asa ca a ales sa-si scoata ambii sani voluntar. bArata super bine dupa operatie, ii pusesera si implant si pastrasera doar aureolele si sfarcurile ei. In rest se simtea f bine, scapase de teanma aia permanenta care o macina. Sansele de a avea cancer scazusera de la 40% la 2%.
Ati face asa ceva? Marturisesc ca pana aseara nu m-am gandit niciodata la o astfel de varianta. Cum vi se pare alegerea asta? Ati auzit de asa ceva pe la noi?

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissulica spune:

Dragele mele, ...
Crinutza!
In disperarre de a gasi un tratament si infos care ar putea-o ajuta pe mama am gasit aacest forum de discutie!
M-am inregisrat rapid in speranta ca voi afla lucruri bune sau voi reusi sa ma mai calmez dupa acest diagnostic crunt Cancer de san
MAMA a fost operata acum 2 saptamani iar ce este trist ca dupa mastectomie si prelevarea ganglionilor axilari i-au gasit 10 (din 12)afectati.
Din tot ce am citit pina acum n-am gasit o persoana atat de afectata, ?
Acum face alte 4 citostatice, cu taxoterre(ceva nou in materie)iar apoi va incepe cobalto-terapia.
Mai rau este ca eu nu am norocul sa pot fi alaturi de ea, locuiesc in CAnada si in plus nu am frati.
Orice informatie imi este utila sieste apreciata. Sanatate multa tuturor.

Mergi la inceput

fara nici o ezitare!!!
Da,in cazul ei, este laudabila miscarea.
...
Si daca ma gandesc la mama si la alte atatea femei care au suferit atat de mult de pe urma acestei boli!
..
Nu am cunostinte in, insa ma gandesc ca daca ai acele gene cancerigene ai putea sa faci cancer in alta parte( uter)pt ca sunt prea in legatura???
...
In tot cazul tine si de mentalitate, in state sunt atat de pro pt aceasta interventie!ca ar putea deveni o moda.
Spunea un chirurg ca sunt trei sectiuni
la 20 ani chirurgia sanilor + botox
la 30 ani liposuccion(pt abdomenul mamicii
la 40-50 lift al fetei(sprancene, frunte, ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

pai cred ca in asemenea caz, poti sa mori de frica, decat sa traiesti o viata cu frica, si sati petreci timpul prin spitale si analize peste analize si mamografi, mai bine o faci de buna voie..mai ales daca se poate face si implant dupa. de aratat vei arata tot ca o femeie, mai ales ca e epidemie de implanturi...

nu doresc la nimeni sa se loveasca de asa ceve!

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

O inteleg si as face la fel. Chiar azi ma gandeam ca daca voi face cancer la san nu voi astepta vreo recidiva, fac mastectomie bilaterala imediat. E adevarat ca am copil si nu mai vreau altii. Dar4 decat sa traiesc terorizata...

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Sunt situatii disperate in care trebuie si esti tentat sa iei hotarari radicale dar, Doamne fereste e tot ce pot supne in cazul concret de care vorbim...

Mamica de spiridus

Vacanta 2007-2 Mai si La casuta

Spiridusul in al treilea an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Aici in America multe femei isi fac aceasta operatie, chiar si histerectomie , isi fac preventiv.Eu recunosc ca nu as avea curajul sa fac asa ceva desi mama a murit de cancer la sint si sint constienta ca am sanse mai mari decit altele sa fac si eu , dar in acelasi timp ma gindesc si invers ca nu e musai sa fac si eu daca a avut mama.Am inteles ca nu e 100% sigur sa fac si eu.Desi reconosc ca mi-e frica.
Off Crinutz...!!!!
Crisa

Lucrurile cele mai importante pentru a te face sa fii fericit sint: sa ai ceva de facut, pe cineva sa iubesti si ceva la care sa speri!!
http://tt.lilypie.com/Wb2Nm4.png

Mergi la inceput

Crisa..DACA ar fi sa ne luam dupa statisici doar 5% conteaza geneticul,!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Am deschis subiectul asta si m-am intrebat tocmai pt ca si mama a murit de cancer la san , mama ei de cancer ovarian cand era f tanara, tatal ei de cancer la prostata si care din neam or mai fi fost cu cancere. Va dati seama ca ma gandesc la asta tot timpul si ar fi o alegere mastectomia voluntara. Dra sper sa nu ajung la asa ceva desi un implant nu ar fi rau

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Da... bunica a murit de tumoare (maligna) cerebrala. Ar fi o idee ca mama si cu mine sa ne scoatem creierul.

Era o gluma macabra...

In situatia in care mi s-ar decoperi ceva "suspect" la san si eu asi face mastectomie + reconstructie. Cu ocazia asta as avea grija sa-mi modific cupa la sutien. Cu cancerul la san se poate trai mult si bine daca e descoperit la timp. Matusa mea a avut prima operatie acum vre-o 35 de ani. La vremea respectiva au scos doar putin, la un singur san. In timp s-a mutat si la celalalt, s-a refacut si la cel initial...a mai facut 2 operatii+ citostatice+ cobalto. Acum s-a extins - a ajuns la plamani. Face din nou citostatice si se pare ca le suporta bine, desi are 70 si ceva de ani. A trait o viata cu grija asta. Poate daca la vremea respectiva se scotea tot, nu ar mai fi aparut probleme. Dar era mentalitatea: vai, nu mai ai sani...ce-o sa zica sotul, oamenii...nu existau nici implanturile..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

cineva foarte drag mie e intr'o situatie similara... toate femeile din familia ei au avut cancer la san (mama, surorile mamei, bunica, etc). urmeaza sa isi faca analizele genetice (markerii pentru cancer la san), si daca ies pozitive, isi va face mastectomie...
alternativa nu prea exista...

si eu sunt, oarecum, intr'o situatie asemanatoare... am sanse mari ca pe viitor sa dezvolt un cancer ovarian... la inceputul anului viitor vreau sa'mi fac si eu analiza genetica, si daca sunt purtator, atunci clar fac ovarectomie+histerectomie totala... fara nici o discutie !

asta nu inseamna ca sunt in siguranta 100%, dar cel putin scad considerabil sansele sa apara cancerul...

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput