Mastectomie voluntara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Anya,foarte macabra si deplasata gluma ta.
Daca puteai sa vezi pe Discoveri reportajul despre cancerul de san in Suedia si Finlanda iti schimbai radical modul de gandire.
Nu mai stiu exact cat la % spuneau ca cconteaza mostenirea genetica dar stiu ca procentul era foarte mare.In tarile nordice problema e foarte spinoasa si femeile de acolo recurg des la aceasta metoda.E singura modalitate de preventie,cu toate ca e radicala.
Daca,Doamne fereste,as fi candidata la asemenea boala as recurge fara sa stau pe ganduri la aceasta metoda.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

alinaxeni, nu cred ca ai inteles exact ce vreau sa zic... am spus : "In situatia in care mi s-ar decoperi ceva "suspect" la san si eu asi face mastectomie + reconstructie." Preventiv, nu, dar as vizita medicul f des.

Nu e de ras, dar nu e o metoda pe care sa o poti generaliza. Nu poti sa scoti chiar orice, doar pe principiul sa s-ar putea sa te imbolnavesti. Ajungem la povestea cu drobul de sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

eu nu as recurge la o asemenea masura radicala numai daca as stii ca am contactat boala si nu exista nici o alta alternativa

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissulica spune:

ba sa ne fereasca Dumnezeu,
ca dupa ce te-ai descoperit nimic nu mai e sigur.
indiferrent de satdiu si altele
...cred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Bineinteles ca subiectul se adreseaza strict cancerului de san. Ca doar nu o sa iti scoti o parte din creier daca ai o tumoare acolo. Din fericire, daca pot spune asa, sanul este un organ de care te poti dispensa, nu e un organ vital si exista situatii cand mai bine ii scoti decat sa mori. E o alegere grea sa faci asta dar e o solutie care iti poate salva viata. E mai greu pt cele ca mine care traiesc cu teama asta in suflet dar care nu putem face un asemenea pas pt ca nu avem inca copii. Nu cred ca dupa o astfel de operatie poti avea copii. Sau poti???

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by Crinutz

Bineinteles ca subiectul se adreseaza strict cancerului de san. Ca doar nu o sa iti scoti o parte din creier daca ai o tumoare acolo. Din fericire, daca pot spune asa, sanul este un organ de care te poti dispensa, nu e un organ vital si exista situatii cand mai bine ii scoti decat sa mori. E o alegere grea sa faci asta dar e o solutie care iti poate salva viata. E mai greu pt cele ca mine care traiesc cu teama asta in suflet dar care nu putem face un asemenea pas pt ca nu avem inca copii. Nu cred ca dupa o astfel de operatie poti avea copii. Sau poti???

Am o pretena (are 40 de ani) care a suferit de cancer la san, prin '99 - 2000 si-a extirpat un san iar prin 2003 (cred) a ramas gravida. Deci se poate.

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulenca spune:

quote:
Originally posted by Crinutz

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007

Normal ca poti avea copii Crinutz, problema e ca nu ii mai poti alapta in cazul in care mastectomia e bilaterala. Daca se face doar la un san nu cred ca nu poti alapta cu cel ramas.

MARIUKU PUI DE IULENKA

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png

MARIA THEODORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Fetelor, eu am o tumora la san de la varsta de 20 de ani. Pe la 22 de ani medicul mi-a zis ca ar fi bine ca pana la varsta de 25 de ani sa fac un bb deoarece am 50% sanse sa se cancerizeze. Nu am facut pana atunci bb dar la varsta de 26 de ani mama mea care atunci avea 44 de ani a facut cancer mamar in stadiu f avansat, cu toate ca mergea la medic foarte des deoarece si ea avea probleme cu noduli mamari de tanara. Cu toate astea a facut cancer mamar grIIIB, i s-a extirpat sanul stang si 22 de ganglioni toti in metastaza depasind capsula ajungand pana la nervii axiali.
Au trecut 3 ani de la operatie si mama e bine doar ca dupa ce a facut mama cancer medicul nostru(un renumit profesor de la Inst de Oncologie din CJ) mi-a zis ca acum sansele mele de a dezvolta un cancer la san s-au dublat.
Deci ce pot sa spun, normal ca imi doresc sa fac mastectomie profilactica deoarece nu vreau sub nici o forma sa trec prin ce a trecut mama:trauma dupa operatie, caderea parului a unghiilor si a dintilor in urma sedintelor de chimio(8 la numar), durerea de brat cu care a ramas, frica de moarte si multe alte lucruri pe care nu mi-ar ajunge 2 pagini sa vi le pove.
Va rog din suflet daca aflati cumva unde se fac astfel de operatii la noi in tara sa imi spuneti si mie.
Acum muncim la BB2 si dupa urmatorul pas asi vrea sa fie aceasta operatie.

Mergi la inceput