Romanii din Italia

Romanii din Italia | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Exista la noi stiri zilnice despre romanii din Italia, ca primarul Romei a declarat nu stiu ce, ca se vorbeste de reintroducerea vizelor, ca www.hotnews.ro/articol_85744-Tiganii-din-Romania-provoaca-dueluri-de-presa-in-Italia.htm" target="_blank">tiganii romani nu mai sint doriti in Italia,
ca www.hotnews.ro/articol_85728-Romanii-din-Italia-ies-in-strada-sa-si-apere-imaginea.htm" target="_blank">romanii din Italia ies in strada azi, ca Ramona Badescu spune ca Romania nu e o tara de infractori, apar statistici ca dintre toti romanii sint cei mai rai infractori, asasini, violatori, pesti...

Care este realitatea "reala" acolo?

Eu am fost in Italia numai in trecere si sincer nu mi-a placut niciodata, cred ca italienii chiar au ceva cu romanii - dar asta nu se intimpla de ieri sau de la 1 ianuarie, ci de mult timp (am avut incidente neplacute si in 1997 si am prieteni care au avut incidente si mai neplacute).

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Fara foc nu iese fum.
Adevarul este ca mai avem multe de facut ca popor la capitolul civilizatie ... Si pana nu se rezolva problemele aici, acasa, nici prin deplasare nu vom putea fi altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Acuma sincer, in Franta nu sint tigani? Ei nu sint infractori? De ce nu sint si acolo campanii de presa contra romanilor?

Sincer pe unde am fost eu toata lumea stia ca exista tigani (nu numai romani, ci si iugoslavi de exemplu) si facea diferenta intre romani si tigani. Cine stie stie, campania de denigrare fara diferenta asta nu are sens.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Esti sigura ca nu sunt campanii si aici?
La TV poti auzi reportaje de genul (puteai - inainte de 1 ianuarie): "mergem sa prindem romani in situatie ilegala". Nu persoane ilegale, ci romani.

Apropo de Italia - eu ii cred. Cateodata ajungi la saturare. Si cred ca francezii nu sunt departe. Daca acolo, in Italia, se va face o campanie, nu cred ca francezii vor intarzia. Si le dau dreptate.
Am scris la un moment dat de "colegii" mei de autobuz. Ca mirosul te face sa cobori. Ca sunt needucati, si vorbesc tare. Ocupa scaunele, isi bat copii in autobuz, tipa unii la altii indiferent ca unul e in partea din fata a autobuzului si alalalt in partea din spate. Vorbesc tare! F tare!
Urca in autobuz cu carucioare pline de noroi, nu stiu unde gasesc noroiul ala! Cauta in ghenele de gunoi si arunca totul afara din ele, pe strazi. Urca in autobuz cu ce gasesc la gunoi, si in general cu pachete mari, jenand restul calatorilor, si zgariind interiorul masinii. Fara cea mai mica jena!
In metrou si RER ii vezi la tot pasul; se opresc in fata ta si stau acolo pana le dai ceva de pomana. Efectiv se tiganesc cu tine :"aleeeee madam, dooooon, puuur bebeeeee madaaaaaam". Si taraie copii de sub un an dupa ei, plini de muci si murdari. Eu una in locul francezilor le-as lua copii. SIncer si fara remuscari. Ca la felul in care ii trateaza nu cred ca le-ar pasa f tare de ei. SUnt efectiv unealta de cersit.
Sa mai spun ca intra in parcuri cu caravanele lor? Ca vine politia sa ii evacueze? Ca din cauza lor, se blocheaza intrarile mari din parcuri cu blocuri uriase de beton?
Sa mai spun ca se aseaza mai nou in intersectiile "verzi"? INtra efectiv pe spatiile verzi si isi posteaza acolo caravanele, intind sarme ptr rufe si scot ceaunele?

Cati dintre noi, in RO, daca am vedea de ex - chinezi, sau indieni, sau stiu si eu ce alt popor (mai migrator), ca fac tot ce fac aici "bastinasii" nostri, am suporta?

Si stiti ce e mai trist? Ca nu sunt numai tigani. Sunt si romani get-beget ca se vede pe culoarea lor. Se vede pe mainile lor muncite ca sunt tarani veniti din fundul nu stiu carui sat, si care mai nou se ocupa de cersit la colt de market, biserica, sau in tren.

Acum ca sunt in EU, eu zic ca fiecare popor in parte ar trebui sa lase bunul simt la o parte si sa ii bage la puscarie. Ptr hotie, cersit, pus in pericol al minorilor, devastare, ocupare abuziva de terenuri.. etc etc.
Si sigur s-ar calma. CUm au iesit inainte de 1 Ianuarie, vor iesi,si vor gasi posibilitati sa iasa si de acum inainte, chiar daca suspenda vizele.
Insa daca ar vedea ca aici nu e ca in RO, ca nu pot face chiar ce vor, sigur s-ar linisti.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

off off fetelor daca ati shti ce e aici!Bineinteles nu toata lumea e la fel sunt si romani cinstiti muncitori si care ishi vad de treaba lor!...dar sunt foarte putini in comparatie cu raufacatorii.La noi debea acum se mai vorbeshte de romanii din italia dar aici nu trece zi sa nu fie o shtire despre un roman care fura omoara ....in fine... pacat ca nu prea au ce sa le faca!Doar pe romanii noshtrii ii vedeti ca se p.. la coltz.. doar pe romanii noshtrii ii vedeti morti beti pe strada...doar pe romanii noshtrii ii auzi in metrouri 'bha sa moara sa faca' ' hai frate ca l.am facut la buzunare tai.o' ... si multe altele...dar asta este.. REALITATEA!!Eu pana sa ajung aici nu ash fi crezut niciodata asha ceva ...dar am vazut cu okii mei.

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Si in Franta sunt tigani dar nu asa de multi ca in Italia.acum 2 ani cand am ajuns eu aici nu erau aproape deloc dar acum au inceput sa vina si in fiecare dimineata ii vezi ca iau autobuzul si se opresc fiecare intr-un colt si cersesc.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Asa e. In ultimul timp s-a inrautatit rau de tot situatia. Si asta cam de un an.....pana mai adineaori mai auzeai stiri si despre albanezi, marochini. Acum nu auzi decat despre romani. Si diferenta e ca la stiri multi omit sa specifice ca e vorba de rromi. Uitati-va la noi cat ii "iubim" pe rromi. Asa ne iubesc si italieni pe noi "romanii". E foarte jenanta situatia. Si da.........cum italienii sunt acum impotriva romanilor, dau stiri numai si numai despre romani, alimenteaza ura. Adevarul e ca italienii oricum sunt un popor de rasisti. Dar rasisti intariti. Daca ei sunt rasisti intre ei........intre cei din nord contra celor din sud, ce pretentii mai ai pentru rasismul lor pentru romani. Eu sunt aici din 2000. Si la inceput nu era asa. Chiar deloc..........era o perioada ca stirile erau numai despre albanezi etc. Acum, in schimb s-a schimbat situatia. S-a umplut Italia de romani. Nu e zi sa nu aud limba romana in vreun magazin. Ar fi melodios pentru urechile sa aud intr-adevar limba romana......dar aud....sa-mi bag p..a, ba l-ai furat? La multe semafoare vezi numai rromi. Cumnatul meu il intreaba pe unul ca de ce nu se duce la munca. Ala ii raspunde: dar ce-s prost? La cat castig aici.....!!!Deci.....din cauza rromilor, a acelor romani care sunt niste derbedei..........Italia baga in aceeasi oala toata Romania. De exemplu, daca se intampla ca un italian sa omoare o persoana....se vorbeste la stiri si gata. Dar daca un roman omoara o persoana, e jale mare. La stiri pentru o saptamana, toate ziarele scriu despre acelasi lucru, toate revistele scriu despre acelasi lucru.......lumea vrea sa taie bucati romanul............si uite asa Italia , mass-media alimenteaza si mai mult ura pentru Romania. E jenant tare pentru noi romanii ok sa fim bagati in aceeasi oala cu derbedeii astia nenorociti. Asta e.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonicutza spune:

Buna tuturor !!!

Am citit si eu discutiile foarte interesante pe care le-ati purtat pana acum.
Hai sa va spun si parerea mea...
Eu una cred ca tottul e legat de politica si interese de STAT.
Credeti-ma ca e usor de demonstrat asta:
1. de ce tocmai acum la peste 6 luni de la acceptarea in UE a Romaniei sunt probleme? Italia ne-a acceptat din interes, iar acum de cand marea majoritate a bazelor militare au trecut in mana Americanilor, iar Italia a descoperit ca inafara de dublarea romanilor din It., nu mai au nu stiu cate foloase......ca de....si eu am locuit in It. aprox 4 ani, dar tot mai merg de 3 ori pe an si mai aflu tot felul de ciudatenii....vestile rele se aud mai repede ca cele bune......mai mjulte infractiuni sunt facute de negrii, marocani sau polonezi......

Simona 32+ TOBIA
AMR 8 SAPTAMANI !!!
http://www.flickr.com/photos/12428784@N05/show/

Mergi la inceput

2. ei s-au bazat foarte mult si pe exportul (rebututrilor lor) in Romania, neasteptandu-se la o concurenta asa de mare .....

3. eu m-am reintors in tara de aprox 3 ani, si lociesc in Timisoara, unde italienii incep sa faca pe sefii mai rau ca in tara lor, isi bat joc de romanii care lucreaza ptr. ei.....nu e corect deloc...italieni seriosi in Romania abea acum incep sa apara, cei care au venit sa lucreze ptr. multinationalele mari cu adevarat si importante, gen BENETTON, etc.....

Simona 32+ TOBIA
AMR 8 SAPTAMANI !!!

Mergi la inceput

asa ca ar fi bine sa se uite mai intai la rahatoiele lor apoi sa mai vb.

Cu situatia creeata acum de ei, nu urmaresc decat sa elimine extracomunitarii din tara lor, ptr. ca de alte natii momentan u se pot lua,c a au legi care ii protejeaza pe cei care sunt tratati rau in tara lor, gen musulmanii.......

ptr. cine a locuit sau locuieste in Italia, paote ca-si mai aminteste de reportajele de anul trecut din It. la incepera scolilor, cand musulmanii au cerut sa l-e fie respectate religia in scolile itaiene, in perioada in care copii de sex feminin sa poarte val in clase...........
musulmanii nu au respectat niciodata italia, tot timpul au incercat sa-si impuna legile lor intr-o tara care le-a dat dreptul sa nu mai fie tratati ca niste animale, si ei....??? isi bat joc
Dar de musulmanul care a zidit o iconita crestina in sudul Italiei???
daor ptr. simplul motiv ca nu i se parea corect ca el (singurul musulman, intre o comunitate intreaga de catolici) sa suporte vederea iconitei care nu era conform religiei lui.............

Simona 32+ TOBIA
AMR 8 SAPTAMANI !!!

Mergi la inceput