Vaccinul BCG

Vaccinul BCG | Autor: gabi78

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu are 6 luni si la controlul periodic de la aceasta virsta am observat ca nu are cicatricea de la vaccinul BCG facut in maternitate. Mi s-a spus ca trebuie facut din nou, la o luna dupa vaccinul de 6 luni.

Vi s-a intimplat?
Stiti daca se poate face aceasta revaccinare?

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

MARIA are cicatricea dar e mai putin sesizabila decat la alti copii.Dar ce ti-a spus medicul? E posibil sa nu i-l fi facut in maternitate?

Nu stiu ce sa spun... Dar cred ca e mai bine sa i-l repeti. oricum legat d evarsta nu e o problema. Fetita nasilor a facut vaccinul tot la 6 luni pentru ca urma sa vina in Romania (ei locuiesc in Anglia) si nu fusese vaccinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Gabi am inteles si eu ca la 6 luni trebuie sa se verifice daca exista cicatricea si daca nu s-a format se repeta vaccinul. Baiatul unei prietene a repetat vaccinul din aceasta cauza. Am sa o intreb pe ea daca a fost vreo problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

buna gabi!
eu zic sa ceri IDR care o sa iti spuna daca e nevoie de rapel sau nu. se face un test...intreaba medicul. oricum eu stiu ca rapelul se face la un an.

sanatate si revin cu info mai complete daca reusesc sa ma documentez

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

uite ce am mai gasit

Vaccinarea BCG ( bacil Calmette-Guerin ) - vaccin impotriva tuberculozei . Copiii sunt vaccinati BCG inca de la nastere si se controleaza cicatricea vaccinala (floricica ) . La intrarea in colectivitati ( scoala ) copiii sunt testati ( pentru a se vedea daca sunt imunizati ) cu PPD ( intradermoreactia la PPD ) . Daca IDR este negativ , adica nu se inroseste deloc zona injectiei cu PPD , se recomanda revaccinarea cu BCG . Vaccinul protejeaza fata de imbolnavire in procent de 50-80 % .

cred totusi ca e bine sa intrebi doc

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Iunita are dreptate.Azi am facut si noi vaccinul de 6 luni si ne-a spus acelasi lucru.Trebuie facut IDR-ul intai .Noua ne-a spus ca de nu iese cum trebuie facem iar vaccinul dar asta pana intr-un an nu neaparat la 7 luni.O sa intreb maine unde se face IDR-ul si-ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annmary77 spune:

vaccinul din maternitate trebuie sa infloreasca, cum sa iti explic sa faca ca un fel de coptura ,sa curga puroi,sau macar sa ramana ceva ca un gguguloi rosu. La priumul copil a copt fffffff mult,a curs puroi de m-am speriat,dar dr a zis ca asa tre sa fie si sa curat locul cu ser fiziologic pana cicratizeaza.La trei luni dupa ce l-am nascut pe alex a nascut si o buna prietena a mea a carei fetita nu a avut nici o reactie la acel vaccin.adica nu se vedea nimik,nimik.Iar la 7 luni (tre sa treaca cel putin o luna dupa ultimul vaccin-iar pana la 6 luni sunt totusi destul de dese, ea facea o luna vaccinarea obligatorie,o luna facea D3 injectabil) a trebuit refacut acel prim vaccin.Acu baiatul meu cel mic nu a reactionat la fel ca primul.adica nu a facut puroi,nu a copt ff mult, doar o bobita alba mica (cat un bob de orez)in schimb are un guguloi rosu cat o mazare. Dr a zis ca e foarte bine si asa ca a avut o reactie
scuze pt cat e de lung msg. sper sa te fi lamurit macar un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Noi noi nu am avut vreun semn, si la 10 luni ( asa ni s-a recomandat) am facut IDR la Medicover, si n-a mai fost nevoie de revaccinare.
Eu nu pricep cum medicii recomanda revaccinarea fara acest IDR. Mi se pare de neconceput asa ceva.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delika spune:

Mateea are 5 saptamani si abia aseara a inceput sa "coaca" vaccinul BCG care i-a fost facut la 2 zile in maternitate. E normal asa? Cate zile dureaza pana i se vindeca si cum trebuie sa ii ingrijesc eu bubitza? Astia din spital sunt tampitzi, nu mi-a povestit nimeni nimic despre cum ar trebui sa evolueze lucrurile in aceasta privinta, mai ales avand in vedere ca e primul copil al meu si... Vai, ce nervoasa sunt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by delika

Mateea are 5 saptamani si abia aseara a inceput sa "coaca" vaccinul BCG care i-a fost facut la 2 zile in maternitate. E normal asa? Cate zile dureaza pana i se vindeca si cum trebuie sa ii ingrijesc eu bubitza? Astia din spital sunt tampitzi, nu mi-a povestit nimeni nimic despre cum ar trebui sa evolueze lucrurile in aceasta privinta, mai ales avand in vedere ca e primul copil al meu si... Vai, ce nervoasa sunt!

Sa-ti traiasca fetitza!
Ai grija la baitza si curatza apoi locul respectiv cu un tampon cu apa oxigenata.In nici un caz sa nu spargi bubitza.

Mergi la inceput