Vaccinul BCG

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

quote:
Originally posted by delika

Mateea are 5 saptamani si abia aseara a inceput sa "coaca" vaccinul BCG care i-a fost facut la 2 zile in maternitate. E normal asa? Cate zile dureaza pana i se vindeca si cum trebuie sa ii ingrijesc eu bubitza? Astia din spital sunt tampitzi, nu mi-a povestit nimeni nimic despre cum ar trebui sa evolueze lucrurile in aceasta privinta, mai ales avand in vedere ca e primul copil al meu si... Vai, ce nervoasa sunt!

Exact asta imi trecea si mie prin cap acum cateva luni....
era sa fac stop cardiac atunci cand am vazut in ce hal arata vaccinul.. ditai puroiul.
e ok,
nu te speria
e doar o reactie la vaccin
stai sa caut o poza...
revin in 10 minute

evrika, am gasit-o, imi dadea eroare, da' m-am descurcat eu
uite www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/48/Default.aspx" target="_blank">aici cum a aratat la noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by delika
Astia din spital sunt tampitzi, nu mi-a povestit nimeni nimic despre cum ar trebui sa evolueze lucrurile in aceasta privinta, mai ales avand in vedere ca e primul copil al meu si... Vai, ce nervoasa sunt!

"Tampitii" astia din spital care au avut grija de bebelusul tau nu ti-au spus nimic pentru ca nu au ce sa iti spuna (sau poate ti-au scris ceva in biletul de iesire al copilului. L-ai citit?)
Asa evolueaza reactia normala post vaccinala. Cu cat mai urata si cu cat mai mult puroi se face cu atat imunitatea bebelusului e mai buna!
Nu trebuie sa ii faci nimic ranii respective. Nici apa oxigenata nici ceai de musetel (Doamne fereste!) nici pansament.
O speli cu apa si sapun cum faci si cu restul pielii bebelusului.
Eventual, incerci sa o feresti de traumatisme care i-ar putea desprinde coaja care s-a format sau se va forma.
oricum, cu asemenea parere despre personalul medical nici nu ma mir ca nu ai primit prea multe explicatii. Nimanui nu ii place sa fie injurat sau sa i se vorbeasca urat!
Sanatate multa!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapacila spune:

BCG vaccinul asta are trebui interzis. In USA nu se face acest vaccin pentru ca nu e garantat ca nu te imbolnavesti daca il faci. Eu normal ca l-am facut cand am fost mica ca doar nu aveam ce comenta la varsta aceea. Luni am facut un test aici pentru tuberculoza, am nevoie de el pentru angajare, si ghici?? A iesit pozitiv, ceea ce mi se pare absurd deoarece nu am nici un simptom. Doctorul mi-a explicat foarte frumos ca s-ar putea sa nu am tuberculoza dar din cauza vaccinului facut in Romania orice test voi face aici va iesi pozitiv. Deci daca vretzi sa nu avetzi surprize mai tarziu sa trecetzi printr-o sperietura si nervi ca mine mai bine nu mai expunetzi nici un copil la aceasta inulitate de vaccin. Eu nu am facut acest vaccin fiului meu, dupa cum am mai zis in US nu de administreaza asa ceva si el nu are nimic, nu a fost expus acestei infectii. Eu mai smechera apar cu TBC acuma :((

Mergi la inceput