Cum sa le impac pe toate?!
Imi iubesc sotul, mi e drag de el, de aceea poate vin si catre voi si va cer sfaturile… Din start le rog pe cele care sint ori se considera super femei, cele care cred ca a ingenunchea uneori in fata sotului este umilire, le rog sa treaca peste subiectul meu fara a l baga in seama….
Repet: imi iubesc sotul si el pe mine si totusi…uneori ajungem in puncte de non comunicare
Imi doresc ca atunci cind vine acasa sa fiu fresh, surizatoare si nu agitata, obosita, nervoasa.
Imi doresc sa fiu calma cind fetele (toate ori pe rind) fac cite o timpenie.. sa rezolv problemele aparute cu zimbetul pe buze… nu sa fac un capat de tara din te miri ce
Imi doresc sa pot fi mama/sotie/amanta fara ca seara sa cad frinta si a ma intreb de ce ziua nu are mai multe ore ori eu mai multa putere
Imi doresc sa am timp si tandrete pt fiecare din cei 4 membrii ai familiei mele, sa i tratez pe toti cu dragoste si rabdare nu sa ma pomenesc ca am uitat sa rid iar sa zimbesc o fac tot mai rar
Repet: nu am probleme.. nu AVEM probleme mai mult decit orice alta familie, dar modul in care “pun la suflet” ma termina! Si pe cei din jur la fel
Si vin si va intreb: stiti cumva vreun remediu? Stiti cumva cum sa fac pt a reusi tot ceea ce mi doresc? Caci starea mea de confuzie, de oboseala, de incordare influenteaza incet incet intreaga familie fara sa mai spun ca nu ma mai pot bucura mai de nimic.
Uneori, ma simt ca un ciine haituit, simt ca nu mi va mai ajunge, la un moment dat, acel „nu am incotro, trebuie sa merg mai departe“.
Cu mii de multumiri si scuze celor pe care le am ofensat in inceputul postarii mele...
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
strumfi2004 spune:
Poate intra Rufus si raspunde ![]()
A fost o gluma.. adevarul e ca si eu astept solutia minune dar cred ca mai am/avem de asteptat..
Dar pana atunci, eu am ajuns la concluzia (si-i multumesc inca o data aici unei bune prietene, o numesc acum asa, de aici de pe forum
) ca tot in mine sta rezolvarea, la mine sau mai bine zis in mintea si sufletul meu e puterea. Trebuie mai intai sa ma cunosc pe mine foarte bine, sa stiu cat pot si ce, dar mai ales ce imi doresc si apoi cu mult calm se pot rezolva toate. Resurse exista.
Unele au puterea sa se ridice singure, altele au nevoie de ajutor. Pe mine chiar copiii mei ma ajuta enorm, in ciuda fragezimii lor, a varstei. Un zambet si o mangaiere cu palmutele lor moi, parfumate si calde fac cat tot ajutorul de la oricine altcineva, chiar si de la sot.
Asta am invatat eu, ca puterea e in mine, si e o lectie invatata chiar de curand.
Iti doresc numai bine!
Gratiela, Maria
si Stefan
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
april spune:
Dar de ce vrei sa le faci pe toate perfect? Doar nu suntem FEMEIA-ROBOT!
Trebuie sa acceptam ca nu putem sa le facem chiar pe toate si in acelasi timp si foarte bine.
Tora draga, tu esti obosita. E si de inteles. Am trecut de multe ori prin starea ta. Simteam ca nu mai ajung la capat cu ce mi-am propus, parca toate se spargeau in capul meu, parca nu mai puteam sa fac fata situatiei. De multe ori, si de fiecare data cand ajung la LIMITA zic STOP: si eu sunt om, am nevoie de liniste, odihna si timp si pt mine.
Eu am un copil si de multe ori simt ca nu fac fata asa cum as vrea,dar tu cu 3? E normal.
Faceti-va o mini-vacanta doar voi doi, fara copii, du copiii la bunici (n-or muri si bunicii o saptamana) si odihniti-va. Meritati si e si necesar.
La noi e o regula: pe timpul scolii fetita e cu noi, asa cum e normal, iar vacanta e a bunicilor (in alte localitati). Asa e fericita si fata (care asteapta sa scape de bloc) si noi ne mai putem putin odihni. Pentru ca un copil cere mare responsabilitate, e normal sa ajungem uneori la capatul puterilor.
De aia exista si bunici![]()
ODIHA Tora si Rufus, de asta aveti nevoie.
Porumbita spune:
citeste "gandirea pozitiva" de la 'discutii generala" si aplica sfaturile de acolo...
in plus... nu iti cere nimeni sa fii wonder woman... tu de ce iti pui stacheta sa sus?
MissParker spune:
Incepe prin a fi mai toleranta si mai rabdatoare cu tine insati, vorba Porumbitei, iti pui stacheta atat de sus incat NIMENI nu o poate ajunge, nici macar Maica Tereza...
Fiecare avem faze depresive, nervoase, cand nu putem functiona perfect, eu una am ajuns la concluzia ca trebuie sa ne acceptam asa cum suntem. De multe ori, noi insine suntem cei mai crunti si mai nemilosi autocritici. Sotul meu - care e un inger plin de rabdare si de iubire - imi spune mereu ca mi-ar dori sa ma pot vedea cu ochii lui, ca atunci m-as iubi mai mult.
Fii mai intelegatoare cu tine insati! Relaxeaza-te, ofera-ti mici bucurii sau placeri, dar nu incerca sa fii (sau sa devii) un robot care traieste fara fluctuatii, intotdeauna cu aceleasi reactii si aceleasi emotii... Viata e o continua schimbare. Ia zilele asa cum vin, accepta-le si accepta-te si spune-ti ca in fiecare zi vei face tot posibilul ca sa fie bine. Atata e nevoie ca sa fii impacata cu tine insati. 
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Anca Vlad spune:
Buna Tora!
Mai intai sa-ti traiasca familia, ca e mare si frumoasa!
Sentimentul cred ca il stie cam toata lumea! La un moment dat toti ajungem si in situati de astea! Motivul? De cele mai multe ori stresul si suprasolicitarea! Remediul? Ce am facut eu? Am luat o pauza si m-am gandit: in momentul asta toate treburile pe care le am de facut par super importante. Dar daca maine cad si imi rup un picior? Moare cineva? Se intoarce pamantul invers? Evident nu... asa ca elimina toate chestiile neprioritare, mai imparte din cele prioritare si celorlalti, macar pana te restabilesti. Si cauta resurse. In ceva care te motiveaza extrem de mult. Eu cu asta reusesc mereu sa ies din impas. De cele mai multe ori apropierea suflteasca de sot (de partener in general) si satisfactiile pe care ti le dau copii sunt cele mai bune "motoare" care sa te faca sa mergi mai departe!
elvie spune:
Draga Tora cred ca in cazul tau rutina e de vina,incearca sa schimbi ceva in programul tau si neaparat rezerva-ti cateva ore pe zi doar pt. tine.Ai sa vezi cum incet ,incet are sa-ti reapara cheful de viata si ai sa vezi lucrurile intr-o alta lumina.Mult noroc 
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
tanima_i2002 spune:
Si eu simt uneori ca ma pierd, ca nu mai am putere sa merg mai departe. Din pacate nu am un sot prea intelegator si de cele mai multe ori in loc sa ma ajute mai rau ma darama. Totul este un cerc vicios: copil, curatenie, mancare, calcat, spalat... Nu mai pot sa le fac pe toate uneori si simt cum nervii ma lasa si ma enerveaza si scartaitul parchetului. Sfaturile sunt sa le las pe toate, dar de unde sa incep? De copil trebuie sa am grija, iar asta inseamna sa aibe si curatenie in casa (daca il pun pe sot sa faca fie nu face fie face in dorul lelii si mai bine ma lipsesc ca mai rau ma enervez), copilul merge de-a buselea foarte mult asa ca tot timpul trebuie sa fie maturat si spalat parchetul. Mancare trebuie sa fac si ptr copil, dar si ptr mine ptr ca inca alaptez deci trebuie sa ma hranesc bine. De plimbat copilul trebuie sa il plimb, mai ales ca asta ma mai relaxeaza si pe mine. Si asa trece toata ziua si eu nu apuc de multe ori sa ma asez 5 minute pe scaun si seara vad cum se face ora 12 si eu nu am apucat sa ma spal si sa ma bag in pat.
Si mie mi-ar trebui formula minune ptr o mama zambitoare zi de zi, ptr ca stiu ca si-ar dori sa ma vada mai vesela si mai mult timp la joaca cu el.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
mamica gen spune:
Problema e la noi...Dorim sa fim perfecte, mama, sotie, bucatareasa, menajera, amanta, prietena....etc...
Probabil esti o perfectionista, pt ca multe femei fac jumatate din ceea ce realizezi tu zilnic, si se simt implinite, si consecinta fireasca : sunt odihnite.
Si eu doresc o zi de cel putin 35 ore...Si sa fac de 2 ori un lucru, ca parca nu a iesit f. bine din prima....
Sunt o familista, pt mine familia mea e cel mai de pret lucru pt care as face orice. Primii sunt copiii, si-i iau la rand, care cu gradinita, da-i cu scrisul, invata-l alfabetul, sa compuna, sa ....etc, cu cea mai mica, normal mai greu, nu mai insir cate sunt de facut (de cand merge, tre sa fii cu ochii pe ea, mi-a mancat si anticearcanul....speli vase, pleci cu vasa prin casa, sa vezi unde e fata, il duci pe cel mare la gradi, o trezesti cu noaptea in cap si pe bebelusa s-o pregatesti si s-o cari in spinare....), apoi vine casa: 3 camere si parca are 10, pe unde fac, nu se vede, ca vine trupa lui papuc, si o iau de la capat.
Bun, vine sotul de la munca: mancare? mancare nu-i....Cand crezi ca am timp si de mancarea ta?? Eu nu am mancat de ieri...El nu se supara, ii fac omleta, i-ar placea si o ciorbita..poate cand o sa fiu mai libera...
Si ma invita in oras, si nu am chef nici sa ma imbrac, imi aduc aminte ca nu m-am spalat pe fata si e ora 5 seara, si poate sa ma pun sa-mi fac rapid un sandvis...
1. Zambeste oricand sunt implicati copiii: fie ele tampenii.
Zi de zi invat sa fiu toleranta, mai ales cu copiii, cand baiatul a luat scaunul fetei, neintentionat, si cand a vrut sa coboare de pe masa a cazut in gol....cand mi-a zis sa ma duc sa ma "impusc in centrala".........cand adorm fata pe picioare si trec minutele, si ea nu adoarme...si trece aproape ora si da sa atipeasca, si suna careva la usa....
Sunt momente in care-mi vine sa-i omor pe toti.
Dar stiu ce va urma. Si atunci nu fac nimic. Doar stau. Pe loc. Si nu ma misc. Astept sa-mi treaca. Si trece destul de repede, dupa care rationala ma duc si aplic pedeapsa cuvenita: nu desene, nu afara, nu vb cu el 1 ora(de obicei baiatul face mai multe prostii), etc.......etc......
Sotul mi-a spus ca sunt una dintre cele mai tolerante mame, dar eu gandesc ca sunt copii, si noi am fost, si sunt doar energici, nu obraznici...
2. Nu fa totul ca la carte, poate dupa ce mai cresc copiii
"Pusul la sufet" si trabaluitul, au dus la : tahicardie (140/min), distonie neurovegetativa (dr mi-a zis sa-mi intre pe-o ureche,sa-mi iasa pe cealalta, caci altfel declansez hipertiroidie pe fond de stres), hernie( nu mai am voie sa car nimic), si o sarcina cu probleme, la fata, din cauza oboselii fizice, mai ales.
3. Restabilirea prioritatitilor, si impartirea sarcinilor (mai ales fizice), adecvate fiecarei varste
Eu am realizat intr-o noapte un lucru: tocmai ma gandeam sa ma duc la sotul meu, care se uita la TV, si sa-l strang in brate, de drag ce mi-e...Deodata, m-am gandit ca a 2 a zi trebuie sa ma duc nu stiu unde, si tre sa calc ca incepe baiatul gradi, si ca....deja imi faceam planuri pt a 2 a zi, cuprinsa de griji...si mi-am dat seama ce relaxata fusesem cu cateva min in urma...Si am lasat grijile pt a 2 a zi..Si m-am dus si am imbratisat sotul...care s-a uitat la mine crucis..
Si-si doreste sa mearga undeva cu mine macar cateva zile...cica atunci cand n-o sa mai insist sa iau si copiii cu noi (anul asta am fost 2 ori la mare, prima oara am luat baiatul, a 2 a oara amandoi copii). El se streseaza mai mult de la copii, si zbenguielile lor, decat mine...
Si mi-am propus sa iau lucrurile in alta ordine de prioritati: ma aranjez cat de cat sa nu fiu cu parul valvoi (sotul m-a intrebat daca ma machiasem, eram insa doar cremuita!!), timp in care baiatul se joaca cu fata in camera cu jucarii, apoi mancam toti impreuna (baiatul pune tacamuri, sotul incalzeste lapte...etc).
Curatenia: din camera in camera, ma ajuta baiatul, macar cu pusul lucrurilor la locul lor, eu sters praf, pereti, oglinzi. Sotul e cu aspiratul (pe langa facturi si toate cumparaturile transmise fie lista fie sms). La sfarsit mop, tot eu.
Seara ne uitam impreuna la un film, si mai comentam de peste zi...incercam sa comunicam...
In weekend mai lasam copiii la soacra mea, si mergem in club, in parc, bantuim prin hipermarket...
Si vb cu prietenele, sa simt ca mai socializez, ma destinde..
3. Ustensile care sa usureze gatitul/curatenia
Mi-am cumparat masina de spalat vase, dozator apa plata, cuptor microunde, si TV in buc (in rate). E mult mai relaxant pt mine. Masina vase nu am cuvinte, in 2 zile s-a umplut si am de 12 seturi. Nu mai incalzesc in vase, pun direct farfurie/cana/biberon si la microunde cu ele....!!
Acum o sa-mi iau si un robot, sa faca de toate...Ca mie chiar imi place sa gatesc, sa prajituresc...
Si un aspirator gen teleshopping, fara fir, numai pt bucatarie si unul cu aburi pt tapiterie, covoare...
Daca o sa fii mai putin obosita fizic, atunci o sa ai o alta deschidere fata de copii,si implicit, fata de SOT. Cand dispar din probleme, sarcini, copiii sunt ok, incepi sa te uiti dupa sot, si o sa va regasiti..........
Imi prezint scuze daca m-am pierdut in detalii.
Sper sa-ti fie de ajutor
Gen, mami de Robert Alexandru 2.11.2001 si Alexia Roberta 14.08.2006
Alé spune:
Magne B6 si Omega 3-ulei de peste. Magne b6 te linisteste iar omega 3 e si energizant, printre altele. Pentru efecte explozive, poti incerca si Maca (innovatics) care printre efecte are si cresterea libidoului.
Eu nu sesizez o problema de prioritati sau organizare ci doar o oboseala cromica... 
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |