Anemie dupa tratament. Ce sa mai fac?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai oule de prepelita fierte....nu-s mare scofala.Crude is bune(daca e sa aplici acea cura)
2, 3 zile la munte iar nu inseamna mare lucru.Eu vreau sa spun o luna, doua....



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

fetita mea e anemica,ii dau fier de la 4 luni.acum are 1 an si o luna( e tot piersicutza ca si Tea ) si inka doctora nu i a oprit tratamentul.am ajuns la 12 picaturi fier haussman de 2 ori pe zi.deci 24 pic.inka nu stiu dc a asimilat sau nu.si eu i am dat acid folic si mereu ii dau zeama de portocala(ii si place si o ajuta si la constipatie).despre ce zicea Sheannamp,talasemia este o boala genetica,o anemie care se transmite.si eu si sotul am facut electroforeza hemoglobinei si nu avem nici unul talasemie.
eu zic,parerea mea,ca tratamentul nu a fost suficient ,3 luni.stiu ca se da fier 3 luni ptr recuperare si inca 3 ptr a face rezerve.
sper sa te fi ajutat cu informatii si va doresc multa sanatate!andreea25 mami de ariana-irina
(04.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirciulix spune:

ca sa excluzi varianta talasemiei (o forma de anemie ereditara care nu se trateaza prin administrarea de fe), ar trebui sa ii faci copilului o electroforeza a hemoglobinei. se poate face la mai multe clinici private, rezultatul e gata cam in 10-14 zile. sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

trebuie musai sa intreb off topic: se mai produce vitamina C natural? ca in Timisoara nu gasesc, cica nu se mai fabrica:(


da. Incearca la plafar sau farmacii naturiste.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Am fost la Babes la pediatrie si doctorita mi-a spus ca parerea ei e ca anemia se datoreaza carentei de fier si ca nu e foarte grava. Mi-a recomandat sa continuam tratamentul cu fier, cate 10 picaturi de doua ori pe zi (20 de picaturi in total, fata de 14, cat ii dadeam eu) inca 6 saptamani, apoi sa ii facem analizele la Babes. Parerea ei e ca se exclude talasemia, caz in care la analize ar fi trebuit sa ii iasa hemoglobina undeva in jur de 5 (nu 10.9, cum are Tea).
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, m-ati linistit.

Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu bebe mic in burtica (13+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Medeea, imi vine greu sa contrazic opinia unui specialist pediatru dar cred ca trebuie sa o fac.
In caz de talasemie majora intr-adevar hemoglobina e f. scazuta si anemia severa. Dar exista si forme minore de talasemie in care hemoglobina este doar usor scazuta sau chiar normala. Ele nu necesita tratament doar urmarire din cand in cand cu ajutorul hemogramei.
In nici un caz nu se trateaza cu fier insa.
Oricum, daca dupa 6 saptamani nu se corecteaza anemia sfatul meu este sa te duci si la un hematolog (nu neaparat pediatru, merge si unul de adulti). Nu de alta dar un tratament cu fier pentru o anemie care nu este din cauza lipsei de fier poate face rau (apar acumulari de fier in organism care dau o boala, hemocromatoza, care este grava si greu tratabila).

Sanatate multa!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

M-am gandit si eu la ce spui tu, insa e clar ca Tea nu are surplus de fier in organism, intrucat sideremia e la limita inferioara: 53 (valori normale 50-150). Oricum, cand ii repet analizele, am sa cer si electroforeza, ca sa fiu eu linistita.

Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu bebe mic in burtica (13+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Au trecut si cele 6 saptamani si rezultatul e putin mai prost decat ultima data, adica hemoglobina 10.8 si sideremia 44... Doctorita mi-a spus sa intrerup tratamentul cu fier, pentru ca nu da nici un rezultat, si sa repetam analizele peste o luna la Babes (eu le-am facut in Ploiesti). Intre timp am inceput cura cu oua crude de prepelita si sper sa avem rezultate pozitive pana la urmatoarele analize.

Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu bebe mic in burtica (20+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Medeea, fiica mea avea cam de 6 luni hemoglobina 11.6, deci mai mare decat a ficei tale. Intre timp tot luase fier si nu s-a modificat nimic simtitor. Dupa electroforeza hemoglobinei au spus insa ca ar fi o beta-talasemie. Nedumerirea mea e ca la repetarea electroforezei dupa cateva luni la un alt laborator nu i-a mai iesit talasemie minora. Asa ca in momentul de fata nu mai stiu care e rezultatul bun.

Stiu ca mai exista si anemia cu lipsa de vitamina B12 (se pot face analize si pentru determinarea ei), dar nu stiu daca e micro sau macro citara.

Referitor la acumularea de fier in organism, sideremia iti masoara fierul in sange si nu pe cel din organe. Ori in caz de talasemie, fierul se acumuleaza in organe si de acolo pot aparea probleme.

Sfatul meu e sa faci electroforeza hemoglobinei in cel putin doua locuri si sa ii verifici si vitamina B12. Nu sunt medic, dar am studiat problema din cauza fiicei mele. Eu vreau sa ajung la institutul de hematologie sa vedem ce ne iese si acolo.

Sanatate.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput